Encetem aquest darrer trimestre de l’any amb una oferta de cursos presencials i a distància que pretén atendre la diversitat de necessitats i de nivells de la població de Tàrrega i l’Urgell. D’una banda, l’Aula de Llengua de Tàrrega, en conveni amb l’Ajuntament de Tàrrega, ofereix cursos presencials per a no catalanoparlants de durada trimestral. D’octubre a desembre, atendrà 72 alumnes en quatre cursos: dos de nivell Bàsic 1 per a persones que volen desenvolupar les habilitats de comprensió i producció orals fonamentals per a la vida quotidiana, i dos cursos per a dones poc alfabetitzades. Els primers podran continuar la seva formació amb el nivell Bàsic 2 i Bàsic 3 de cara a l’any vinent amb l’oferta continuada de l’Aula de Llengua fins a obtenir la titulació de nivell A2 del Marc Europeu Comú de Referència (MECR). Pel que fa als cursos de dones, de procedència magribina i subsahariana majoritàriament, també tindran continuïtat al gener amb l’objectiu de garantir la incorporació d’aquestes alumnes al seu entorn social facilitant les seves interaccions quotidianes amb l’escola dels fills, els veïns, a l’hora d’anar a comprar o al metge.
D’altra banda, el Servei Comarcal de Català ofereix la formació en línia semipresencial a través del Parla.cat, que permet la incorporació dels alumnes en el nivell que els correspon d’entre els sis graus que conformen els nivells Intermedi i Suficiència (B2 i C1 del MECR). El nivell D o C2 (MECR) també s’ofereix en format virtual a través de la Plataforma de l’Aula mestra del Parla.cat, i té una durada anual. Un total de vint persones cursaran aquests nivells amb el CPNL des de l’Urgell , amb un examen final oficial que tindrà lloc a Tàrrega.
En l’àmbit comarcal, aquest trimestre s’imparteix un curs Inicial de 45 h a la població d’Agramunt amb catorze inscrits.
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), a través del centres de normalització lingüística (CNL) i serveis comarcals de català (SCC) col·labora amb els ens locals, integrats o no a la institució, per estendre el coneixement de la llengua catalana, fomentar-ne l’ús normalitzat i afavorir la cohesió social en el territori.