Noticies https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/rss/1-noticies Thu, 24 Sep 2020 03:40:47 +0200 <![CDATA[L’Escola Àngel Guimerà de Tàrrega promociona els aparca-bicis per afavorir una mobilitat més sostenible]]> L’acció compta amb el suport del consistori, que ha instal·lat aquests elements de mobiliari urbà en centres educatius de la ciutat

Tàrrega ha tancat avui la Setmana Europea de la Mobilitat amb una activitat per promoure els desplaçaments en bicicleta. L’Escola Àngel Guimerà ha presentat la nova àrea d’aparca-bicis que s’ha habilitat recentment al centre educatiu per part del consistori targarí. Ha estat una acció de conscienciació per animar les famílies, si és possible, a fer els acompanyaments als col·legis i instituts a peu o en bicicleta per afavorir una mobilitat més agradable i sostenible. De fet, durant les últimes setmanes, l’Ajuntament de Tàrrega ha instal·lat aparca-bicis a tots els centres educatius de la localitat (només resta de posar-ne a l’Escola Oficial d’Idiomes i al Centre de Formació de Persones Adultes, treballs que es faran molt aviat).

A l’acte celebrat aquesta tarda han participat representants de la direcció, l’AMPA i la comunitat educativa del CEIP Àngel Guimerà juntament amb la regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala; i el regidor de Ciutadania i Educació, Xavier Rossell-Aparicio. Des de l’Equip de Govern s’ha fet una crida a les famílies per moure’s a peu o en bicicleta ajudant així a reduir la contaminació, baixar els nivells de soroll i fer salut. “A més propiciaríem unes entrades i sortides més pacífiques i tranquil·les als centres educatius”, ha afirmat Xavier Rossell-Aparicio. Per la seva part, Teresa Sala ha destacat que Tàrrega “volem fer una aposta decidida per la mobilitat en bicicleta en detriment del vehicle particular” afegint que “continuarem instal·lant més aparca-bicis arreu de la ciutat segons les necessitats i demandes que ens arribin”.

S’ha de recordar que la capital de l’Urgell ha ampliat recentment la dotació d’aparca-bicis a les avingudes de Catalunya i Raval del Carme, dues de les principals artèries viàries del centre de la ciutat. Ambdós vials disposen ara d’un total de 26 d’aquests elements de mobiliari urbà. Val a dir que l’any passat ja s’instal·laren tres nous aparca-bicis a la plaça Major. En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, Tàrrega també ha promogut el transport públic amb ús gratuït del bus urbà entre els dies 16 i 22 de setembre.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/lescola-angel-guimera-de-tarrega-promociona-els-aparca-bicis-per-afavorir-una-mobilitat-mes-sostenible-19378-4 Wed, 23 Sep 2020 18:46:11 +0200
<![CDATA[En marxa les obres per preservar les cobertes de tres naus del Museu Trepat de Tàrrega]]> Treballs de conservació del patrimoni que rebran finançament del programa europeu FEDER i la Diputació de Lleida· Es repara l’estructura de les teulades, malmeses pel pas del temps

Ja són en marxa des d’aquesta setmana les obres de rehabilitació de les cobertes de les naus 14, 15 i 16 del Museu Trepat de Tàrrega. L’acció suposa un nou pas endavant en la preservació del conjunt arquitectònic industrial de l’antiga fàbrica J. Trepat, museïtzada per l’Ajuntament des de l’any 2012 com a testimoni singular de la mecanització del camp. L’empresa adjudicatària Immobles Shopping SL du a terme treballs de reparació de l’estructura amb l’objectiu de reforçar i consolidar les teulades de les naus, evitant així la seva degradació i garantint els seus usos com a equipament. En total, es preveu restaurar 1.404 metres quadrats de coberta.

L’actuació fou pressupostada en 114.705 euros i rebrà finançament del programa europeu FEDER (50%), Diputació de Lleida (25%) i Ajuntament de Tàrrega (25%). La regidora d’Urbanisme i Patrimoni, Ivonne Pont, ha manifestat que les cobertes de les esmentades naus “presenten greus patologies a causa del pas del temps i calia una acció urgent de conservació”. L’edil ha avançat que “també estem treballant en el projecte de rehabilitació de l’antic edifici residencial de Cal Trepat, intervenció que també durem a terme en el futur mitjançant subvencions”.

Els operaris procedeixen ara a reforçar elements estructurals de les naus 14, 15 i 16 com biguetes i encavallades de fusta i ferro, pal·liant les deficiències detectades. Així mateix, s’assegurarà la impermeabilitat de les cobertes per evitar problemes de goteres. Pel que fa a les teules originals, es retiraran prèviament i es reposaran les que estiguin en bon estat. També es preveu refer les claraboies. Les tres naus objecte de la restauració no són visitables en el circuit habitual del Museu Trepat i properament, culminades les obres, se’n planificarà els usos.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/en-marxa-les-obres-per-preservar-les-cobertes-de-tres-naus-del-museu-trepat-de-tarrega-19377-4 Wed, 23 Sep 2020 13:53:22 +0200
<![CDATA[La Creu Roja sensibilitza més de 5.400 joves a Lleida per prevenir la COVID-19 en l’oci nocturn]]> La iniciativa s’ha dut a terme des del 15 d’agost al 15 de setembre als municipis de Lleida, Alcarràs, Balaguer, Cervera, Mollerussa, Sidamon, Tàrrega i Vilanova de Bellpuig

La campanya de sensibilització per prevenir els contagis de la Covid-19 en l’oci nocturn ha sensibilitzat 5.408 joves a la demarcació de Lleida (114.000 persones a nivell de tot Catalunya). Un equip de 20 joves agents informadors de la Creu Roja han fet un treball d’igual a igual per tal de conscienciar el jovent sobre les mesures bàsiques per aturar la pandèmia: distància social, mans netes i ús correcte de la mascareta. La campanya s’ha dut a terme als municipis de Lleida, Alcarràs, Balaguer, Cervera, Mollerussa, Sidamon, Tàrrega i Vilanova de Bellpuig.

En aquest sentit, els mateixos informadors i informadores han repartit 7.078 mascaretes a la demarcació de Lleida, 70.282 mascaretes a tot Catalunya.

L’acció, que va ser un encàrrec del Govern de la Generalitat, es va iniciar el passat 15 d’agost i s’ha allargat fins dimarts, 15 de setembre. En total, a Lleida els nostres agents informadors han intervingut en 1.457 grups de joves, d’edats compreses entre els 16 i els 23 anys majoritàriament. El 71,25% del total d’observats, s’han mostrat oberts a la sensibilització i la seva actitud ha estat positiva, tot i que només el 50,9% del jovent que s’ha observat duien la mascareta ben posada.

La campanya promoguda pel Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya i duta a terme per la Creu Roja ha arribat a 46 municipis de Catalunya: Barcelona (21), Girona (9), Tarragona (8) i Lleida (8). Des de la Creu Roja s’han mobilitzat 721 persones i s’han activat 100 equips.

Totes les dades recollides durant la campanya es poden consultar en temps real a través d’una aplicació en línia, dins la pàgina web de la Creu Roja: www.creuroja.org/InformadorsJovesCovid
En aquesta eina online podreu consultar els resultats més rellevants de la campanya municipi a municipi.

#COVIDspoiler, ara a les aules
Paral·lelament, s’ha dut a terme una campanya de sensibilització a les xarxes socials, un espai amb una alta presència de gent jove. Des dels comptes oficials de la Creu Roja a Catalunya i des de les assemblees locals, tant a Twitter, Facebook, Instagram i Tik tok, s’han publicat missatges per sensibilitzar a la població més jove.

Els continguts han aconseguit més de 10 milions d’impressions. Ara la campanya continuarà a les xarxes socials dues setmanes més per tal de seguir conscienciant de la normativa i les recomanacions per aturar els contagis de la Covid-19 a través de l’etiqueta #COVIDspoiler, en l’entorn escolar i universitari.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-creu-roja-sensibilitza-mes-de-5-400-joves-a-lleida-per-prevenir-la-covid-19-en-loci-noctur-19376-4 Tue, 22 Sep 2020 17:40:00 +0200
<![CDATA[Foc en un pis del carrer Mare Vedruna de Tàrrega]]>
Aquest migdia cap a 1/4 de 3, s’ha produït un incendi en un pis de la segona planta del número 6 del carrer Mare Vedruna de Tàrrega. El foc s’ha produït en una de les habitacions del domicili

Fins al lloc dels fets s’han desplaçat 4 dotacions dels Bombers de la Generalitat, cos dels Mossos d’Esquadra, Policia Local i SEM.
Segons informen els Bombers, degut a l’incendi s’ha hagut d’evacuar algunes persones, i s’han confinat a l’interior dels seus domicilis als veïns dels pisos superiors a l’afectat.

També segons han informat els Bombers, el SEM ha hagut d’atendre a una persona per inhalació de fum, sense que hagi hagut cap més afectació personal.
De moment es desconeixen els motius de l’incendi, i a hores d’ara els Bombers continuen inspeccionant la zona tot i que el foc ja està apagat. 

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/foc-en-un-pis-del-carrer-mare-vedruna-de-tarrega-19375-4 Tue, 22 Sep 2020 15:51:36 +0200
<![CDATA[Natàlia Lloreta serà la propera directora executiva de FiraTàrrega]]>
El Tribunal qualificador del procés de selecció per designar la persona que ocuparà el lloc de treball de director/a executiu/va de l'EPEL Fira de Teatre al carrer de Tàrrega va fer públic ahir el resultat final del procés selectiu, que ha determinat que la targarina Natàlia Lloreta ha estat la persona escollida.

Segons l'establert a l'apartat 10 de les bases que regeixen aquest procés la candidata proposada per la Comissió de designació haurà de presentar en el registre general d'entrada de l'Ajuntament de Tàrrega (OAC), dins del termini màxim de 10 dies naturals, la documentació que acrediti el compliment dels requisits contemplats a la base quarta i que no hagin estat acreditats al llarg del procés de selecció.

Un cop aportada la documentació i acomplerts els requisits formals de la convocatòria, la Comissió de designació proposarà al Consell d'Administració l'aprovació del nomenament com a directora executiva de l'EPEL Fira de Teatre al carrer de Tàrrega a Natàlia Lloreta que ha obtingut la màxima puntuació en el procés de selecció.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/natalia-lloreta-sera-la-propera-directora-executiva-de-firatarrega-19374-4 Tue, 22 Sep 2020 15:40:00 +0200
<![CDATA[Confinats una vintena d’alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Manuel de Pedrolo de Tàrrega i la seva tutora, per un cas positiu per PCR de Covid-19]]>
Segons ha confirmat la directora del centre Mercè Viladrich, “es tracta d’un alumne que només va venir a classe el primer dia. A la tarda no es trobava bé i els dies següents ja no va assistir al centre”.
Segons han explicat els pares a direcció, “el nen va estar a casa la resta de la setmana passada, i quan ja no tenia febre ni símptomes i abans de tornar a l’escola, li van fer el test PCR que confirmava el positiu aquest passat diumenge”, explica Viladrich.

Degut a que l’alumne va estar en contacte amb el seu grup de convivència durant 6 hores, el protocol de Salut va fixar que s’havia de confinar a tot el grup i a la tutora per prevenció.
La directora de l’Institut Manuel de Pedrolo ha explicat que “la nostra prioritat una vegada iniciat el protocol de Salut, era garantir que l’activitat lectiva continués”.
Una activitat lectiva que ja ha continuat avui dimarts via on-line
, amb un pla de treball adaptat a la nova situació d’aïllament preventiu dels alumnes.

El confinament de la vintena d’alumnes i la tutora, s’allargarà fins el 29 de setembre, dia en que podran tornar al centre. Mercè Viladrich ha reconegut que “hem complert fil per randa totes les mesures de seguretat i protocols marcats per Salut, però hi ha una cosa que és la responsabilitat individual, que arriba un moment que ja no depèn de nosaltres”.

Per la seva banda el regidor d’Educació de l’Ajuntament de Tàrrega Xavier Rosell ha explicat que “aquesta és una situació a la que ens haurem d’anar acostumant i el que haurem de tenir és tranquil·litat i actuar com en aquest cas amb serenor i complint tots els protocols fixats. Les escoles i instituts són llocs molt segurs”, ha dit.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/confinats-una-vintena-dalumnes-de-1r-deso-de-linstitut-manuel-de-pedrolo-de-tarrega-i-la-seva-tutora-per-un-cas-positiu-per-pcr-de-covid-19-19373-4 Tue, 22 Sep 2020 15:20:48 +0200
<![CDATA[Aspid aconsegueix 45 insercions laborals a l’Urgell l’any 2019]]> Actualment desenvolupa 3 programes de suport a la inserció de persones amb discapacitat i/o malaltia mental, de persones destinatàries de la renda garantida per a la ciutadania i per a l’autoocupació

Els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació d’ASPID van atendre l’any passat a l’Urgell 146 persones a través de 3 programes específics, i van aconseguir un total de 45 insercions, el que suposa el 31% del col·lectiu atès. D’aquests 45 contractes, 29 van ser a persones amb d'altres capacitats i 16 a persones amb risc d’exclusió social. Durant el 2019 els tècnics d’ASPID van gestionar també 51 ofertes d’empreses i van portar a terme un total de 518 contactes amb 40 empreses de la comarca.

Dins de l’ampli ventall de persones ateses, destaquen col·lectius amb més dificultats per trobar feina, com són els joves, les dones, les persones amb discapacitat, els immigrants i les persones més grans de 45 anys.

L’oferta formativa inclou el treball en les competències claus dels participants, l’elaboració d’un pla individual per a cadascun, la recerca de feina (en empreses o a través de l’autoocupació) i les accions formatives en competències transversals i noves tecnologies.

Els principals handicaps d’aquests col·lectius són la baixa qualificació professional, el baix nivell d’autoestima i motivació, l’escassa o nul·la experiència laboral i el baix nivell formatiu. Les necessitats més importants detectades són potenciar la formació en les TIC, millorar les competències, incrementar l’apoderament i augmentar el coneixement del mercat laboral i les eines i canals per accedir-hi.

Perfil de les persones ateses
Per gèneres, de les 146 persones ateses, el 53% eren dones i el 47% homes, mentre que per col·lectius, el 54% eren persones amb d'altres capacitats i el 46% persones amb risc exclusió social. El principal tipus d'altre capacitat era la física (59 persones), seguida de la psíquica (9), la malaltia mental (9), la discapacitat visual (1) i la discapacitat auditiva (1).

El 42% tenien estudis primaris, el 18% secundaris, el 17% Formació Professional, el 16% no tenien estudis, el 5% tenia Batxillerat i el 2% estudis universitaris. El 73% eres nacionals, el 22% extracomunitaris i el 5% comunitaris.

Finalment, per edats, el 33% eren adults d’entre 46 i 55 anys, el 26% adults d’entre 36 i 45 anys, el 20% adults d’entre 56 i 65 anys, el 14% joves d’entre 26 i 35 anys, el 6% joves d’entre 19 i 25 anys i l’1% gent gran d’entre 66 i 75 anys.

Programes 2020
ASPID desenvolupa actualment 3 programes a l’Urgell, dos d’orientació laboral i intermediació a empreses, mitjançant itineraris individualitzats, tallers per a la millora de l’ocupabilitat, alfabetització en les TIC i intermediació laboral en ofertes presentades per les empreses, i un tercer d’assessorament a la emprenedoria com alternativa a l’ocupació per compte aliè.

Els Serveis Integrals d’orientació, acompanyament i suport a la inserció de les persones amb d'altres capacitats i/o malaltia mental (SIOAS) tenen 30 places disponibles a l’Urgell, per a persones amb Certificat d'Altres Capacitats aturades en cerca d’ocupació.

Les Mesures Actives d’Inserció per a persones destinatàries de la renda garantida per a la ciutadania (MARMI) estan adreçat a persones perceptores de la Renda Garantida per a la Ciutadania i ofereix 30 places a l’Urgell.

El Punt d’Autoocupació Incorpora dóna assessorament gratuït per a definir el projecte, suport en l’elaboració del pla d’empresa que garanteixi la viabilitat i el creixement del projecte, assessorament i acompanyament en subvencions, cerca de finançament i suport en tot el procés de creació i consolidació del negoci per part de professionals experts.
  
Cal recordar que els Serveis d’Orientació, Formació i Intermediació Laboral es van crear l’any 2001. Des del 2006 fins al 2020 ASPID ha consolidat punts d’actuació a 7 de les12 comarques de la demarcació, inclosa la de l’Urgell des de l’any 2008.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/aspid-aconsegueix-45-insercions-laborals-a-lurgell-lany-2019-19372-4 Tue, 22 Sep 2020 14:08:26 +0200
<![CDATA[L’Ajuntament de Tàrrega assessora el sector del comerç i serveis sobre noves estratègies de negoci davant la digitalització]]> Nou cicle de sessions per videoconferència organitzades per la Regidoria de Promoció Econòmica a càrrec d’experts en màrqueting i mentoria empresarial

La Regidoria de Promoció Econòmica de Tàrrega oferirà de l’1 al 29 d’octubre un cicle de cinc xerrades per videoconferència sobre estratègies de negoci per adaptar-se als nous escenaris generats per la digitalització i la crisi de la pandèmia. La iniciativa s’adreça a emprenedors i empresaris, especialment del sector del comerç i serveis, amb l’ànim de proporcionar idees per afrontar amb èxit els reptes que plantegen el comerç electrònic i els nous hàbits de compra entre els consumidors. La iniciativa du per títol “Reinventar-se: convertim la crisi en una oportunitat” i compta amb el suport del Ceeilleida, Globalleida i el programa Catalunya Emprèn del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Les videoconferències es realitzaran a través de la plataforma Zoom tots els dijous del proper mes d’octubre a les 3 de la tarda. Per a participar-hi, cal inscriure’s prèviament enviant un correu electrònic a promeco@tarrega.cat per tal d’obtenir accés a la plataforma habilitada. Núria Robert, regidora de Promoció Econòmica, assenyala que “hem dissenyat les cinc sessions per a la petita i mitjana empresa, especialment per al sector comercial i de serveis, oferint alternatives a les línies de negoci tradicionals davant els canvis que experimenten els hàbits de consum”. Les xerrades, amb caràcter gratuït, s’impartiran per part de cinc especialistes en màrqueting digital i mentoria empresarial. El programa previst és el següent:

1 octubre: “Amazon, rival o aliat del comerç local?” a càrrec de Jordi Martínez, director de projectes digitals de l’empresa Xtrategics

8 octubre: “Posicionament de negocis locals a Google” a càrrec de Gemma Massana, fundadora i CEO de l’empresa ThinkinMedia

15 octubre: “El consumidor actual 3.0 i la compra on line” a càrrec de Montse Infante, consultora especialista en investigació de mercats

22 octubre: “Reinvenció professional en temps de crisi” a càrrec de Txell Costa, periodista, conferenciant, docent universitària i mentora empresarial

29 octubre: “Marca personal i corporativa” a càrrec de Xavier Roca, especialista en màrqueting i marca personal

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/lajuntament-de-tarrega-assessora-el-sector-del-comerc-i-serveis-sobre-noves-estrategies-de-negoci-davant-la-digitalitzacio-19371-4 Tue, 22 Sep 2020 13:13:24 +0200
<![CDATA[Junts per Tàrrega proposa que l'Ajuntament adquireixi l'oficina de CaixaBank de la plaça Major]]>
El grup municipal de Junts per Tàrrega ha fet una proposta al govern municipal de Tàrrega en el sentit que l'Ajuntament adquireixi l'oficina de CaixaBank situada a la plaça Major, una vegada aquesta ja no està en funcionament.
La formació política ha explicat en un comunicat que “un factor que hem analitzat per aquesta proposta, es la necessitat de previsió de tenir mes espai pels propis serveis de l’ajuntament; les característiques del local permetrien utilitzar la planta baixa per arxiu municipal, i la planta a peu de carrer podria acollir Fira Tàrrega i Cultura, avui en un espai no accessible”. 

Junts per Tàrrega també explica que tenen coneixement que el Consell Comarcal de l’Urgell té el propòsit de construir un edifici en un solar de la seva propietat en la Plaça de les Nacions per ampliar les seves instal·lacions.

Des de la formació han puntualitzat que “el nostre grup treballa per aportar iniciatives que puguin ajudar a pal·liar les conseqüències de la crisi econòmica. Es indiscutible que el moviment de persones que propicia un establiment d’aquestes característiques, afectarà com tants altres establiments tancats a moviment de persones, que acudeixen al centre de la ciutat per fer-hi gestions, i la plaça Major i carrers annexes es veuran afectats”.

La proposta planteja que “les condicions en que es troba l’antiga oficina de Caixabanc son òptimes, també ho es la disponibilitat de la propietat, amb la qual hem fet un primer contacte, per saber si tenien algun destí a aquest local”.

Junts per Tàrrega demana que aquesta proposta es debati i es voti en el proper ple municipal d’aquest dijous.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/junts-per-tarrega-proposa-que-lajuntament-adquireixi-loficina-de-caixabank-de-la-placa-major-19370-4 Tue, 22 Sep 2020 10:36:19 +0200
<![CDATA[Tàrrega rep en donació el fons fotogràfic personal del periodista Josep Serra Teixidó, el qual es dipositarà a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell]]> Cessió de gran valor documental efectuada per part dels seus tres fills · Inclou instantànies datades entre els anys 1943 i 1990, fruit de la seva activitat professional i associativa

L’Ajuntament de Tàrrega ha rebut en donació el fons fotogràfic personal del periodista, publicista, editor i activista cultural Josep Serra Teixidó (1926 – 2019) per part dels seus tres fills Jaume, Jordi i Josep Maria Serra Llena. Al seu torn, el consistori targarí dipositarà el fons a l’Arxiu Comarcal de l’Urgell per a la seva custòdia i catalogació, fent-lo accessible als investigadors i al conjunt de la ciutadania. L’ingrés de la documentació s’ha formalitzat mitjançant un acte de signatura celebrat a la Casa Consistorial. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha expressat l’agraïment per la donació, “de gran valor històric i cultural i d’indubtable interès públic”, ha afirmat.

La cessió recull instantànies que el targarí Josep Serra Teixidó va produir i/o col·leccionar al llarg de la seva extensa activitat professional i associativa al llarg de vora mig segle. En concret, les fotografies tenen un abast cronològic que abraça aproximadament del 1943 al 1990. Són 3,6 metres lineals de fons, el qual testimonia la vida targarina en diferents moments i àmbits: polític, cultural, social, esportiu,... En aquest sentit, els tres fills de Josep Serra Teixidó han manifestat que la donació contribuirà al coneixement de fets i notícies representatives de la Tàrrega del segle XX. A l’acte de signatura també ha assistit el director de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, Carles Quevedo, que ha destacat la significació d’un fons que ara s’organitzarà per facilitar-ne la consulta i difusió.

Durant la seva trajectòria professional, Josep Serra Teixidó esdevingué un prolífic cronista de la Tàrrega del seu temps a més de fundar l’empresa de publicitat EcoSerra. Forjà un fort vincle amb el setmanari Nova Tàrrega des del 1960 fins al 1990. Així mateix, adquirí, edità i dirigí l’esmentada capçalera del 1987 al 1990. La seva tasca en altres mitjans de comunicació també fou molt àmplia, especialment a l’emissora Ràdio Tàrrega. A més a més, Josep Serra Teixidó fou Jutge de Pau de la capital de l'Urgell entre els anys 1970 i 1986.

Fotografia: L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú amb els tres fills de Josep Serra Teixidó i el director de l’Arxiu Comarcal de l’Urgell, Carles Quevedo

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/tarrega-rep-en-donacio-el-fons-fotografic-personal-del-periodista-josep-serra-teixido-el-qual-es-dipositara-a-larxiu-comarcal-de-lurgell-19369-4 Mon, 21 Sep 2020 17:00:50 +0200
<![CDATA[L’Ajuntament de Tàrrega treu a licitació la millora dels parcs de jocs infantils al nucli urbà i als pobles del municipi]]> Inversió de 42.483 euros per reparar elements malmesos i instal·lar jocs adaptats per a infants amb mobilitat reduïda· Accions que figuren entre els projectes més votats en el procés de pressupostos participatius

L’Ajuntament de Tàrrega ha aprovat aquesta setmana en Junta de Govern Local la licitació dels treballs per millorar el mobiliari urbà destinat a jocs infantils en espais públics, tant de la ciutat com dels pobles del municipi. Així, han sortit a concurs dos lots corresponents a la reparació dels elements ja existents que pateixen desperfectes i al subministrament de nous jocs adaptats i inclusius per a infants amb mobilitat reduïda. El pressupost base de licitació ascendeix a un total de 42.483 euros (IVA inclòs). El consistori targarí preveu que els projectes s’hauran materialitzat abans de finalitzar el present any.

La capital de l’Urgell restaurarà els jocs infantils situats al parc del Reguer, la plaça de l’Hort del Barceloní, el carrer de Joan Brossa, el barri del Sol Ixent, la plaça del Pare Carles Perelló, el carrer de Rosa Sensat i els pobles del Talladell, Altet, Claravalls, la Figuerosa i Santa Maria de Montmagastrell. Balancins, tobogans, gronxadors i altres peces de mobiliari es repintaran i recanviaran per fer unes àrees infantils més segures, agradables i atractives. Pel que fa al subministrament i instal·lació de jocs adaptats, els espais seleccionats són la plaça d’Europa, el parc de Sant Eloi, la plaça del Pare Carles Perelló, la plaça de l’Hort del Barceloní i el parc de la Figuerosa.

La reparació de mobiliari de jocs infantils en espais públics fou la proposta més votada en el procés de pressupostos participatius que l’Ajuntament de Tàrrega culminà el passat mes de juliol (l’opció va rebre 367 vots). D’altra banda, la instal·lació de jocs inclusius també figura entre els projectes més votats en la mateixa convocatòria, en què la ciutadania va decidir com invertir una partida de 100.000 euros. En aquest sentit, el regidor de Participació, Carlos Vílchez, afirma que “el resultat del procés comença a ser una realitat tangible i ben aviat s’aniran executant totes les altres propostes seleccionades”. Així mateix, Vílchez ha avançat que durant l’octubre es preveu aprovar el projecte de restauració dels bancs de fusta ubicats en places i carrers de la ciutat i en els pobles del municipi, una altra de les propostes que va rebre més suports.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/lajuntament-de-tarrega-treu-a-licitacio-la-millora-dels-parcs-de-jocs-infantils-al-nucli-urba-i-als-pobles-del-municipi-19368-4 Sun, 20 Sep 2020 19:42:03 +0200
<![CDATA[Alumnes d’ESO de l’Escola Vedruna de Tàrrega fan una batuda de neteja mediambiental al Parc de Sant Eloi]]> S’han recollit fins a 80 quilos d’envasos i ampolles de vidre · Per contra, la pluja ha obligat a suspendre l’acció ecològica de la campanya “Let’s Clean Up Europe” a la llera del riu Ondara

Alumnes de 1r d’ESO de l’Escola Vedruna de Tàrrega han participat aquest matí en una batuda de neteja mediambiental a la falda del Parc de Sant Eloi. L’acció ecològica de voluntariat s’ha emmarcat dins la campanya “Let’s Clean Up Europe”, la qual promou hàbits responsables vers l’entorn natural i sensibilitza contra els abocaments incontrolats. Així, els alumnes participants han recollit avui fins a 80 quilos de residus, principalment envasos de plàstic, llaunes i ampolles de vidre. La batuda s’ha dut a terme vora els carrers de les Oliveres i Blaia, situats al costat nord del Parc de Sant Eloi. La iniciativa s’ha dut a terme a primera hora del matí, abans de la pluja que, en canvi, sí ha obligat a suspendre la batuda programada a la llera del riu Ondara per la Regidoria de Medi Ambient. La jornada s’ha posposat fins a nova data, que es comunicarà oportunament. Per impulsar aquesta acció, el consistori rep suport de l’Agència de Residus de Catalunya, Cartaes i l’Associació Alba.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/alumnes-deso-de-lescola-vedruna-de-tarrega-fan-una-batuda-de-neteja-mediambiental-al-parc-de-sant-eloi-19367-4 Fri, 18 Sep 2020 15:29:18 +0200
<![CDATA[Tendència a la baixa a Tàrrega de l'índex de contagi i de risc de rebrot per Covid-19]]>
L’índex de contagi per Covid-19 ha baixat considerablement  a Tàrrega, concretament per cada infectat de coronavirus es poden contagiar 0,81 persones, quan dies enrere l’índex es trobava per sobre de 3. El risc de rebrot també ha baixat i avui es situa en 207,32 punts, un 70% menys que fa cinc dies.
Pel que fa a la comarca de l’Urgell, l’índex de contagi també baixa de manera important i es troba en 1,11 possibles contagis per cada infectat de Covid-19, i el risc de rebrot es situa en 185,91 punts.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/tendencia-a-la-baixa-a-tarrega-de-lindex-de-contagi-i-de-risc-de-rebrot-per-covid-19-19366-4 Fri, 18 Sep 2020 14:24:31 +0200
<![CDATA[La segona edició de Lo Memefest retrà homenatge a Mr. Bean 30 anys després de la seva estrena]]>
La segona edició de “Lo Memefest”, el Festival de l’Humor de Ponent, retrà homenatge a la mítica sèrie d’humor ‘Mr. Bean’, que es va estrenar el 1990 a la televisió britànica amb un gran èxit d’audiència i que s’ha emès en més de 200 països del món. El festival celebrarà l'efemèride dels 30 anys d’aquest referent de l’humor projectant els 3 millors capítols  de la sèrie el divendres 9 d’octubre a les 22.30h en una pantalla gegant a la Plaça de les Nacions. L’aforament serà limitat, caldrà reserva prèvia i tindran prioritat els assistents que van comprar el Pack Memecenes.

Un altre dels plats forts del certamen serà “La tarda dels monòlegs”, que ja ha penjat el cartell d’entrades exhaurides després de vendre les 300 localitats que estaven disponibles. Tomàs Fuentes, Asaari Bibang, Ana Polo, Charlie Pee, Marc Sarrats i Godai Garcia seran els monologuistes de la segona edició que enguany se celebrarà el dissabte 10 d’octubre a les 19.30h al Càmping Municipal. Aquesta nova localització permet comptar amb un espai a l’aire lliure on es pugui controlar l’aforament i seguir tots els protocols de distància i higiene establerts.

El festival començarà el dijous 8 d’octubre a les 18.30h amb un taller teatral d’improvisació a càrrec de l’escola targarina Cruma i que es realitzarà a l'Escola d'Art i Superior de Disseny Ondara amb la inscripció gratuïta per a les 20 primeres persones que s’apuntin a agrat@agrat.cat. 
Posteriorment, a les 20h a la Sala Marsà, es farà la inauguració de l’exposició “Grans Mements de la història targarina” a càrrec de l’especialista Dr. Dangskón i el seu ajudant Dr. NeGue. L’exposició es podrà visitar de dijous a diumenge (19h a 21h) i oferirà una visió particular sobre la fundació de la nostra ciutat i els moments més destacats de la seva història en clau mem. El màxim d’assistents a la sala serà de 5 persones i un encarregat anirà controlant l’afluència.
La jornada de dijous es tancarà a les 22h a la Plaça de les Nacions amb la gran final dels ‘Improssibles’, un campionat d’improvisació entre equips que ha tingut molt èxit en els últims anys al Bar Kirikú.

El divendres, l’activitat de Lo Memefest s'iniciarà a les 20h a La Soll a la Plaça de les Nacions amb el taller de mems audiovisuals a càrrec de Pol Mallafré, més conegut a la xarxa com a Mockudramas, i que s’ha fet popular pels seus vídeos carregats d’humor i bromes. Aquest mateix dijous ha rebut el Premi del Jurat del Festival Confitats en Curt dels #PremisVOC pel seu vídeo 'Confinats amb una nena de 4 anys’, que va ser encarregat per la BBC. Actualment treballa a Coolhunters de TV3 i oferirà un taller per descobrir els secrets més ben guardats a l’hora de fer mems audiovisuals.
A partir de les 21.30h s’estrenarà la primera edició de la Fira del Kebab, un homenatge gastronòmic a un dels plats més estimats de les nostres contrades i hi haurà una degustació a càrrec de restauradors locals. Posteriorment, tindrà lloc la projecció de Mr. Bean a la Plaça de les Nacions i en tots aquests actes caldrà reserva prèvia, ja que l’aforament és limitat a les restriccions sanitàries.

Finalment, dissabte a les 12.30h a La Soll tindrà lloc un vermut-debat sota el títol: ‘Es pot fer feminisme amb l’humor?’ La taula rodona comptarà amb les humoristes Ana Polo, Asaari Bibang, Charlie Pee i Lyona Ivanova i tractaran humor i feminisme. El públic també podrà participar i s’aniran exposant diversos exemples per reflexionar sobre el tema.

En la presentació de Lo Memefest que ha tingut lloc aquest divendres, els organitzadors consideren que l’humor és la millor recepta en moments complicats com els actuals i han remarcat la importància de seguir apostant per la cultura malgrat el context advers. La segona edició de Lo Memefest és una iniciativa que ha sorgit d'Agrat i que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega i la col·laboració de Circuit Urgellenc, Escola Cruma, La Soll, Dispromedia i Patagraphics.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-segona-edicio-de-lo-memefest-retra-homenatge-a-mr-bean-30-anys-despres-de-la-seva-estrena-19365-4 Fri, 18 Sep 2020 14:05:28 +0200
<![CDATA[L’Ajuntament de Tàrrega fa una crida a evitar aglomeracions de vehicles i embussos de trànsit davant els centres educatius]]> La Policia Local detecta estacionaments i aturades en hores punta que poden ser motiu de sanció·  S’insta a aparcar als espais corresponents i finalitzar el recorregut a peu ·  Tàrrega se suma a la Setmana Europea de la Mobilitat amb ús gratuït del bus i més aparca-bicis

L’Ajuntament de Tàrrega ha fet una crida a través de les xarxes socials perquè els vehicles respectin les normes de circulació viària en les hores punta d’entrada i sortida dels centres educatius. En concret, es prega d’evitar estacionaments indeguts o aturades de trànsit davant els col·legis i instituts. Són situacions que s’han produït de forma reiterada a Tàrrega des del passat dilluns, quan s’inicià el nou curs escolar. Des de la Policia Local es recorda que els vehicles s’han d’aturar en espais de la via pública on sigui permès i finalitzar el recorregut a peu. Els agents han informat els vehicles infractors però continuen detectant-se conductes reincidents, les quals generen embussos de trànsit. En aquest sentit, la Policia Local preveu sancionar a partir de dilluns vinent les esmentades infraccions, les quals entorpeixen la circulació i provoquen retencions.

Així mateix, la Regidoria d’Educació ha tramès al respecte una nota informativa als centres educatius perquè la facin extensiva a les famílies. D’altra banda, l’Ajuntament de Tàrrega també recorda que l’actual situació de pandèmia obliga a fer les entrades i sortides dels centres de manera esglaonada i sense aglomeracions. Val a destacar que la capital de l’Urgell s’ha sumat a la Setmana Europea de la Mobilitat 2020 fomentant el transport públic mitjançant l’ús gratuït del bus urbà (fins al dimarts 22 de setembre) i instal·lant més aparca-bicis als centres educatius de la ciutat i vies del nucli urbà. En aquest sentit, el consistori també anima les famílies, si és possible, a fer els acompanyaments als col·legis i instituts a peu o en bicicleta per afavorir una mobilitat més agradable, tranquil·la i sostenible.


 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/lajuntament-de-tarrega-fa-una-crida-a-evitar-aglomeracions-de-vehicles-i-embussos-de-transit-davant-els-centres-educatius-19364-4 Thu, 17 Sep 2020 19:14:32 +0200
<![CDATA[Aval unànime dels grups de la Diputació de Lleida als plans de 34 MEUR pels ajuntaments en matèria de salut]]> La corporació rebutja reprovar la consellera Vergés pel confinament de Lleida i el Baix Segre

ACN Lleida .- Els grups polítics de la diputació han votat a favor dels plans de suport als ajuntaments que preveuen destinar 34 MEUR en matèria de salut els propers anys. El Ple celebrat aquest dijous ha avalat la proposta presentada per l'equip de govern que ha volgut posar de relleu que la institució "ajuda als ajuntaments en un moment complicat" com l'actual. Malgrat el suport, els comuns han demanat "aclariments" sobre la partida destinada al despoblament i el PSC ha apuntat que els imports no s'ajusten a la quantitat que necessita la ciutat de Lleida. El Ple ha rebutjat una moció presentada pel grup socialista on es demanava reprovar la consellera Alba Vergés pel confinament del Segrià i la seva capital aquest estiu pels rebrots de covid-19.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha descrit a l'inici del Ple els plans aprovats com una de les mesures "estrella del mandat". L'objectiu del govern de la corporació és deixar de banda els ajuts discrecionals per dotar la diputació d'un sistema de suport econòmic als ajuntaments i consells comarcals basat en la transparència, l'equitat, l'increment de les aportacions al món local amb una major eficàcia. En aquest sentit, el vicepresident primer de la institució, Jordi Latorre, ha remarcat "l'especial mirada" que tenen els plans cap als municipis petits en risc de despoblament i també als que es troben al Pirineu.

En el torn d'intervencions per valorar els plans, la diputada d'En Comú Podem, Elena Ferré, ha remarcat que el seu grup farà seguiment del Pla de Cooperació Municipal perquè els "grinyola" el traspàs d'una partida d'1 MEUR per a la lluita contra el despoblament i que s'hagi tingut en compte el criteri poblacional en els ajuts a les Entitats Municipals Descentralitzades (EMD)

De la seva banda, el portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, ha criticat que els imports previstos pels plans no estan ajustats a la quantitat que necessita la ciutat de Lleida, on s'hi preveu destinar 400.000 euros. Així mateix ha qüestionat les partides que rebran municipis com Espot, Sudanell o Pinós per frenar el despoblament i ha afegit que el que realment necessiten és "grans polítiques".

Els plans de suport als ajuntaments i en l'àmbit de la salut per a les pròximes anualitats, que suposaran una inversió total de 34 MEUR, preveuen, per una banda, una partida de 19 milions per al Pla de Cooperació Municipal per al finançament d'inversions dels ajuntaments i les EMD de la demarcació 2020-2021. Per altra, el Pla per al finançament d'inversions en matèria de salut per a les anualitats 2020, 2021, i 2022 destinarà 15 milions d'euros als ajuntaments i EMD lleidatanes.


La moció per reprovar Vergés pel confinament del Segrià no prospera

El PSC ha presentat al Ple una moció que volia reprovar la consellera de Salut, Alba Vergés per la "descoordinació i manca d'informació i improvisació en el confinament del Segrià". Tot i que aquest punt no ha prosperat pels vots en contra d'ERC i l'abstenció de JxCat, el text incloïa altres 11 punts que s'han votat a part i sí que s'ha votat a favor de lamentar la manca d'informació i la confusió generada per les mesures adoptades pel Govern i també en exigir la publicació dels informes que van justificar el confinament.

El diputat socialista Fèlix Larrosa ha parlat de "carnisseria" a l'hora de valorar l'actuació dels responsables de Salut en el confinament de Lleida i el Segrià, i ha lamentat que les decisions preses no han ajudat a diferents sectors econòmics que han registrat pèrdues milionaris. En aquest sentit, la diputada de Cs, Maria Burrel, ha preguntat per les ajudes que va anunciar el vicepresident Pere Aragonés i ha lamentat que encara no s'hagi materialitzat.

De la seva banda, la portaveu de JxCat i alcaldessa d'Aitona, Rosa Pujol, ha recordat que tant el govern espanyol com el català els van escoltar tard quan van alertar a l'abril dels problemes que hi hauria amb la campanya de la fruita però ha reconegut que la lluita en aquesta "guerra compta amb un enemic desconegut" i per això, dels errors se n'ha d'aprendre. Pujol ha destacat que en darrer període dels rebrots al Segrià es va aconseguir treballar de forma coordinada amb Salut i Interior.

Finalment, la diputada republicana Mercè Carulla ha volgut posar de manifest que la moció "no aporta solucions" i que només és un "intent d'atac" a la consellera Vergés. Així mateix, ha reconegut que les mesures adoptades van ser "dràstiques" però ha recordat que per compensar l'esforç econòmic, el Govern ha mobilitzat 6 MEUR que gestionarà el Consell Comarcal del Segrià.

El Ple també ha debatut i aprovat una moció presentada per En Comú Podem sobre la implantació de mecanismes de transparència i govern obert a la Diputació de Lleida, i una altra de Cs per a l'estudi i seguiment de la correcta prestació dels serveis de les companyies elèctriques i les operadores de telefonia i internet als municipis de la demarcació.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/aval-unanime-dels-grups-de-la-diputacio-de-lleida-als-plans-de-34-meur-pels-ajuntaments-en-materia-de-salut-19363-4 Thu, 17 Sep 2020 17:57:52 +0200
<![CDATA[Tàrrega s'adhereix a la campanya 'Let's Clean Up Europe']]>
Demà divendres 18 de setembre Tàrrega s’adhereix a la campanya “Let's Clean Up Europe”, amb una neteja de la llera del riu Ondara.
El punt de trobada de la gent interessada a participar en aquesta acció en benefici del medi ambient, serà el pavelló municipal a les 11 del matí. Caldrà portar pantalons, sabates tancades i guants. L’Ajuntament de Tàrrega proporcionarà les bosses de recollida a les entitats que ho sol·licitin. 

“Let's Clean Up Europe” és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.
Com a mesura preventiva davant de la situació excepcional del COVID-19, la campanya d'enguany, que estava previst realitzar del 8 al 10 de maig de 2020, va quedar ajornada a l'espera d'una nova data a nivell europeu. Aquestes noves dates són el 18, 19 i 20 de setembre de 2020.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/tarrega-sadhereix-a-la-campanya-lets-clean-up-europe-19362-4 Thu, 17 Sep 2020 09:14:00 +0200
<![CDATA[Atenció telemàtica personalitzada del Síndic de Greuges a Tarrega]]>
El proper dilluns 21 de setembre l'equip del Síndic de Greuges farà una atenció telemàtica (trucada o videotrucada) dirigida als veïns i a les entitats de Tàrrega i comarca que vulguin fer consultes o exposar queixes en relació amb vulneracions dels seus drets per part d'administracions públiques i empreses que presten serveis generals (aigua, llum, gas,...). 

Les persones que hi estiguin interessades, caldrà que concertin prèviament l'entrevista trucant al telèfon 900 124 124 o enviïn un correu electrònic a l'adreça sindic@sindic.cat 

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/atencio-telematica-personalitzada-del-sindic-de-greuges-a-tarrega-19361-4 Wed, 16 Sep 2020 18:14:57 +0200
<![CDATA[La comunitat musulmana de Tàrrega divulga dos vídeos en llengua àrab i amazic amb recomanacions sanitàries davant la pandèmia]]> Enregistraments impulsats pel consistori a petició del CAP en el marc de la campanya de conscienciació “Fes-ho per tu, fes-ho pels teus”

La comunitat musulmana de Tàrrega divulga aquests dies dos vídeos enregistrats en llengua àrab i amazic (també coneguda com berber) que consciencien sobre la importància de les mesures sanitàries per frenar la pandèmia. Les gravacions han estat promogudes per l’Ajuntament de Tàrrega a petició del CAP de la capital de l’Urgell amb l’objecte de poder fer arribar amb efectivitat els missatges de prevenció contra la Covid-19. A les gravacions intervenen respectivament Ahmed Lamssayad, vice-president de la mesquita de Tàrrega, i Rachid Roumani Ragoubi, president de l’entitat targarina Atlas.cat. A més de les recomanacions sanitàries bàsiques (distància, mans, mascareta), ambdós portaveus ressalten la importància d’altres mesures fonamentals per evitar la propagació de contagis com és, per exemple, el confinament a casa si s’ha tingut contacte proper amb un cas positiu.

El consistori targarí ha inclòs els vídeos dins la seva campanya “Fes-ho per tu, fes-ho pels teus” impulsada junt amb el CAP, en el marc de la qual també es difongué el juliol passat un vídeo adreçat especialment a la gent jove sobre la importància de dur la mascareta. Val a recordar que aquesta publicació obtingué molt bona resposta i es va fer viral a les xarxes. L’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha agraït la implicació de la comunitat islàmica del municipi a l’hora de lluitar col·lectivament contra la Covid-19, fent extensiu els missatges de prevenció, prudència i responsabilitat. La primera edil també ha destacat la col·laboració per part d’Omar Noumri, alcalde de Castelló de Farfanya i primer batlle musulmà de les terres de Lleida. L’Ajuntament de Tàrrega ha penjat ambdós vídeos al seu canal de YouTube.

Actualment, la xifra de casos positius de Covid-19 acumulats al municipi de Tàrrega ascendeix a un total de 342. Així mateix, l’índex de risc de rebrot a la capital de l’Urgell, després d’un període amb tendència a l’alça, torna a baixar d’uns dies ençà situant-se avui dimecres en 483,63 tot i que encara és un nivell alt. També s’ha de subratllar que del cribratge massiu realitzat el passat 7 de setembre a Tàrrega per part del Departament de Salut, es van detectar dos casos positius d’entre les 381 proves PCR efectuades (0,5%). L’Ajuntament de Tàrrega continua fent una crida a no abaixar la guàrdia i complir amb les mesures bàsiques de seguretat sanitària com dur mascareta, rentar-se sovint les mans i mantenir la distància.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-comunitat-musulmana-de-tarrega-divulga-dos-videos-en-llengua-arab-i-amazic-amb-recomanacions-sanitaries-davant-la-pandemia-19360-4 Wed, 16 Sep 2020 18:06:18 +0200
<![CDATA[Tàrrega tornarà a ser aquest octubre la capital de l’humor de Ponent]]>
Tàrrega tornarà a ser aquest octubre la capital de l’humor de Ponent. La segona edició de “Lo Memefest”, organitzat per Agrat Tàrrega, es durà a terme del 8 a l’11 d’octubre i mantindrà l’estructura del que va resultar ser tot un èxit l’any passat. Les principals novetats d’enguany vénen marcades per l’obligació d’adaptar el certamen a l’actual situació sanitària i gairebé la totalitat de les activitats seran a l’aire lliure i amb reserva prèvia on-line. El lema de la segona edició és “Tot anirà bé... o no” i des de l’organització, remarquen que han pensat tots els esdeveniments amb l’humor com a recepta principal per afrontar la situació que ens ha tocat viure.

L’actuació estel·lar tindrà lloc el dissabte 10 d’octubre a les 19:30h amb “La tarda dels monòlegs”, on hi actuaran 6 monologuistes referents de l’Stand Up Comedy català: Tomàs Fuentes (La Competència a RAC 1), Asaari Bibang (La Resistencia i Riot Comedy), Ana Polo (La Segona Hora i Comedy Gold BCN), Charlie Pee (Comedy Gold i L’apocalipsi de Catalunya Ràdio) Marc Sarrats (El Soterrani i El Món a RAC 1) i Godai Garcia (El Soterrani i El Món a RAC 1). Enguany, aquest acte tindrà lloc al Càmping Municipal per poder comptar amb un espai a l’aire lliure i on es pugui controlar l’aforament per seguir tots els protocols sanitaris establerts.

A més de monòlegs, el festival retrà homenatge a Mr. Bean en els 30 anys de la seva estrena i oferirà diferents activitats com una exposició, improshows, taller teatral, tertúlia sobre el feminisme i l’humor, taller de mems, la Fira del Kebab i més novetats que s’anunciaran els pròxims dies a les xarxes socials i al web www.lomemefest.cat.

Aquest dilluns 14 de setembre a les 19h ja es van posar a la venda els packs “Memecenes” per aconseguir accés garantit a tots els esdeveniments del festival i donar suport a l’organització. El pack té un preu de 20€ i inclou l’entrada a tots els actes, sopar de Kebab i crispetes divendres, una consumició per la tarda dels monòlegs i una mascareta commemorativa de l’edició d’enguany. Les entrades de “La tarda dels monòlegs” sortiran a la venda demà dijous 17 de setembre i el seu preu serà de 8€. Es recomana que la compra es faci en grups, ja que l’accès es farà de forma esglaonada i amb una distribució prèvia dels seients dels assistents. 
La segona edició de Lo Memefest és una iniciativa que ha sorgit d'Agrat i que compta amb el suport de diverses entitats, comerços de la ciutat i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tàrrega.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/tarrega-tornara-a-ser-aquest-octubre-la-capital-de-lhumor-de-ponent-19359-4 Wed, 16 Sep 2020 17:59:34 +0200