Noticies https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/rss/1-noticies Sat, 04 Apr 2020 10:40:53 +0200 <![CDATA[El Departament de Salut confirma que en les últimes hores han mort 5 persones més a la Regió Sanitària de Lleida i 1 a l'Alt Pirineu i Aran]]> El Departament de Salut confirma que en les últimes hores han mort 5 persones amb coronavirus SARS-CoV-2 a la Regió Sanitària (RS) Lleida i 1 persona a la RS Alt Pirineu i Aran també amb coronavirus SARS-CoV-2.

També confirma 25 casos positius nous a la RS Lleida per coronavirus SARS-CoV-2. Pel que fa a la RS Alt Pirineu i Aran, el Departament de Salut confirma 5 casos positius nous.

Actualment, 230 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la RS Lleida amb coronavirus SARS-CoV-2. D’aquests casos:

·      145 es troben ingressats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), 102 dels quals estan estables a planta i 43 es troben a l’UCI

·      38 persones estan ingressades a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 30 de les quals estan estables a planta i 8 es troben a l’UCI

·      47 persones estan ingressades en centres privats, totes estables a planta

En les últimes hores han estat donades d’alta 22 persones que es trobaven ingressades a la RS Lleida i les altes acumulades són 122.

 
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/el-departament-de-salut-confirma-que-en-les-ultimes-hores-han-mort-5-persones-a-la-regio-sanitaria-de-lleid-18595-4 Fri, 03 Apr 2020 19:14:00 +0200
<![CDATA[La Fuliola reparteix 1.500 mascaretes casolanes per a tota la població]]>


Davant la manca de mascaretes a La Fuliola es va organitzar un grup de voluntariat per a confeccionar i repartir mascaretes per a tots els habitants de la població. En total s'ha cosit i repartit 1.500 mascaretes casolanes. 
Des de l'Ajuntament de La Fuliola han recordat que "només és una mesura complementària per evitar el contagi i que de totes maneres cal extremar les precaucions: rentat sovint de mans, distància de seguretat amb altres persones, i sobretot el confinament a casa fent les sortides imprescindibles per adquirir productes de primera necessitat".
Al perfil de Facebook de l'ajuntament també han penjat un vídeo per explicar com han fet les mascaretes i amb algunes indicacions.


]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-fuliola-reparteix-1-500-mascaretes-casolanes-per-a-tota-la-poblacio-18594-4 Fri, 03 Apr 2020 18:53:00 +0200
<![CDATA[Renfe suprimeix la circulació de trens entre Manresa i Lleida i quedarà cobert amb busos]]> Es redueix un 50% l'oferta de Rodalies
 
ACN Barcelona .- Renfe suprimirà a partir de dilluns la circulació de trens entre Ripoll i Puigcerdà de la línia R3 i entre Manresa i Lleida de la línia R12 per "l'adequació i optimització per part d'Adif dels recursos que disposa el Centre de Control del Trànsit Centralitzat" i pel "manteniment de la infraestructura". Segons un comunicat, entre Ripoll i Puigcerdà hi haurà un servei alternatiu per carretera amb tres expedicions per sentit. El recorregut de la línia R12 entre Lleida i Cervera quedarà cobert amb els busos interurbans i entre Manresa i l'Hospitalet els viatgers poden fer servir els trens de l'R4. Paral·lelament, des d'aquest divendres Rodalies de Catalunya ha reduït al 50% la seva oferta seguint els paràmetres marcats per les autoritats.
Amb la reducció d'un 50% de l'oferta de Rodalies es reajusta el servei ferroviari a la demanda existent, que s'ha reduït pràcticament un 95% en les darreres setmanes. D'aquesta manera es mantindrà un nivell d'ocupació que no superarà un terç de la capacitat màxima, cosa que permetrà mantenir les distàncies recomanades per les autoritats sanitàries.

També a partir de dilluns la línia RT2, que va de l'Arboç a Port Aventura no funcionarà. Segons Renfe, els viatges disposen dels serveis de les línies R4 al tram L'Arboç-Sant Vicenç de Calders, i de les línies R14, R15, R16 i R17 entre Sant Vicenç de Calders i Port Aventura.

Des de dimecres, els trens de les R7, RG1 i RT1 no circulen. A la línia R7 la Universitat Autònoma de Barcelona està tancada i la resta d'estacions estan servides per l'R4. La RG1 comparteix recorregut amb trens de l'R11 i l'R1 i finalment els viatgers de la línia RT1 disposen de serveis de les línies R14, R15 i R16 per desplaçar-se entre Tarragona, Vila-seca i Reus.

Aquestes mesures han estat adoptades en el marc de l'Estat d'Alarma decretat pel Consell de Ministres amb motiu de l'emergència sanitària per la covid-19, que obliga a una situació excepcional de mobilitat i a l'aplicació de mesures extraordinàries. Renfe desaconsella viatjar excepte que sigui per raons inajornables o d'extrema necessitat.


Foto arxiu]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/renfe-suprimeix-la-circulacio-de-trens-entre-manresa-i-lleida-i-quedara-cobert-amb-busos-18593-4 Fri, 03 Apr 2020 18:02:10 +0200
<![CDATA[L'ajut del Govern de fins a 2.000 euros exclou autònoms societaris i cooperatius i es pot demanar a partir del 6 d'abril]]> Només poden accedir-hi els que en l'última declaració de la renda tenien una base imposable de fins a 25.000 euros

ACN Barcelona .- L'ajut del Govern destinada als autònoms en dificultats serà una prestació única que tindrà un import màxim de fins a 2.000 euros. Segons es pot llegir al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), només poden demanar la prestació els que en l'última declaració de la renda tenien una base imposable de fins a 25.000 euros. Els treballadors autònoms societaris, cooperatius i col·laboradors n'estan exclosos. La convocatòria té un pressupost total de 7,5 milions d'euros. En cap cas, l'import de l'ajut serà inferior a 100 euros ni superior a 2.000 euros. En comunicat, la Generalitat ha aclarit que l'ajuda es podrà sol·licitar a partir del 6 d'abril ja que "dissabte no és un dia hàbil a efectes de registre".
La prestació la podran demanar les persones físiques donades d'alta al RETA, com a mínim durant el primer trimestre de 2020, amb domicili fiscal a Catalunya, que figurin com activitats suspeses per l'estat d'alarma i alhora acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació i no disposin de fonts alternatives d'ingressos.

En aquest sentit, per rebre aquesta ajuda la base imposable de la darrera declaració de la renda ha de ser igual o inferior a 25.000 euros.

Els autònoms hauran de demostrar haver patit una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació en el mes de març de 2020, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, a conseqüència dels efectes de la covid-19. En el cas de persones amb una antiguitat al RETA inferior a 1 any la comparació es farà amb la mitjana dels resultats mensuals des de l'alta.

Els socis de societats mercantils, de societats civils privades, de comunitats de béns, de cooperatives o societats laborals, els membres d'òrgans d'administració de societats i els col·laboradors no podran accedir a aquesta prestació.

Alhora, es requereix que l'autònom hagi complert les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social o bé disposar de la corresponent resolució de pròrroga, ajornament, moratòria o qualsevol altra condició especial dels seus deutes.

El procediment de concessió d'aquests ajuts és el de concurrència no competitiva, i es resol fins a exhaurir el crèdit disponible. Una vegada exhaurit el pressupost, la presentació de la sol·licitud no dóna cap dret a l'obtenció de l'ajut.

El termini per a la presentació de sol·licituds d'aquest ajut és d'un mes a comptar des de l'endemà a la data de publicació de la resolució, que té data del 2 d'abril. En comunicat, la Generalitat ha aclarit que l'ajuda es podrà sol·licitar a partir del 6 d'abril ja que "dissabte no és un dia hàbil a efectes de registre".

El redactat del DOGC apunta que l'ajut és "incompatible" amb qualsevol altra ajuda, prestació, subsidi, o subvenció públics o privats, "destinada a aquesta mateixa finalitat". Sindicats com la UGT ja havien demanat a la Generalitat que fes el possible per a permetre que es pogués complementar amb la prestació extraordinària per cessament d'activitat o caiguda del 75% dels ingressos del govern espanyol.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/ajut-del-govern-de-fins-a-2-000-euros-exclou-autonoms-societaris-i-cooperatius-i-es-pot-demanar-a-partir-del-6-dabril-18592-4 Fri, 03 Apr 2020 17:29:00 +0200
<![CDATA[La residència llar d'avis el Carme de Tàrrega grava un vídeo com agraïment pel suport que estan rebent]]>
]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-residencia-llar-davis-el-carme-de-tarrega-grava-un-video-com-agraiment-pel-suport-que-estan-rebent-18591-4 Fri, 03 Apr 2020 17:13:00 +0200
<![CDATA[La Fundació Guillem Viladot "Lo Padal" d'Agramunt impulsa el projecte artístic "confinART. Art en temps de crisi"]]> L'exposició es podrà veure al web de la Fundació a partir del dissabte 4 d’abril aquí.

En l'exposició, que resta oberta a incorporar més obres i més creadors, hi han participat, de moment, els següents artistes: Vicenç Altaió, Nora Ancarola, Laura Baringo, Isabel Barios, Marta Bisbal Torres, Quim Bonastra, J. M. Calleja, Enric Casasses, Albert Coma Estadella, Eduard Escoffet, Josep Guinovart, Carles Hac Mor, Teresa Ibars, Carme Malaret, Joan M. Minguet, Fina Miralles, Riaq Miuq, Jan Nebot, Nil Nebot, Olga Olivera-Tabeni, Steven Quiñonez, Carme Riera, Jordi Rocosa, Juana Dolores Romero Casanova, Anselm Ros, Joana Sánchez Trullols, Carles M. Sanuy, Lluis Trepat, Guillem Viladot, Ester Xargay i David Ymbernon.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-fundacio-guillem-viladot-lo-padal-dagramunt-impulsa-el-projecte-artistic-confinart-art-en-temps-de-crisi-18590-4 Fri, 03 Apr 2020 15:25:57 +0200
<![CDATA[Tàrrega lamenta les tres primeres morts per coronavirus]]> El total de casos positius a la capital de l’Urgell ascendeix a 31 · L’Ajuntament de Tàrrega expressa el seu més sentit condol per les defuncions i reitera la crida a extremar les mesures de precaució 

Tàrrega ha registrat aquesta setmana les primeres morts per coronavirus. D’una banda, un home de 59 anys i una dona de 76 anys, veïns de la capital de l’Urgell, han mort a causa de la pandèmia quan es trobaven ingressats a l’Hospital Arnau de Vilanova. Es desconeix si tenien patologies prèvies. Per un altre cantó, el consistori ha rebut també la confirmació de la defunció d’una veïna de la ciutat de 86 anys a Barcelona a causa del coronavirus. La dona fou enterrada a Tornabous, d’on era filla. Això eleva a tres les víctimes mortals de veïns empadronats a Tàrrega a causa del Covid-19. El consistori targarí expressa el seu més sentit condol als familiars i persones properes de les víctimes a la vegada que transmet la seva solidaritat.

Pel que fa al balanç de diagnòstics, un aplicatiu de la Generalitat de Catalunya xifra fins ara en 31 el total de casos positius confirmats al municipi de Tàrrega. No s’ha pogut certificar el nombre de casos en aïllament domiciliari. En nom del municipi, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú ha mostrat la seva aflicció pels tristos fets que s’estan produint i ha reiterat la crida a extremar les mesures de precaució davant la gravetat de la situació. Així, ha subratllat altre cop la necessitat de fer un confinament domiciliari responsable i solidari per lluitar contra la propagació del virus.

En aquest sentit, la Policia Local de Tàrrega continua vetllant pel compliment de les restriccions de mobilitat a la via pública mentre que la Brigada Municipal du a terme tasques de desinfecció d’espais públics arreu de la ciutat. Els treballs de desinfecció també s’han estès aquesta setmana als pobles del terme. Per la seva part, la Residència de la Gent Gran Sant Antoni de Tàrrega, on no es té constància de cap cas positiu, va procedir ahir a desinfectar les instal·lacions mitjançant una empresa privada.

En nom del consistori, l’alcaldessa també agraeix les diferents iniciatives solidàries sorgides del teixit associatiu i empresarial per proveir material a centres sanitaris i residències de gent gran a més de la tasca assistencial de la Xarxa de Voluntariat de Tàrrega, que proveeix aliments i fàrmacs a persones en situació de vulnerabilitat sense haver de sortir de casa. La Xarxa de Voluntariat també ha implantat un servei d’acompanyament telefònic a les persones que pateixen neguit en haver de viure el confinament en solitud.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/tarrega-lamenta-les-tres-primeres-morts-per-coronavirus-18589-4 Fri, 03 Apr 2020 13:54:04 +0200
<![CDATA[La Soll crea un llistat cooperatiu amb els comerços targarins oberts durant el coronavirus]]> L'espai autogestionat La Soll ha iniciat una campanya per elaborar un llistat cooperatiu amb els comerços targarins oberts durant el coronavirus. L'objectiu és fer xarxa, donar visibilitat i incentivar el consum a les botigues de proximitat de la nostra ciutat, ja que la crisi del coronavirus està fent molt mal al petit comerç i als productors de la zona.

L'entitat ha obert un formulari al web www.lasoll.cat on tots els comerciants poden indicar totes les dades que posteriorment apareixeran en un document amb tots els comerços oberts. Així, es demana nom de l'establiment, adreça, tipus de productes que ofereix, telèfon i si ofereix la possibilitat de servei a domicili. Aquest últim punt està generant molt interès, ja que molta gent no es pot desplaçar i el llistat pot ajudar a facilitar l'entrega de productes a moltes persones mitjançant comandes en línia, per telèfon o per WhatsApp. A més, la xarxa es podria anar actualitzant a mesura que s'aixequin les mesures més estrictes del confinament i es puguin incorporar comerços que han hagut de tancar per l'Estat d'Alarma.

Foment Tàrrega també ha col·laborat amb la iniciativa aportant un llistat de tots els seus comerciants associats que estan obrint durant aquesta etapa de confinament ciutadà.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-soll-crea-un-llistat-cooperatiu-amb-els-comercos-targarins-oberts-durant-el-coronavirus-18588-4 Fri, 03 Apr 2020 13:43:00 +0200
<![CDATA[La UdL cedeix ordinadors i tauletes a estudiants per seguir la docència virtual]]> També ha finançat l'ampliació de dades mòbils a una vintena d'alumnes

Una iniciativa impulsada pel Vicerectorat d'estudiants i ocupació, en col·laboració amb la Coordinació de compromís social, igualtat i cooperació i el Consell de l'Estudiantat de la Universitat de Lleida (UdL) amb l'objectiu de facilitar el seguiment de la docència no presencial a tot l'estudiantat, ha atès fins ara 40 sol·licituds d'aquest col·lectiu.

Ja s'han repartit 5 ordinadors a domicili cedits pel Col·legi oficial d'infermeria de Lleida (COILL) que s'han dut a casa dels alumnes per persones voluntàries del propi Col·legi, 2 ordinadors de la unitat de Desenvolupament i cooperació de la UdL es facilitaran en breu, i 2 tauletes procedents de la Biblioteca de Lletres ja estan en mans de l'alumnat. 

A més, el vicerectorat finança a 20 estudiants l'ampliació de dades mòbils i, en col·laboració amb els centres i la unitat d'Informació i comunicacions de la UdL, ha donat solució a altres requeriments sobre programari específic de determinades assignatures. 

La valoració que en fa la vicerectora d'estudiants i ocupabilitat, Montse Rue, és que fins ara s'ha pogut donar una resposta ràpida a les sol·licituds que han fet arribar els estudiants mitjançant el formulari que es va activar el passat 25 de març. "El nombre d'estudiants que tenen problemes per seguir la docència virtual és molt reduït. N'hi ha que tenen problemes menors en la connexió, però com que les videoconferències es graven, se les poden descarregar en qualsevol moment, la qual cosa també facilita l'aprenentatge posterior".

Rue, que assegura que continuaran fent el seguiment per possibles incidències que es vagin produint durant tot el període de docència a distància, agraeix a les unitats de la UdL que s'han implicat per donar resposta, així com a la generositat del COILL.

Per la seua part, el Consell de l'Estudiantat, valora molt positivament que es pugui donar resposta a l’alumnat que no disposa dels recursos telemàtics necessaris per poder continuar treballant des de casa. I aprofita per recordar que fins al 30 d'abril es poden sol·licitar els ajuts a l'estudi per a situacions socioeconòmiques greus que hagin pogut condicionar el pagament de la matrícula de les titulacions oficials de la UdL durant el curs acadèmic.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-udl-cedeix-ordinadors-i-tauletes-a-estudiants-per-seguir-la-docencia-virtual-18587-4 Fri, 03 Apr 2020 12:28:33 +0200
<![CDATA[Un web posa a l'abast de pagesos i ramaders un espai online per promoure la venda a domicili dels seus productes]]> Creat pel balaguerí Ivan Fustero, proposa un 'mercat virtual' i també mostra informació de 680 mercats de Catalunya
ACN Balaguer .- Fer arribar els aliments a casa directament ha esdevingut aquests dies amb la crisi del coronavirus un dels reptes que estan implementant molts productors agrícoles i ramaders d'arreu de Catalunya. Ara, el balaguerí Ivan Fustero, creador del web www.mercatsetmanal.cat, que reuneix informació de 680 mercats ambulants de Catalunya, proposa un 'mercat virtual'. Ho fa posant a disposició dels productors un formulari perquè puguin oferir els seus productes i lliurar-los a domicili sota demanda dels particulars que els hi facin encàrrecs. Fustero va posar en marxa Mercat Setmanal l'estiu del 2006 i l'ha anat enriquint durant tots aquests anys per la seva estima als mercats i paradistes.
Fustero explica que "és un gra més d'arena en aquesta xarxa solidària que demana la situació actual". Per això, ha creat un directori amb els diferents paradistes de Catalunya que poden oferir productes de km-0 i entregar-los directament al domicili d'un particular en base a la seva àrea d'influència, assenyala el creador del web Mercat Setmanal.

L'objectiu és "donar l'oportunitat a persones que per sí mateixes no poden desplaçar-se a un mercat o botiga per adquirir aquests productes de km-0 que abans trobaven als diferents mercats no sedentaris que es realitzen per tot Catalunya", explica Ivan Fustero.

Tots els encàrrecs que es facin seran directes, i Mercat Setmanal no participa en res més que en mantenir actualitzat el directori amb tots els productors. A través del web, els productors o paradistes interessats es poden donar d'alta en oferir aquest servei.
]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/un-web-posa-a-labast-de-pagesos-i-ramaders-un-espai-online-per-promoure-la-venda-a-domicili-dels-seus-productes-18586-4 Fri, 03 Apr 2020 12:15:00 +0200
<![CDATA[Circuit Urgellenc fomentarà la compra d'entrades anticipades durant el confinament]]> L'objectiu és evitar el tancament de les 33 sales de cinema que gestiona i salvaguardar la plantilla de 60 treballadors

ACN Linyola .- L'empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc posarà en marxa dilluns una campanya per activar la compra d'entrades anticipades amb grans descomptes en format paquet durant el període de confinament. En plena crisi sanitària del coronavirus, que ha provocat el tancament d'equipaments culturals com és el cas dels cinemes, Circuit Urgellenc posa la venda paquets de 10 i 20 entrades fins al mes de juliol a un preu de 53 i 100 euros, respectivament. Els clients que comprin ara les entrades podran bescanviar-les quan finalitzi el confinament. El projecte compta amb el suport de cares conegudes del cinema com ara Sergi López, Isona Passola, Andrea Trepat, Miquel Sitjar o Gaizka Urresti.
La iniciativa es basa en el projecte 'I love NY', impulsat pel dissenyador americà Milton Glaser a partir de mitjans dels anys 70. A més, en les sis poblacions amb cinemes que es mantenen gràcies als socis (Agramunt, Bellpuig, Mequinensa, Montblanc, Tamarit i Sarinyena), es posa a la venda un carnet d'abonament per 60 euros vàlid fins al 31 de desembre del 2020 i que permetrà a l'usuari anar a veure totes les pel·lícules programades durant els pròxims sis mesos.

El Circuit Urgellenc ha tancat un acord amb la plataforma online Eventum.365 per comercialitzar les entrades. Els clients, que les adquiriran per bescanviar-les quan finalitzi el confinament, podran accedir a la promoció a través de les xarxes socials Facebook i Instagram de la companyia o bé directament a través del web www.circusa.com.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/circuit-urgellenc-fomentara-la-compra-dentrades-anticipades-durant-el-confinament-18585-4 Fri, 03 Apr 2020 12:10:00 +0200
<![CDATA[L'Urgell suma 84 casos positius per coronavirus aquest divendres]]>
Segons dades de les 8 del matí d’aquest divendres de les proves de diagnòstic PCR del Sistema de Salut de Catalunya, a la comarca de l'Urgell es contabilitzen 84 casos positius per coronavirus. La distribució per municipis queda de la següent manera:
 
Tàrrega: 31
La Fuliola: 29
Tornabous: 5
Agramunt: 4
Vilagrasa: 4
Bellpuig: 3
Castellserà: 2
Puigverd d'Agramunt: 2
Anglesola: 1
Belianes: 1
Sant Martí de Maldà: 1
Verdú: 1

Total 84 casos positius.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/lurgell-suma-84-casos-positius-per-coronavirus-aquest-divendres-18584-4 Fri, 03 Apr 2020 10:01:28 +0200
<![CDATA[Els regidors de l’Ajuntament d’Agramunt renuncien a la seva assignació per la situació actual de la Covid-19]]> La mesura s’ha pres en solidaritat amb tots els professionals afectats pel coronavirus

A proposta de l’equip de govern, tots els regidors de l’Ajuntament d’Agramunt han comunicat que renuncien a la seva assignació com a regidors mentre duri l’estat d’alarma per coronavirus. La mesura s’ha pres conscients del moment actual i en solidaritat amb tots els autònoms, treballadors i PIMES que s’han vist afectats per la pandèmia de la Covid-19 i que han vist reduïts els seus ingressos per no poder treballar amb normalitat.

La iniciativa s’aprovarà en la propera junta de govern i s’aplicarà des del passat 13 de març i fins que acabi l’estat d’alarma decretat.

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 l’equip de govern està treballant intensament per mantenir la normalitat i aconseguir tots els recursos i mesures necessàries per disminuir l'impacte econòmic i social provocat pel Coronavirus. Cal recordar que l’Ajuntament d’Agramunt ha adoptat algunes mesures per pal·liar l’efecte del Coronavirus a les famílies agramuntines com la d'ajornar els pagaments d’impostos i taxes municipals. Decisió que es va prendre en la darrera junta de govern celebrada telemàticament.

Foto: Última sessió telemàtica de la junta de govern

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/els-regidors-de-lajuntament-dagramunt-renuncien-a-la-seva-assignacio-per-la-situacio-actual-de-la-covid-19-18583-4 Fri, 03 Apr 2020 09:31:40 +0200
<![CDATA[Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus a la Regió Sanitària (RS) Lleida i 3 persones a la RS Alt Pirineu i Aran]]>
El Departament de Salut confirma que en les últimes hores han mort 4 persones amb coronavirus SARS-CoV-2 a la Regió Sanitària (RS) Lleida i 3 persones a la RS Alt Pirineu i Aran també amb coronavirus SARS-CoV-2.

També confirma 42 casos positius nous a la RS Lleida per coronavirus SARS-CoV-2. Pel que fa a la RS Alt Pirineu i Aran, el Departament de Salut confirma 22 casos positius nous.

Actualment, 239 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la RS Lleida amb coronavirus SARS-CoV-2. D’aquests casos:

·       151 es troben ingressats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida (HUAV), 108 dels quals estan estables a planta i 43 es troben a l’UCI

·       38 persones estan ingressades a l’Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 28 de les quals estan estables a planta i 10 es troben a l’UCI

·       50 persones estan ingressades en centres privats, totes estables a planta

En les últimes hores han estat donades d’alta 18 persones que es trobaven ingressades a la RS Lleida i les altes acumulades són 100.

Actualment, 40 persones es troben ingressades en centres hospitalaris de la RS Alt Pirineu i Aran amb coronavirus SARS-CoV-2. D’aquests casos:

·       10 es troben ingressats a l’Espitau Val d’Aran, tots estables a planta

·       17 persones estan ingressades a l’Hospital Comarcal del Pallars a Tremp, totes a planta

·       6 persones es troben ingressades a la Fundació Sant Hospital de la Seu d'Urgell estables a planta

·       7 persones es troben ingressades a l’Hospital de Cerdanya estables a planta

En les últimes hores han estat donades d’alta 10 persones que es trobaven ingressades a la RS Alt Pirineu i Aran i les altes acumulades són 52.

Cal destacar també que durant el dia d’avui un equip de professionals d’atenció primària ha començat a treballar a l’Hotel Nastasi (Hotel Salut) per atendre 4 pacients traslladats des de l’HUAV i que prèviament han estat estabilitzats al centre hospitalari. Aquests pacients acabaran de fer la convalescència en aquest establiment hoteler de la ciutat de Lleida habilitat per a l’atenció de pacients amb Covid-19. En funció de les necessitats, s’espera que en els pròxims dies es puguin traslladar més pacients a l’Hotel Nastasi.

Pel que fa a la RS Alt Pirineu i Aran, avui s’ha fet el trasllat dels primers 4 pacients de l’Hospital Comarcal del Pallars (HCP) a l’Hotel Segle XX de Tremp. A la mateixa localitat, cal recordar que des del passat 22 de març l’Hotel Alegret acull 10 pacients de l’àrea sociosanitària de l’HCP. A Vielha es compta amb les instal·lacions de l’Hotel Sol Vielha, tot i que de moment encara no acullen pacients.

El Departament de Salut continua garantint la gestió de la pandèmia, treballant per donar la millor assistència a les persones, agraeix la col·laboració i els esforços de la ciutadania per contenir els contagis i demana no abaixar la guàrdia en les mesures de prevenció.

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/salut-confirma-que-en-les-ultimes-hores-han-mort-4-persones-amb-coronavirus-a-la-regio-sanitaria-rs-lleida-i-3-persones-a-la-rs-alt-pirineu-i-aran-18582-4 Thu, 02 Apr 2020 20:50:46 +0200
<![CDATA[La Diputació de Lleida compra 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció contra el coronavirus]]> La institució confia rebre-les abans de 20 dies per repartir-les entre ajuntaments i consells comarcals de la demarcació

ACN Lleida .- La Diputació de Lleida ha comprat un lot de 50.000 mascaretes i 1.200 ulleres de protecció per tal de distribuir-les entre els ajuntaments i consells comarcals de la demarcació, donant resposta així a les crides que han fet alguns consistoris, davant la manca de material de protecció per als funcionaris locals que, en qualitat de personal essencial, segueixen prestant els seus serveis com ara els agents de les policies locals o dels diferents serveis d'atenció. La compra del material s'ha gestionat a través d'una empresa autoritzada que ha tramitat la importació, i amb l'aval del Departament de Salut, que confia poder iniciar el repartiment del material en un termini màxim de 20 dies "si no és requisat pel Ministeri de Sanitat a la duana".
(En aquesta actualització d'afegeix la resposta del PSC i UA en relació amb la compra del material i al fet que la Diputació de Lleida plantegi la possibilitat que pugui ser requisat pel Ministeri de Sanitat)

Les mascaretes comprades tenen homologació de protecció del tipus EN14683, d'un sol ús, que aportaran una protecció extra als treballadors públics locals i als usuaris de les comarques de Lleida. El SARS-CoV-2, el virus que produeix la malaltia de la covid-19, és un virus que bàsicament es transmet per superfícies contaminades i per gotes, però té molt poca transmissió per l'aire.

En aquest sentit, la Diputació de Lleida recomana tenir molta precaució en mantenir una higiene de mans acurada i el distanciament social d'almenys 1,5 metres com a principal mesura per evitar la transmissió del virus.

A la demarcació de Lleida estan comptabilitzats uns 8.100 treballadors públics locals, entre la pròpia Diputació, consells comarcals, ajuntaments i entitats municipals descentralitzades.

El PSC i UA consideren "infame" que la Diputació insinuï confiscacions de material de protecció pel coronavirus

Els grups del PSC i d'Unitat d'Aran a la Diputació de Lleida consideren "infame que l'equip de govern provincial insinuï en la nota de premsa difosa per la institució que el govern de l'Estat pugui confiscar el material encomanat per la corporació".

El portaveu del PSC, Fèlix Larrosa, ha qualificat de "bona notícia" que l'ens adquireixi material com ara mascaretes i ulleres de protecció per distribuir als ajuntaments i consells comarcals, però lamenta comentaris en la nota de premsa "que no contribueixen a l'acció en comú de les institucions i dels partits que en formem part".

Larrosa ha remarcat que l'objectiu de l'Ordre SND/233/2020, de 15 de març, que estableix determinades obligacions d'informació d'acord amb el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, que declara l'estat de alarma, "no és confiscar ni requisar material, si no informar del material disponible per conèixer l'estoc que hi ha al territori de l'Estat". El portaveu socialista ha assenyalat que, per això, "s'han emès instruccions precises per part de l'Agència espanyola de medicaments sobre com fer la importació de material amb totes les garanties" i ha recordat que "el govern de l'Estat ha obert uns canals de consulta per facilitar totes les gestions".

Finalment, Larrosa s'ha adreçat a l'equip de govern de la Diputació per conèixer "quina és la inversió que ha fet la institució en aquest material, a quina empresa s'ha encomanat, i si s'ha concretat el procediment de distribució". 

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-diputacio-de-lleida-compra-50-000-mascaretes-i-1-200-ulleres-de-proteccio-contra-el-coronavirus-18581-4 Thu, 02 Apr 2020 18:32:30 +0200
<![CDATA[Salut comença a traslladar a l'Hotel Nastasi de Lleida pacients de l'Hospital Arnau de Vilanova]]> El departament estudia la possibilitat de poder utilitzar altres hotels o equipaments esportius de la ciutat

ACN Lleida .- Salut ha començat a traslladar aquest dijous a l'Hotel del Nastasi de Lleida pacients amb coronavirus que es trobaven ingressats a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova. És el primer hotel de Lleida que acull malalts de covid-19 ingressats. El primer ha arribat a les 15.20h i està previst que s'hi traslladin fins al vespre un total de cinc malalts, ja que necessiten aproximadament una hora per traslladar cada pacient. Tot i això, la xifra podria augmentar en els pròxims dies en funció de les necessitats de l'hospital. Salut està estudiant la possibilitat de poder utilitzar també altres hotels o instal·lacions a la ciutat de Lleida com ara pavellons esportius perquè puguin acollir pacients d'hospitals de la Regió Sanitària de Lleida.
Abans de l'arribada de la primera persona amb coronavirus, s'ha dotat l'hotel de material sanitari, com ara bombones d'oxigen. Els malalts ingressats al Nastasi estaran atesos per personal sanitari voluntari.

Aquest mateix dijous, Salut també ha iniciat el trasllat de malalts amb la covid-19 de l'Hospital Comarcal del Pallars a l'Hotel Segle XX de Tremp.

Segons les dades facilitades per Salut, aquest dimecres es trobaven ingressades 238 persones amb coronavirus a la Regió Sanitària de Lleida, D'aquestes, 151 estaven ingressades l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, 109 de les quals estables a planta i 42 a l'UCI. 39 es trobaven ingressades a l'Hospital Universitari de Santa Maria de Lleida, 30 de les quals a planta i 9 a l'UCI i unes altres 48 en llits de centres privats, totes estables a planta.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/salut-comenca-a-traslladar-a-lhotel-nastasi-de-lleida-pacients-de-lhospital-arnau-de-vilanova-18580-4 Thu, 02 Apr 2020 16:43:00 +0200
<![CDATA[La Cambra de Comerç de Tàrrega fa una crida a pimes i autònoms perquè demanin l’ajornament d’impostos]]> El passat dijous 12 de març el Consell de Ministres va aprovar una sèrie de mesures per donar resposta a la crisi de la Covid-19, recollides en el Reial Decret 7/2020, entre les quals s’inclou com a objectiu flexibilitzar l’ajornament dels deutes tributaris a pimes i autònoms.
En aquest sentit, la Cambra vol fer una crida a pimes i treballadors autònoms perquè facin ús d’una de les poques eines que de moment tenen per garantir una certa liquiditat en els propers mesos.

Les condicions de la mesura estableixen:
 Es concedirà un ajornament de 6 mesos sense meritació d’interessos durant els 3 primers mesos de l’ingrés del deute tributari corresponent a les declaracions-liquidacions i autoliquidacions que coincideixin amb el període de presentació i ingrés d’entre el 13 de març i el 30 de maig de 2020.
 Podran aplaçar-se, sense haver de presentar garanties, els deutes d’imports inferiors als 30.000 euros.
 És necessari que el deutor sigui una persona o entitat que hagi tingut un volum d’operacions no superior als 6.010.121,04 euros durant l’any 2019.
 Serà aplicable també als següents deutes tributaris (apartats b, f i g) de l’article 65.2 de la Llei General Tributària:
   o Les corresponents obligacions tributàries que han de complir les pimes i treballadors autònoms obligats a realitzar els ingressos a compte.
   o Les derivades dels tributs que s’hagin de repercutir legalment, exceptuant si es justifica degudament que les quotes repercutides no han estat pagades.
    o Les corresponents obligacions tributàries referents al pagament fraccionat de l’Impost de Societats.

Aquesta mesura afectarà, principalment, a les declaracions del primer trimestre i a les mensuals dels mesos de febrer, març i abril. Així mateix, pot afectar a les declaracionsautoliquidacions de l’Impost de Societats de subjectes passius, sempre i quan el tancament de l’exercici fiscal no coincideixi amb l’any natural. 

Per demanar l’ajornament només cal seguir els següents passos:
1. Presentar l’impost i sol·licitar l’aplaçament de deute
2. Accedir al tràmit "presentar sol·licitud" en un link que apareixerà.
3. Omplir els camps de la sol·licitud
   a) Escollir l’opció "“Solicitud acogida al Real Decreto-ley 7/2020, de 12 de marzo, por el que se adoptan medidas urgentes para responder al impacto económico del COVID19.”
     b) Escollir les opcions:
“Tipo de garantías ofrecidas”: marcar l’opció “Exención”.
“Propuesta de plazos; nº de plaços”: incorporar el número “1”.
“Periodicidad”: marcar l’opció “No procede”.
“Data primer termini”: s'ha d'incorporar la data corresponent a comptar un període de sis mesos des de la data de final de termini ordinari de presentació de l'autoliquidació, havent de finalitzar el termini dia 05 o 20
Per exemple l'IVA del primer trimestre del 2020 que venç el 20 d'abril es podrà aplaçar fins el 20 novembre de 2020
“Motiu de la sol·licitud” s'ha d'incloure l'expressió “Ajornament RDL”
4. Signar i enviar

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/la-cambra-de-comerc-de-tarrega-fa-una-crida-a-pimes-i-autonoms-perque-demanin-lajornament-dimpostos-18579-4 Thu, 02 Apr 2020 15:15:00 +0200
<![CDATA[Circuit Urgellenc inicia la campanya I LOVE CINE DE POBLE per evitar la desaparició dels cinemes per la crisi del coronavirus]]> Les recompenses pels mecenes d’aquesta campanya inclouen una vessant solidària

I LOVE CINE DE POBLE és una campanya de micromecenatge solidària que lluita per la supervivència dels cinemes de poble. Es tracta una campanya privada vinculada a l'empresa Circuit Urgellenc, a través de la plataforma Goteo.
L'objectiu de la campanya és aconseguir el finançament necessari per a mantenir oberts els cinemes de poble que l'empresa gestiona i poder pagar, durant aquests dos propers mesos, que seran tant i tant difícils, les nòmines dels més de 60 treballadors fixes que sustenta i les despeses fixes que genera mantenir tots els cinemes oberts.

Les recompenses pels mecenes d’aquesta campanya inclouen una vessant solidària, ja que a banda de samarretes, bosses, dessuadores i passes per la propera edició del Galacticat, també es regalaran entrades de cinema a alguna de les Associacions Socials que treballen a les diverses vil•les on hi han cinemes de poble.
Algunes d'aquestes Associacions són:
• Associació Estel de Balaguer
• Associació Aprodisca de Montblanc
• Associació Amisol de Solsona
• Associació Crisàlida de Camporrells
• Associació Alba de Tàrrega o Tremp
• Centro Reina Sofía de Monzón
• Colegio Público de Educación Especial La Alegría de Monzón
• Asociación Atadi d'Alcañíz i província de Teruel

Aquesta campanya és causa directa de la pandèmia de Coronavirus que ha comportat l'obligatorietat de tancament de tots els cinemes, ja sigui a instància dels ajuntaments al començament de la crisi o seguint les indicacions del Govern a posteriori. “Aquesta situació forçada ha comportat la pèrdua instantània de tots els ingressos, però les obligacions de pagaments s'han mantingut. En aquests propers mesos haurem de fer front a les nòmines, a les factures de proveïdors emeses amb anterioritat, a les quotes de retorn dels crèdits derivats de les digitalitzacions i manteniments essencials a les sales”, expliquen des de Circuït Urgellenc.
Segons l’empresa el total de despeses segures estimades dels mesos de març, abril i maig ascendiran a 197.800 euros.

A més afegeixen que fa pocs anys totes aquestes sales van haver de fer un gran esforç econòmic per tal de modernitzar i digitalitzar les sales de projecció, i que aquest esforç es va dur a terme amb crèdits i préstecs bancaris.
“Salvar els cinemes de poble d'aquesta crisi momentània pot semblar una causa romàntica que lluita contra l'evolució.
Pot semblar que no n'hi ha per tant, que total, el cinema només és entreteniment i que ara, a més, el pots veure per internet des del sofà de casa teva. Pot semblar que el fet social i la capacitat programadora d'un cinema és fàcilment substituïble per una plataforma en línia. No és cert. Els cinemes de poble, a més de programar gran quantitat de pel•lícules, curtmetratges, documentals i espectacles que no arribarien als territoris rurals d'altra manera, fan una enorme funció socialitzadora que permet a les vil•les seguir vives”, afirmen des de Circuït Urgellenc.
Aquesta campanya va dirigida a tots els amants de la cultura que entenen la importància de mantenir obertes les xarxes culturals rurals i que volen posar el seu granet de sorra per a que aquests territoris continuïn cultural i socialment vius.

Circuit Urgellenc porta gairebé 80 anys vehiculant una xarxa de cinemes de poble a Lleida, La Franja i Aragó, gestionant-ne la programació i el funcionament, duent la cultura a totes les capes de la societat d'aquests territoris.
En Pere Aumedes fa més de trenta anys que gestiona l'empresa i el funcionament diari de tots aquests cinemes.
Conjuntament amb el seu equip han creat o s'han adherit a diversos festivals de cinema, com el Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Ponent, GALACTICAT o el Festival EL DIA MÉS CURT a Tàrrega. A més, dins el Festival GALACTICAT, en Pere i el seu equip han creat un programa educatiu que porta diversos ensenyaments relacionats amb la creativitat a través del cinema a les Terres de Lleida. Aquesta és una iniciativa inèdita que ha aconseguit per primer cop que multitud d'estudiants (més de 5.000 ja) puguin aprendre de manera transversal a través de la creació i el visionat de cinema a les seves aules i també a les sales de poble, tot endinsant-se en tota mena de temàtiques socials, sense tabús ni limitacions per raó de gènere, origen, creences o d'altres condicionants, fet que ha contribuït a la formació d'una societat més justa, democràtica i avançada.
També han creat tota una sèrie de programacions especials, com les programacions d'òpera als Cinemes Majèstic de Tàrrega, al Cinema Casal de Montblanc, al Palacio Ardid d'Alcanyís i han donat suport a diversos CineClubs, com el Cineblub La Lloca de Tàrrega, "La mirad de Harry" de Barbastro, el CineClub ARIC de Ripoll, el CineClub de Sabiñánigo.
A més han estat els responsables de la implantació de diversos Cicles especials a tot arreu. Van ser pioners per exemple a dur el CINC, Cicle de Cinema Infantil en Català a Lleida i La Franja i ara també s'han implicat de valent en la implantació del Cicle Gaudí arreu de Catalunya, conjuntament amb l'Acadèmia de Cinema Català.

L’enllaç per participar de la campanya solidària és:
https://ca.goteo.org/project/i-love-cine-de-poble

Els cinemes de Lleida i Aragó que formen part d'aquesta campanya són:
• Cinema Casal d'Agramunt
• Cinema de la sala d'actes de l'ajuntament de Balaguer
• Teatre - cinema Armengol de Bellpuig
• Cinema de la Sala d'Actes del Centre Cultural de Mollerussa
• Cinemes Majèstic de Tàrrega
• Cinema La Lira de Tremp
• Cinema Era Audiovisuau de Vielha
• Cinema al Auditorio Palacio Ardid d'Alcañíz
• Cine Alcor82 d'Alcorisa
• Teatro - cine Goya de Caspe
• Cine Goya de Maella
• Cine Goya de Mequinenza
• Cine Cortes de Barbastro
• Cinema al Teatre "Titiriteros" de Binefar
• Cinema al Palacio de Congresos de Boltaña
• Cinema Salamero de Graus
• Cines Victoria de Monzón
• Cinema al Auditorio La Colina de Sabiñánigo
• Cinema Avinguda de Zaidín
• Cinema - Teatro El Molino de Sariñena
• Cinema al Centro de Entidades de Tamarite de Litera

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/circuit-urgellenc-inicia-la-campanya-i-love-cine-de-poble-per-evitar-la-desaparicio-dels-cinemes-per-la-crisi-del-coronavirus-18578-4 Thu, 02 Apr 2020 14:21:00 +0200
<![CDATA[Ponent Coopera llança una campanya de micromecenatge de suport al teixit cooperatiu davant la crisi del coronavirus]]> La iniciativa #dESSconfinemPonent destinarà el 10% de les donacions a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

ACN Lleida .- L'Ateneu Cooperatiu de les Terres de Lleida, Ponent Coopera, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l'economia social i solidària del territori, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge solidari a través de la plataforma Goteo amb l'objectiu de donar suport al teixit cooperatiu de Ponent per tal que pugui seguir duent a terme la seva activitat davant la crisi del coronavirus. La campanya vol reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a les necessitats del territori i dignifica l'entorn. Així mateix, es destinarà el 10% de les donacions a ajudar al sector sanitari de Ponent, amb una donació directa a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.
La crisi del coronavirus està representant un gran repte per al conjunt de la societat, que es veu sotmesa a una emergència a tots els nivells, d'una durada i unes conseqüències imprevisibles. En aquest context, les cooperatives de Ponent, com la majoria del teixit productiu, s'han vist afectades i es troben fent un esforç per mantenir llocs de treball de qualitat, així com la continuïtat de la seva activitat, que per naturalesa està molt arrelada al territori i té una forta vocació de tenir-hi un impacte social.

La campanya #dESSconfinemPonent vol reivindicar un model de consum que prioritza les persones per sobre del capital, que dona resposta a la necessitat del territori i dignifica la vida i l'entorn. A més, té l'objectiu de posar en valor i visibilitzar les cooperatives de Ponent a través dels seus productes de qualitat i proximitat, fent-los emergir com una alternativa real al model agroindustrial actual.

Amb la campanya, Ponent Coopera també vol contribuir a fer front a l'emergència sanitària i, per això, es destinarà el 10% de les donacions a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

La campanya es gestionarà a través de la plataforma goteo.org, líder en projectes sense ànim de lucre, i té com a objectiu reunir 15.000 euros per generar una caixa de suport que contribuirà directament a mantenir l'activitat de les cooperatives i els seus llocs de treball. Les aportacions que poden fer les persones interessades van des dels 15 al 120 euros. Cadascuna de les modalitats d'aportació porten associades diferents recompenses com són una bossa de tela ecològica de la fira Ponent FEST, un polo de la marca STJOR produïda per la cooperativa John Fil, un lot 'confinament' amb un assortit de productes de les cooperatives de Ponent, un lot 'desconfinament' amb un dinar per a dues persones al restaurant Rocallaura Café i productes de les cooperatives de Ponent i una recompensa completa amb tots els productes esmentats.

El projecte està impulsat per l'Ateneu Cooperatiu, Ponent Coopera, amb la implicació de les cooperatives L'Olivera, Tres Cadires, Cassola Cultural, Lo Vilot Farm Brewery, Sabors de Ponent, Les Obagues, Serveis amb Cor i John Fil; i l'Associació Alba. I, amb la col·laboració de les cooperatives El Risell, Cos Actiu i Quàlia; i la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya (XAC).

 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/ponent-coopera-llanca-una-campanya-de-micromecenatge-de-suport-al-teixit-cooperatiu-davant-la-crisi-del-coronavirus-18577-4 Thu, 02 Apr 2020 14:14:32 +0200
<![CDATA[L'atur augmenta en 801 persones a la demarcació de Lleida al març i la xifra de desocupats se situa en 21.816]]> En comparació amb el mateix mes de l'any anterior, hi ha un 2,1% més d'aturats

ACN Lleida .- L'atur va créixer a la demarcació de Lleida al març, en plena crisi del coronavirus, en 801 persones, un 3,81% respecte al mes anterior i situa la xifra total de desocupats en 21.816 persones, segons les dades que ha donat a conèixer el Ministeri de Treball. Aquesta xifra representa 448 aturats més que fa un any, és a dir, un increment del 2,10% en comparació amb el març del 2019. Els diferents sectors registren augments de desocupats respecte al febrer, amb els serveis al capdavant, amb 598 més; seguits de la construcció, amb 135; la indústria, amb 52, i l'agricultura, amb 26 aturats més. Del total d'aturats que hi ha a la demarcació, 9.750 són homes i 12.066 dones. D'aquests, 1.649 tenen menys de 25 anys, i la resta, 20.167, altres edats.
Els diferents sectors econòmics registren un increment de desocupats a Lleida, encapçalats pels serveis, amb 598 més, i un total de 14.247 aturats. A la construcció, l'atur creix en 135 persones i els aturats en aquest sector ascendeixen a 1.716. També augmenta a la industria, amb 52 nous aturats i un total de 2.037. A l'agricultura l'increment és de 26 persones, que situen la xifra d'atur al sector en 2.531 persones.

Tot i això, les dades que ha publicat aquest dijous el Ministeri de Treball i Economia Social no inclouen els treballadors afectats per expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) que s'han presentat arran de la crisi del coronavirus.
 ]]>
https://radiotarrega.cat/ca/b/noticies/actualitat/p/latur-augmenta-en-801-persones-a-la-demarcacio-de-lleida-al-marc-i-la-xifra-de-desocupats-se-situa-en-21-816-18576-4 Thu, 02 Apr 2020 14:10:17 +0200