La tercera edició del FesTàrregaSolicària tindrà lloc el pròxim dissabte 22 de març. Com en cada edició, s’han seleccionat dos projectes, un de local i un de “veïns”. I enguany són els següents:

A la Corda Fluixa (projecte local). A les dificultats que suposa tenir algun tipus de discapacitat, actualment se li han sumat dos grans problemes: reducció dràstica de les subvencions públiques i l’augment de la taxa d’atur, treball precari o de baixa qualitat entre els membres de la família. A la Corda Fluixa, pretén ser un projecte que ajudi a visibilitzar als habitants de Tàrrega aquelles situacions de vulnerabilitat que pateixen algunes persones o famílies vinculades a l’Associació Alba i que permeti captar fons per tal de donar la resposta adequada a cada una de les diferents demandes: alimentàries, d’habitatge, de treball i d’activitats. La crisi afecta doblement a les persones amb discapacitat i a les seves famílies. Aquesta campanya pretén aconseguir els recursos necessaris per tal de destintar-los al projecte urgències que dóna resposta a 122 famílies en risc d’exclusió social usuàries de l’Associació Alba.

Néixer amb dignitat (projecte veïns). L’Àfrica subsahariana segueix sent un dels pitjors llocs del món per néixer. Ajuda’m a viure és una Organització per la cooperació i el desenvolupament de l’Àfrica Subsahariana (Burkina Faso)que treballa concretament a Guiba. Un dels seus objectius principals és millorar la salut maternoinfantil de la població, millorant l’assistència perinatal tant durant l’embaràs com en el transcurs del part. Per això estan treballant per tal d’aconseguir la rehabilitació i adequació de l’edifici de Maternitat que forma part del dispensari de Guiba, i així millorar la salut reproductiva del tercer món, a petita escala en aquesta regió de Burkina Faso, amb el propòsit de fer realitat un dret humà bàsic: néixer en les millors condicions possibles.

Durant tot el matí a la Plaça Major hi haurà la fira d’entitats solidàries on participaran diferents entitats de la zona i també el mercat d’intercanvi organitzat per l’EcoXarxa de Tàrrega.

A les 10h tindrà lloc la Bicicletada organitzada pel Club Ciclista Tàrrega amb un recorregut d’uns 12/15 km de nivell fàcil. A continuació hi haurà una exhibició del Gimnàs Sant Jordi i del Gyas Club que engrescaran als espectadors a participar a la MasterClass de Zumba on tothom podrà participar-hi i així fer gana per vermut i Bingo solidari.

De 5 a 2/4 de 8 de la tarda, també a la plaça Major, hi haurà tallers per a tothom on és podrà practicar des de pintura fins a esports, passant per la dansa i el circ i per acabar la tarda berenarem xocolata desfeta.

Al vespre, a 2/4 de 10, al MerCat Municipal tindrà lloc el sopar solidari amenitzat per Ondara Gospel i la presentació dels projectes seleccionats d’enguany. A continuació gaudirem dels concerts de Diga’ls-hi Inquiets, Amaika i TheTargarians que posaran la cirereta del pastís a la festa.

Durant tot el dia és podrà fer donacions a la guardiola solidària i també omplir una butlleta per participar a un sorteig amb premis molt especials. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració