Història
BREU HISTÒRIA DE RÀDIO TÀRREGA
Ràdio Tàrrega va ser fundada el 1954, essent la segona ràdio que va emetre a la província de Lleida, i una de les primeres de Catalunya. Després, va emetre sota els indicatius de La Veu de l’Urgell i la Segarra, La Veu de Lleida, i més tard com a Radio Cadena Española i Ràdio 5. De titularitat estatal, Ràdio Tàrrega va viure temps d’esplendor, amb una audiència que cobria tota la província de Lleida en OM. A principis dels anys 80, va tenir una altra emissió paral.lela en FM, potenciant la programació musical.
A l'any 1976 Ràdio Tàrrega passà a formar part de l'ens públic RTVE sota l'indicatiu de Ràdio Cadena Espanyola. L'any 1989 passà a ser Ràdio 5 de RNE fins el 24 de juliol de l’any 1991. Dos anys després, el 23 de març de 1993 endegà les emissions sota l’indicatiu de LA VEU DE TÀRREGA, de titularitat municipal, però amb la mateixa voluntat amb què va néixer l’any 1954, o sigui, de servei a la ciutat i a la societat i cultura lleidatanes, i amb tota la programació parlada íntegrament en català. Finalment l'any 2000 s'aconsegueix recuperar el nom amb el què se l'ha conegut sempre: RÀDIO TÀRREGA
PRIMERES EMISSIONS DE RÀDIO TÀRREGA
Aquí podeu escoltar dues de les veus més populars de la història de Ràdio Tàrrega, Pepe Bordas i Raida Iglesias en els primers temps de Ràdio Tàrrega, que en aquell moment era "la emisora de las cinco províncias"
LLIBRE 50 ANYS DE RÀDIO TÀRREGA
En motiu de la celebració del cinquanté aniversari de la creació de Ràdio Tàrrega, l'emissora va organitzar una exposició a l'Arxiu Comarcal de l'Urgell on s'hi podien veure imatges antigues i escoltar fragments d'algunes emissions. També es va editar un llibre on l'escriptor Xavier Garcia va recopilar la història de Ràdio Tàrrega.
Vols fer un cop d'ull al llibre? Aquí el tens.
DON JUAN TENORIO
A Ràdio Tàrrega es podien escoltar algunes de les obres de radioteatre més famoses com pot ser DON JUAN TENORIO. Aquí podeu escoltar un fragment d'aquella obra.
FALQUES PUBLICITÀRIES
Aquí podeu escoltar algunes de les falques que s'elaboraven i es podien escoltar anys enrere a Ràdio Tàrrega