El passat dimarts dia 05 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient, per aquest motiu Agramunt s’ha sumat a la celebració d’aquest dia organitzant una sèrie de campanyes i activitats.
El proper divendres 08 de juny i per celebrar el Dia del Medi Ambient que va ser el 05 de juny, la regidoria de Medi Ambient conjuntament amb l’IES Ribera del Sió han preparat un taller. L’activitat consistirà en fer una plantada de diferents espècies de flors i plantes a les testeres que hi ha a la carretera de Cervera, a la zona de davant el camp de futbol. Per dur a terme aquesta plantada, a priori es farà un sanejament de les testeres, realitzant una neteja i fent una aplicació de terra vegetal. Un cop fet això, es plantarà romaní, espígol, sàlvia i ginesta, una tria d’espècies que s’adapta a la nostra climatologia. El taller el realitzaran alumnes de l’institut, que estaran dividits en dos grups d’entre 20-25 nois i noies. Per dur a terme la plantada, estaran acompanyats del seu professor i de l’operari de l’ajuntament que els explicarà com s’han de plantar i regar les plantes.
D’altra banda, el Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Agramunt, presentava el passat dimarts, una campanya de recollida de matèria orgànica als nuclis agregats. La metodologia d’aquest pla consisteix en fer reunions a tots els nuclis agregats d’Agramunt per explicar el funcionament de la recollida de l’orgànica repartint un díptic informatiu i un cubilet a cada habitant. A més de la instal•lació dels contenidors específics als municipis.
Sota el lema Adobem el demà es pretén que els veïns dipositin la fracció orgànica al contenidor d'orgànica amb l’objectiu que posteriorment es composti a la planta de compostatge comarcal. En aquests moments es diposita al contenidor general i suposa un cost addicional per a l'Ajuntament d'Agramunt, a més d’ocupar un espai innecessari en els abocadors de residus generals. La fracció orgànica suposa aproximadament un 36% dels residus municipals.
Les reunions als pobles agregats, es faran en aquests dies i horaris:
Almenara: Divendres 8 de juny a les 8 del vespre a la Plaça
Montclar: Divendres 8 de juny a les 9 del vespre a l'Ajuntament
Mafet: Dissabte 9 de juny a les 6 de la tarda al Local Social
La Donzell: Dissabte 9 de juny a 2/4 de 8 del vespre al Local Social
Les Puelles: Dissabte 9 de juny a les 9 del vespre al Local Social
Per reforçar la campanya de recollida de matèria orgànica també es farà difusió a través dels centres escolars. Així, a través dels professors es faran xerrades explicatives de la campanya i també es farà arribar tríptics als escolars.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes