L’Ajuntament d’Agramunt va donar llum verda en el passat Ple de l’Ajuntament al projecte i a la construcció d’una nova llar d’infants municipal. Concretament, el nou centre educatiu s’ubicarà al costat de l’antiga caserna, en uns terrenys de titularitat municipal i després d’haver arribat també amb un acord amb els propietaris de l’edifici de protecció oficial del carrer Verge dels Socors per a la cessió d’uns terrenys que permetran ampliar la zona d’esbarjo de la llar així com l’arranjament de la zona com a parc infantil. 

El nou centre educatiu, amb un pressupost de 740.000 euros es construirà durant els propers mesos i utilitzarà un sistema constructiu de darrera generació, basat en la construcció a partir de fusta d’elevat aïllament tèrmic per dotar el nou edifici de màximes condicions bioclimàtiques. 

La decisió de traslladar la llar d’infants ha estat presa després dels informes rebuts de la pròpia Confederació Hidrogràfica de l’Ebre en els quals s’aconsella, no només a Agramunt sinó a totes les poblacions amb equipaments situats en zona inundable, a destinar-los a usos menys vulnerables. 


El nou projecte, treballat conjuntament amb les educadores del centre i inspirat en les llars d’infants més novedoses del moment, ja ha estat presentat a les actuals i futures famílies usuàries del centre, que han acollit molt bé la nova proposta i han agraït el gest important de l’Ajuntament per garantir la seguretat dels seus fills. 

En aquests moments, el projecte està en procés de licitació i es preveu que a finals del mes de setembre puguin iniciar-se les obres que, per la tipologia constructiva utilitzada, es duran a terme en pocs mesos.

Un nou projecte educatiu basat en l’Educació Viva i els espais de lliure circulació 

Tant des de l’Ajuntament com des del mateix equip d’educadores de la Llar d’Infants Municipal es vol aprofitar la construcció del nou centre per a impulsar un nou projecte educatiu basat en el corrent pedagògic anomenat Educació Viva i que fomenta l’aprenentatge vivencial i actiu, el desenvolupament de la percepció i l’educació emocional i la lliure circulació en espais adequadament preparats per a donar resposta a les necessitats de cada alumne en funció dels seus interessos. En aquest sentit, aquest sistema educatiu fomenta la cooperació entre iguals, treballant les relacions entre els alumnes més petits i més grans i creant espais per tal que cada alumne es desenvolupi en funció del seu grau de maduresa. De fet, el nou centre ja està pensat per a dur a terme aquest tipus de projecte en el qual es donarà molta importància al contacte dels nens amb l’exterior i les aules ordinàries es convertiran en espais amb diferents centres d’interès per tal que els alumnes puguin anar-los descobrint.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració