El ple ordinari de l’Ajuntament de Tàrrega celebrat ahir al vespre va aprovar inicialment l’Ordenança municipal de recollida de residus del municipi.
Aquesta ordenança pretén ser una eina per avançar en el respecte al Medi Ambient i la Sostenibilitat, i té com a objectius reduir, reutilitzar i reciclar els residus que es generen. Ve a ser una mena de contracte social que ha de servir per normativitzar l’ús de contenidors de recollida selectiva posant èmfasi especial a la part de residus que generen els comerços, tot i que també exigeix el seu compliment als particulars.
Segons va explicar la regidora de Participació Ciutadana Mercè Agustí l’ordenança també disposa d’un apartat de sancions per incompliment de la mateixa.
S’han establert 3 categories d’infraccions:
-lleus, amb sancions que poden arribar fins als 750 euros
-greus, amb sancions que poden arribar fins als 1500 euros
-molt greus, amb sancions que poden arribar fins als 3000 euros.
En un altre ordre de temes, el ple també va aprovar inicialment la tercera modificació de crèdit al pressupost de l’Ajuntament per l’exercici del 2011que entre altres partides afegeix una per la realització dels murals de Josep Minguell a l’església de Sta. Mª de l’Alba, actuació subvencionada per la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.
Aquest punt va ser aprovat amb les abstencions del grup de CIU i del regidor no adscrit Josep Mª Gili. Ambdós també es van abstenir en la proposta d’acord de contractació d’una operació de tresoreria amb la Caja de Ahorros de Madrid.
Abans de finalitzar el darrer ple de la legislatura es van acomiadar el fins ara regidor no adscrit Josep Mª Gili que no repeteix en cap llista a les properes eleccions municipals i Guadalupe Badias que recordem ja es pot dir que serà la propera alcaldessa de Guimerà ja que encapçala la única llista que es presenta en aquest municipi a les eleccions del 22 de maig.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes