Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe
Ahir a la tarda s'inaugurava la “4a Fira-Festa de la Conserva i de Productes de proximitat” de Bellpuig a càrrec de la vicepresidenta primera de la Diputació de Lleida, Rosa M. Perelló i de l’alcalde de Bellpuig Salvador Bonjoch.

Un cop feta la inauguració Rosa M. Perelló i l’alcalde de Bellpuig Salvador Bonjoch acompanyats de altres alcaldes de la comarca i regidors del consistori municipal han fet una visita a la fira i han conversat amb els expositors.

La “4a Fira-Festa de la Conserva i de productes de proximitat” de Bellpuig  que està ubicada a dins el pavelló poliesportiu ha obert avui dissabte 14 de novembre de les 5 a les 8.30 hores de la tarda i també obrirà demà diumenge 15 de novembre de les 10 hores del matí i fins a dos quarts de nou del vespre que es farà la cloenda amb la participació de la Colla gegantera de Bellpuig.

En aquesta edició la fira compta amb la presència d’una seixantena d’expositors entre els quals hi ha productors tant de conserva dolça com salada, i de altres productes alimentaris de proximitat com són embotits, caves, torrons, de pastisseria, etc.

Dins el recinte de la fira també hi ha un espai dedicat a la Mostra de Comerços locals que rep el suport de l’associació de comerciants Foment de Mercats de Bellpuig. I un altre espai dedicat a la promoció turística de la vila i a la mostra de llibres de la biblioteca municipal de Bellpuig.

 

Enguany des del consistori municipal que és qui organitza la fira, s’ha incidit en la millora dels espais firals amb nous estands per donar cabuda a nous productors i s’ha potenciat l’oferta de tallers i xerrades sobre alimentació saludable per a totes les edats.

Una altra de les novetats és l’oferta de menús per dinar i sopar, basats en productes de proximitat i de conserva que ofereixen diferents restaurants de la vila durant els dies de la fira.

Entre els actes de la fira i després de l’èxit de públic aconseguit l’any anterior en que es va incloure per primera vegada un concert a la programació; tindrà lloc a les 11 hores de la nit al Teatre Armengol de Bellpuig el Concert “Big Banda Bellpuig”, una producció de jazz de la Banda Municipal de Bellpuig amb la col·laboració del Pianista Òscar Fernández Pacheco i del Bateria Joan Andreu Buchaca.

Els dos dies de la fira i preveient des de l’organització l’assistència d’un nombrós públic familiar, es destinarà un ampli espai perquè els nens i nenes es puguin distreure una bona estona amb inflables, jocs infantils i tallers de dibuix i pintura vinculats amb la fira.

Tallers i xerrades de la fira, del dissabte 14 de novembre:

 Aquesta tarda a les 5.30 hores ha tingut lloc a la fira un “taller de cuina Gustum: Confitura i cuina de temporada” a càrrec de Pere Fenés professor de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, que ha elaborat confitura de tardor i arrop de fruites i verdures i també cuixetes de guatlla agredolces i bunyols d’arrop amb toffee d’oli d’oliva extraverge i llimona.

A les 6.30 hores de la tarda s’ha realitzat una xerrada “Alimentació conscient: aprenent a escollir el que mengem decidint la nostra salut” a càrrec de la veterinària Mercè Pardell.


Diumenge dia 15 de novembre.

A les 10 del matí: Obertura del recinte firal.

A les 11.00 del matí: TALLER I TAST “CUINA VEGETARIANA PER TOTHOM!: Receptes fàcils i delicioses per a tota la família”. Helena Farràs, terapeuta i gerent del centre Xacra Mare de Tàrrega, vegetariana i mare de dos fills, cuinarà una paella de quinoa amb verdures i bolets, unes hamburgueses de tofu amb anacards i ceba confitada i un pastís de formatge amb gerds i agar-agar. A més, resoldrà dubtes i qüestions sobre la dieta vegetariana i com podem cuinar deliciosos plats per aportar novetats a la nostra cuina encara que no siguem vegetarians.

A les 13.00 del matí: TAST DE VINS I MARIDATGE, a càrrec de Juanjo Ceresuela, sommelier i propietari del restaurant Cosa Nostra de Cervera. (Aquest tast està limitat a 50 persones i té un cost de 2 € per persona, per aquest motiu cal apuntar-se els mateixos dies de la Fira a Atenció al visitant i recollir el tiquet per poder-hi participar) 

-   A les 17.00 hores: TALLER DE CUINA DIRIGIT AL PÚBLIC INFANTIL: “Fem Cupcakes?” Els nens aprendran les antigues receptes i a incorporar-hi les últimes novetats i tendències creatives perquè les puguin fer a casa a càrrec de Sandra Navarro de la pastisseria creativa Top Dolç d’Agramunt. 

-   A les 17.30 hores: XERRADA I DEGUSTACIÓ “Les herbes: Aromàtiques, medicinals i culinàries” a càrrec d’Herbes de Cal Falillo de Vilanova de Bellpuig.

A les 17.30 hores: XERRADA SOBRE ALIMENTACIÓ INFANTIL “Hàbits alimentaris a la primera infància: Amb el menjar es juga? Mengen sols o amb nosaltres? A la trona o a la falda?....” Montse Camps, fisioterapeuta, acupuntora, coaching wingwave, formada en pedagogia sistèmica i formada a l’Institut Pikler de Budapest, parlarà de les aportacions d’Emmi Pikler sobre com afavorir l’autonomia en el menjar respectant les necessitats dels infants al mateix temps que respectem els nostres hàbits culturals.

 A les 19.00: SHOW COOKING DE XOCOLATA. Xavier Rodriguez, artesà de la xocolata, llaurador de cacau i propietari de Xocolata Aynouse d’Agramunt parlarà de l’elaboració de la xocolata des del S.XVI fins l’actualitat i ensenyarà com es feia aquesta elaboració antigament. Tot, acompanyat d’una degustació de xocolates Aynouse. 

 

-   A les 20.30 hores: CLOENDA DE LA FIRA amb la participació de la Colla Gegantera de Bellpuig.

*Durant tot el dia: PARC INFANTIL I INFLABLES al pavelló petit.

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes