Benjamí Tous presenta a la Sala Montsuar de l’IEI, el conjunt de les seves obres fetes a lo llarg de lo que ell mateix denomina un camí pictòric. Com diu, tornar a Lleida era important i que la gent d’aquí coneguem el que ha fet durant aquests anys en els que a pesar de residir a Barcelona les seves activitats a la nostra ciutat han estat freqüents. “Les nenes dels arbres” exposades a Periferiart, “Quina Poma” i “les icones de la Seu” a l’espai Cavallers, la seva presència a l’escola d’estiu al llarg de molts anys amb les seves actuacions a vegades provocatives i caòtiques però sempre molt plàstiques, fan que aquesta mostra tingui un interès molt especial.
En aquest camí Benjamí ha utilitzat diferents tècniques que van des de l’aquarel•la o l’oli amb un interès molt trencador i un concepte molt lúdic i divertit. Ell mateix ha dividit la seva temàtica i tècniques en set personalitats diferents, una per cada dia de la setmana. Així podem passar de les escombres líriques i repetitives de l’Alba Alvarez (un dels seus set pseudònims) les cases roulotes constructivistes de la Rita (un altre pseudònim femení) els petits elements que volen sobre fons blanc i els abstractes del Amin, els eròtics de Marsh Huddersfield, el còmic del Bennie i els paisatges naturalistes de un “dominguero” per acabar la setmana amb Isidre Tarragona (el seu darrer alter ego).
Benjamí Tous resumeix en ell mateix totes les seves personalitats en els quadres que titula paradisos i també en els plànols auto pictogràfics. Curiosament darrera tanta diversitat i tant caos hi ha una manera de fer molt sòlida i una vitalitat que arriba a l’espectador.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració