Preixana ha tancat aquest diumenge al migdia la 5a fira gastronòmica De Prop, esdeveniment que durant dues jornades ha apropat al públic productes alimentaris de proximitat i màxima qualitat així com demostracions culinàries a càrrec de reconeguts cuiners com Vicent Guimerà (xef del restaurant L’Antic Molí d’Ulldecona amb estrella Michelin) o Ada Parellada (xef del restaurant Semproniana de Barcelona). 
L’alcalde, Jaume Pané, ha valorat positivament l’especialització de la fira De Prop en l’alimentació de proximitat i qualitat ja que “el  visitant ve predisposat i compra, fet que ajuda a generar economia  productiva al territori”.
El certamen ha reunit mig centenar d’expositors dels quals 7 eren de la Noguera, la comarca convidada en aquesta edició. També hi havia un parell d’expositors de la Bretanya francesa amb els quals la fira De Prop s’ha internacionalitzat.
Els més petits han tingut el seu espai amb un atractiu i ampli programa de tallers de pintar ous de colors o bé d’endevinar productes amb els cinc sentits, entre d’altres. A més, l'associació Leader de Ponent ha instal·lat a la fira De Prop la carpa agrolimentària Gustum.
De Prop també pretén conscienciar als visitants sobre la importància de l’alimentació saludable i el respecte pel medi ambient. En aquest sentit, Ada Parellada ha ofert una xerrada sobre el malbaratament alimentari en la qual ha assegurat que cal es va a comprar cal pensar en els plats que s’elaboraran 4 dies de la setmana i ha revelat que a la seva nevera mai falten: verdures escaldades, ceba sofregida, tomàquet amb oli i herbes, bolets saltejats i oli d’all i julivert.
Els dinars i sopar de proximitat han estat un gran èxit. El dinar de  dissabte a càrrec d'Albert Marimon, del restaurant La Cava de Tàrrega, va omplir amb 160 comensals; el sopar de dissabte també va fer ple amb 130 comensals, i el dinar de diumenge, amb la primera calçotada de la temporada, ha omplert amb un centenar de comensals.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes