Les escoles i centres de Capacitació Agrària del Departament d'Agricultura han començat aquest curs amb 813 alumnes que segueixen formació reglada -cicles formatius- i amb més de 7.000 inscrits en els diferents cursos de formació continuada que els ofereixen durant l'any de temes relacionats amb el sector agrari, xifres que representen un increment d'alumnes del 15% respecte el curs passat. Aquest, el departament ha notat un augment de la mobilitat dels alumnes que es desplacen arreu de Catalunya per fer algun dels cursos.
L'Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega imparteix un Cicle Formatiu de grau superior de química ambiental, aquest cicle tracta sobre la gestió de residus i contextualitzen alguna part dels crèdits amb el que fa referència a la gestió de residus de l'activitat agrària. El cicle arriba en aquests moments a la seva 10 ena edició i per tant és una formació consolidada a l'escola. Disposen actualment de 18 alumnes matriculats que cursaran aquest cicle de 1400 hores. L'activitat de matrícula de l'ECA de Tàrrega no és limita només a la formació inicial, es a dir la formació professional post-obligatòria. La seva activitat també es centra amb la formació continuada al sector agroalimentari i rural. Aquesta activitat no es mesura com el curs escolar que és de setembre a juny, si no que es computa en anys naturals. Fins a la data, segons ha explicat a Ràdio Tàrrega el director del centre Ramon Cuadros, tenen programades o ja s'han executat en ferm 35 actuacions de transferència tecnològica, per tant jornades molt específiques de de temes d'interès per a sector productiu. D'aquestes actuacions amb les executades, ja s'ha certificat l' assistència a 1180 persones "i la previsió a l'acabar el ja programat i publicitat ens farà arribar al voltant de les 1500 persones. A finals d'any esperem arribar a les 40 jornades programades el 2013", ha detallat Cuadros. El centre de Tàrrega també oferta cursos de formació contínua , fins a la data s'han finalitzat 8 i arribaran a 20 cursos a finals d'any segons les previsions. Això significarà segons la direcció, completar una oferta de 710 hores de formació amb uns 290 alumnes matriculats.
La formació també es desenvolupa a l'Escola amb aules de Formació a Distància. És una estratègia compartida entre les 14 escoles del Servei de Formació Agrària i la previsió a l'acabar l'any és de tutorar més de 20 aules i per tant fer de professors virtuals i amb algunes sessions presencials a més de 500 alumnes.
Segons ha explicat Ramon Cuadros, l' activitat de l'ECA Tàrrega també inclou un seguiment a joves que es volen incorporar al sector agrari, amb l'ajut i l'orientació a la formació de més de 60 joves de les comarques de la Segarra, Urgell, Anoia i Pla d'Urgell, oferint una formació específica per aquest joves mitjançant cursos semipresencials.
El director de l'Escola de Capacitació de Tàrrega ha volgut destacar finalment que "l'emprenedoria és un projecte que es lidera des dels nostres serveis centrals però en el que l'escola hi té una implicació molt activa, coordinem amb Amposta una d'Olivicultura, Horticultura a Vilassar de Mar i a la nostra escola una de Explotacions Agrícoles Extensives. Han finalitzat fructicultura a Alfarràs i a Monells (Empordà) i a Santa Coloma de Farners una de Vaquí de llet".
Una actuació específica que també es fa a l'Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega és arrel de disposar de l'Oficina del Regant del DAAM, això concentra moltes activitats de les dades donades anteriorment però també suposa participar en d'altres projectes i una forta interacció amb sectors implicats amb el reg.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes