Tàrrega (ACN).- L'estira-i-arronsa entre pares d'alumnes de nuclis agregats i el consell de l'Urgell per la gratuïtat del menjador escolar continua un dia més sense solució a l'espera d'una reunió que tindrà lloc demà dijous. Per segon dia consecutiu, 7 alumnes de Sant Martí de Riucorb han menjat un entrepà per dinar ja que l'empresa que té la concessió del servei de menjador no ha servit els menús perquè els pares no paguen des de l'inici de curs. Avui, tal com ha explicat l'alcalde de la població, Jaume Pallàs, l'entrepà era calent. La presidenta del consell, Rosa Maria Mora, demana als pares un ''esforç'' per pagar el 50% del menú, i el portaveu d'aquests, Ramon Miralles, diu que no volen ser ''discriminats''.

La situació del dinar a base d'entrepà per a set alumnes del nucli agregat de Rocafort de Vallbona a l'escola de Sant Martí de Riucorb s'ha repetit aquest dimecres després que ahir dimarts l'empresa de càtering ja no va portar al centre els menús d'aquests alumnes les famílies dels quals no paguen el 50% del menjador com a mesura de protesta perquè consideren que tenen dret a la gratuïtat del servei.

Aquest dimecres a l'escola de Tornabous dels 10 alumnes de nuclis agregats 6 han anat a dinar casa perquè ja hi van habitualment, 3 ja van comunicar ahir que pagarien el menjador i 1, els pares del qual es neguen a pagar, ha anat cap a casa. A Agramunt, no s'ha registrat cap incidència ja que tots els alumnes de l'institut anaven a dinar a casa al no haver-hi classe a la tarda.

L'alcalde de Sant Martí de Riucorb, Jaume Pallàs, ha explicat que la directora de l'escola li ha dit que s'ha seguit el mateix procediment de demanar entrepans, aquest cop calents, per als set alumnes del nucli de Rocafort. Pallàs ha lamentat la situació i ha dit que no pot ser que les famílies d'aquests infants aportin diners a l'escola igual que els que vénen d'altres municipis com Vallbona de les Monges o Nalec, i aquests darrers, al ser municipi, tinguin el dinar gratuït. Pallàs també ha descartat que l'Ajuntament pugui assumir el cost aproximat de 3.000 euros anuals que pujaria els menús dels set nens de Rocafort.

La presidenta del Consell Comarcal de l'Urgell, Rosa Maria Mora, ha explicat que seguint les directrius del Departament d'Ensenyament, el menjador ja es va comunicar a principi de curs que enguany les famílies s'havien de fer càrrec del 50% del cost del menjador ja que l'altre 50% l'assumeix la Diputació de Lleida. El cost total anual per als 110 alumnes de nuclis agregats que es queden al menjador escolar puja a 120.000 euros i Mora assegura que no el poden assumir. Segons Mora al consell ja es fa ''l'esforç'' d'assumir el transport escolar, per la qual cosa demana als pares ''esforç'' per pagar el menjador.

Segons Mora, a dia d'avui hi ha 72 famílies que no paguen el menjador. En la majoria de casos són alumnes que van a dos centres de Tàrrega, el col·legi Àngel Guimerà, i l'institut Alfons Costafreda, on de moment, les ampes dels centre es faran càrrec del dinar dels alumnes de nuclis agregats a l'espera de la reunió de demà dijous.

Finalment, el portaveu dels pares, Ramon Miralles, que també és alcalde pedani de Santa Maria de Montmagastrell, ha explicat que no es prenen aquesta situació com un ''tensament de la corda'' sinó comuna postura que han adoptat des del primer dia de curs i que mantenen perquè ''no se'ns pot fer aquesta discriminació''. Miralles ha dit que pensen que tots els escolars haurien de ser atesos per igual perquè no poden anar a dinar a casa.

Així mateix, Miralles ha dit que no entenen la pressa que se'ls ha posat ara per demanar-los el pagament de menjador, si quan el Consell Comarcal assumia el 100% del cost pagava a quatre mesos vista i per tant, l'empresa de càtering, no començava a cobrar els menús de principi de curs fins al febrer.

Foto: Alguns alumnes de l'escola El Tallat de Sant Martí de Riucorb, d'esquenes davant del centre.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes