L’Escola Agrària de Tàrrega i l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida (ACALL) han establert un conveni de col·laboració bianual prorrogable a un tercer encarat a millorar els coneixements i les tècniques d’anàlisi i control de qualitat en la producció de cervesa artesana. En l’acte de signatura van intervenir el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Antoni Diaz i la presidenta d’ACALL, Belen Jürschik.
Segons ha explicat a Ràdio Tàrrega el director de l’Escola Agrària de Tàrrega Ramon Cuadros “el conveni pretén poder establir un relació de sinergies enfocades a la millora dels coneixements i les tècniques d’anàlisi i control de qualitat en la producció de cervesa artesana, a través de l’escola agrària de Tàrrega i també el Laboratori Agroalimentari del DARP a Cabrils”.
Segons Cuadros el conveni permetrà programar activitats de formació i de transferència tecnològica encaminades a millorar l’activitat empresarial en el que respecta a la gestió, la tècnica de producció, el control de qualitat i la comercialització que es deriva d’una empresa de producció artesana de cerveses.
Per la seva banda, Jordi Segarra, portaveu de l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida ha explicat a la nostra emissora que l’Associació va néixer amb 7 fàbriques de cervesa artesana convertint-se en la primera de tot l’Estat Espanyol que s’unia per obtenir formació, ajudar-se entre ells, coorganitzar activitats i impulsar la Ruta de la Cervesa de Lleida.
Va arribar un punt, explica Segarra en que “tots els cervesers de la província teníem unes certes necessitats tècniques de laboratori, d’anàlisi d’aigües... i això volia dir fer una inversió bastant potent pel petits que érem”.
En aquest moment van creure convenient establir un conveni amb l’Escola Agrària de Tàrrega per poder utilitzar les seves instal·lacions. “Nosaltres d’aquesta manera aprendríem com treballen ells i les seves tècniques, i alhora nosaltres també els podríem ensenyar el món de la cervesa, fer formació i sortir ambdues parts beneficiades”.
L’Associació de Cervesers Artesans de Lleida agrupa microcerverseries que elaboren cervesa artesanal a la província de Lleida amb l’objectiu de donar a conèixer el valor afegit d’aquest producte i ampliar el seu consum. Actualment formen part de l’Associació de Cervesers Artesans de Lleida els següents obradors: Casa Dalmases, CTretze, La Vella Caravana, Lo Vilot, Cerveseria Matoll, Lo Perot i Cerveses Ponent.