Tàrrega tanca avui diumenge la Firacóc 2014 - 27è. Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca amb un balanç molt satisfactori pel que fa a afluència de públic i volum de vendes. L’Espai MerCAT ha rebut aquest cap de setmana, dies 10 i 11 de maig, unes 16.000 persones, la mateixa xifra que els darrers anys si bé alguns expositors han constatat un augment de vendes, tendència a l’alça que es registra de forma progressiva des de l’any 2012. A banda de les compres efectuades, la Firacóc ha despatxat uns 4.000 tiquets de degustacions, mig miler més que l’any passat. L’èxit obtingut fa que l’Ajuntament de Tàrrega, organitzador del certamen, es plantegi ampliar l’horari d’obertura de la fira, segons ha manifestat el regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, qui també subratlla el vessant dinamitzador d’aquest esdeveniment per generar negoci als forners de la zona.
Al costat de les coques de recapte més clàssiques, amb ingredients com llonganissa o samfaina, el públic ha tingut ocasió també de tastar altres combinacions més innovadores, incorporant bacallà esqueixat, gambes, formatge de cabra i caviar. Alhora la Firacóc ha sumat enguany a l’habitual oferta de receptes salades altres especialitats de rebosteria dolça creativa. En total s’hi han donat cita 24 expositors de les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona. Les varietats de coca de recapte han compartit taulell amb licors artesans, formatges o embotits. Com ja és tradició, la Firacóc també ha incorporat la tarda d’avui diumenge l’Aplec del Cóc organitzat per la Coordinadora de Moviments Juvenils, punt de venda del genuí cóc targarí per reposar forces durant el ball de Festa Major a la plaça de les Nacions sense Estat. Dins l’apartat de propostes paral·leles, l’obrador de la Firacóc ha impartit tallers temàtics de fleca per a petits i grans, amb caràcter gratuït.