Lleida (ACN).- Els delictes i faltes que s'han comès el 2013 en l'àmbit rural a la Regió Policial de Ponent han disminuït un 10,3% respecte a l'any anterior, passant de 1.696 a 1.522. Aquestes "bones dades", segons ha explicat el director general de la Policia, Manel Prat, han estat fruit d'un pla operatiu específic per part dels Mossos d'Esquadra i de la col·laboració ciutadana que els ha facilitat informació i ha denunciat més. En canvi, els robatoris amb violència en interior de domicilis han augmentat a la Regió Policial de Ponent un 133%, concretament dels 9 registrats el 2012 als 21 el 2013. D'aquests 21, 4 han estat, a més, especialment violents ja que van fer un important ús de la força o la intimidació.

Els delictes i faltes a la Regió Policial de Ponent han experimentat el 2013 en xifres globals un lleuger increment del 0,23%. Concretament, s'han produït 19.442 il·lícits penals, 44 més que l'any 2012.

Pel que fa a les faltes i delictes comesos únicament en l'àmbit rural, aquests han disminuït un 10,3%. Alguns dels motius són que els Mossos d'Esquadra han potenciat l'intercanvi d'informació amb representants d'organitzacions agràries, associacions de regants i cooperatives, que s'han fet xerrades a diversos ens locals per aconsellar sobre mesures de seguretat i s'han intensificar els controls policials en zones rurals i deixalleries.

Un dels àmbits en què s'ha registrat un augment més considerable és en els robatoris amb violència a l'interior de domicili, que han passat de 9 l'any 2012 a 21 l'any 2013 (un 133,33% més). Tot i això, el cap dels Mossos d'Esquadra de la Regió Policial Ponent, l'intendent Josep Lluís Rossell, ha volgut destacar que d'aquests 21, només 4 haurien estat especialment violents, com ara un robatori que va tenir lloc en una botiga de llavors de marihuana a Tàrrega, en què els assaltants van emmordassar el propietari. Els altres tres d'aquest nivell de gravetat van tenir lloc a les Borges Blanques, Balaguer i Gàber (Estaràs). Rossell ha avançat que aquests dos últims robatoris estan a punt de resoldre's però que de moment hi ha secret policial.

En global, la Regió Policial de Ponent, continua amb un índex de criminalitat per sota de la mitjana catalana amb 52,83 infraccions penals per cada 1.000 habitants, unes xifres que la situen com la sisena Regió amb menys delictes a Catalunya.

La Sala de Comandament de la Regió Policial Pirineu Occidental, ubicada actualment a la caserna dels Mossos d'Esquadra de la Seu d'Urgell, s'integrarà a la Regió Policial de Ponent, situada a Lleida, abans de setmana Santa. Així ho ha assegurat el director general de la Policia, Manel Prat, aquest dimarts a Lleida. Prat ha explicat que aquesta és la voluntat, tot i que actualment s'estan fent els estudis tècnics pertinents.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració