Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe

La campanya itinerant “Fórmula Desayuno”, impulsada por Lidl en col·laboració amb “5 al día” i recolzada per un comitè d’experts en nutrició, visitarà Lleida del 26 al 30 de juliol amb l’objectiu de conscienciar a la població de la importància d’esmorzar de forma completa i equilibrada.

Nens, adults i famílies estan convidats a visitar la unitat mòbil d’aquesta iniciativa, que compta amb panells didàctics interactius desenvolupats per experts en nutrició i on es realitzen tallers sobre esmorzar saludable, per millorar els nostres hàbits alimentaris i a aprendre de manera divertida. A l’exterior, també es realitzen activitats lúdiques esportives. “Fórmula Desayuno” s’instal·larà a Lleida, a l’avinguda Francesc Macià els dies 26 i 27 de juliol i a Tàrrega del 28 al 30 de juliol, al carrer Migdia.

Lleida serà la vint-i-unena parada que realitzarà aquesta iniciativa de Lidl, després d’iniciar la seva marxa a Madrid el passat 23 de maig. L’objectiu de la campanya es recórrer 80 ciutats espanyoles en vull mesos i rebre la visita de 50.000 nens i famílies.  

“Fórmula Desayuno” recull el testimoni de la campanya “Frutitour”, impulsada l’any passat per Lidl i que recentment ha estat guardonada amb el premi NAOS a la millor iniciativa empresarial, per la seva en la promoció del consum de fruites i verdures. En total, aquesta campanya va visitar 70 ciutat espanyoles i va rebre la visita de més de 30.00 nens en edat escolar.

El 89% dels lleidatans no esmorza bé

Tot i que l’esmorzar és un dels àpats més importants del dia, només 1 de cada 10 lleidatans esmorza de forma equilibrada seguin les recomanacions dels experts, és a dir, incloent un cereal, una fruita i un làctic. Així ho posa de manifest el “II Estudi Lidl – 5 al día sobre els Hàbits d’Esmorzar a Espanya”.

Aquestes xifres, segons els experts, posen de manifest que encara queda molt camí per recórrer en matèria d’alimentació, sobretot entre els més joves. En aquesta franja d’edat, el més habitual és prendre una cafè sol o amb llet com a únic esmorzar o inclús saltar se l’esmorzar al menys una vegada a la setmana, cosa que fan prop de la meitat dels joves lleidatans.

Tot i que 2 de cada 3 lleidatans considera que les fruites fresques haurien de ser part de l’esmorzar ideal, només el 21% les consumeixen al primer àpat del dia. Una cosa semblant passa amb els sucs naturals o hortalisses fresques: mentre que més d’un 80% creu que aquests haurien de formar part d’un esmorzar complet i equilibrat, només un 21% inclou sucs de fruita naturals i només un 9% incorpora hortalisses al seu esmorzar.

Quan parlem de nens i joves, els hàbits són pitjors

Segons l’estudi de Lidl, les fruites fresques només formen part de l’esmorzar d’un 18% dels nens a Lleida. En aquests casos, l’esmorzar està composat principalment per cereals amb llet, iogurts o formatges sencers i, només, en alguns casos, també s’inclouen sucs naturals i pa. D’altra banda, cal alertar de que el 5% dels nens a Lleida no esmorza. Dels que si ho fan, el 21% inclou pastisseria industrial.

Esmorzar “contrarellotge” i en solitari

Una altra dada que cal destacar es que, tot i que gairebé la meitat de la població lleidatana considera que l’esmorzar és l’àpat més important del dia, un 31% li dedica menys de 10 minuts entre setmana, un temps insuficient per fer un esmorzar complet i equilibrat. De fet, el 12% assegura que només esmorzar un cafè o un got de llet.

Habitualment, els lleidatans esmorzen sols i es preparen ells mateixos l’esmorzar entre les 6 i les 10 del matí, en el 86% dels casos a casa i el 14% fora (bar, cafeteria, oficina). El 45% ho fa veient la televisió o mentre utilitza el mòbil. En aquest últim cas, majoritàriament, joves.

Espanya també suspèn

Per el conjunt dels espanyols, les dades no milloren. Segons el II Estudi Lidl – 5 al día, tot i que un 45% dels espanyols considera que l’esmorzar és l’àpat més important del dia, només el fa de forma sana i equilibrada 2 de cada 10. De fet, el 22% de la població espanyola afirma prendre un cafè o un got de llet com a únic esmorzar.

Les infusions i el cafè, els làctics baixos en greix, el pa (integral o blanc), l’oli d’oliva i els sucs naturals són els aliments més consumits pels espanyols, ja que 3 de cada 4 espanyols pren algun d’aquests aliments cada matí.

 

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes