El titular de Benestar Social Josep Lluís Cleries va inaugurar divendres l'ampliació del centre per discapacitats físics i mentals de l'Associació Alba. Cleries va destacar la feina que fa el tercer sector social de Catalunya amb projectes com el de l'Associació Alba de Tàrrega "que treballa amb el compromís de la gent per la gent i amb molta qualitat humana".
Josep Lluís Cleries va fer aquestes declaracions en la inauguració de les noves instal•lacions, que han estat possibles gràcies als 360.000 euros que han rebut del fons de l'IRPF 2009 i 2010. En la seva visita Cleries també va assegurar que els centres pels discapacitats són "un bon instrument perquè les persones es guanyin a vida, i per posar en valor les seves capacitats i donar-los el màxim fruit possible".

Per la seva banda la directora del centre, Maite Trepat, ha contrastat l'alegria per l'estrena de les noves instal•lacions amb la preocupació per manca de contractes que donin feina als discapacitats o a les persones que els ajuden. Trepat ha assegurat que l'associació Alba està passant "per un moment difícil.
Tot i això, l'Associació Alba aconsegueix tirar endavant i gràcies a les convocatòries.
En un altre ordre de coses el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, també va assegurar que la Generalitat "està posant en solfa" els expedients endarrerits de les peticions d'ajuda a dependents que l'actual Govern es va trobar pendents de l'anterior executiu.
Josep Lluís Cleries també va anunciar que la Generalitat prepara un canvi legislatiu per posar per davant de la dependència, l'autonomia de les persones. Amb això, el govern vol "posar en valor els serveis que promouen l'autonomia personal dels discapacitats". El conseller ha lamentat però que per poder tirar endavant a nous projectes la Generalitat "hagi de fer front als endarreriments enlloc de treballar des del contador a zero".
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes