Ho ha fet a la presentació de la 2a Jornada d’Emprenedoria Agroalimentària de Catalunya

Fins ara Agricultura, conjuntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), ha organitzat 15 sessions dedicades a l’emprenedoria, en les què han participat 340 persones, d’una mitja d’edat de 34 anys

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila, ha presentat la 2a Jornada d’Emprenedoria Agroalimentària de Catalunya, organitzada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) a l’Escola de Capacitació Agrària de Tàrrega.

Josep Maria Pelegrí ha deixat clar que aquesta és una jornada adreçada als emprenedors, “aquells que fan de la innovació el seu aliat i el seu instrument per dur a terme les seves iniciatives.”

El conseller també ha assenyalat que “el sector agrari necessita aquestes persones, motor del canvi, i volem reunir-vos a tots els qui heu participat en les diferents edicions de les emprenedories DAAM-FCAC des de l’any 2006, alhora que també a emprenedors interessats a desenvolupar projectes i buscar sinergies.”

Segons el titular d’Agricultura, aquesta segona edició “vol incidir en la viabilitat del projecte, des de la realitat present i marcant l’estratègia que el pugui fer viable en el futur. Continuarem escoltant experiències emprenedores desenvolupades per persones com vosaltres, i que avancen pas a pas. Emprenedors en estat pur.”

Al llarg de la jornada, les persones participants han pogut exposar productes agroalimentaris propis i explicar les seves experiències com a grups d’emprenedoria en els àmbits de la llet, la carn, l’oli, les ametlles i les clementines o l’olivicultura.

Agricultura promou l’emprenedoria

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), conjuntament amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), organitzen diferents cursos d’emprenedoria amb l’objectiu d’aportar els coneixements i les experiències necessàries perquè els joves empresaris agraris puguin desenvolupar els seus projectes amb garanties de futur i viabilitat.

En cada emprenedoria, el desenvolupament del programa compta a més amb la col•laboració dels diferents agents socioeconòmics del sector i del territori on es realitza.

El projecte comprèn la creació de grups de professionals que pertanyen a un mateix sector productiu i que tenen com a objectiu aconseguir una millora contínua de la seva rendibilitat partint de la realitat de la seva explotació.

És un programa que aplica una metodologia activa d’ensenyament-aprenentatge, dissenyat a partir de les necessitats que l’alumnat jove expressa en el seu inici. Defuig les classes magistrals i combina les sessions d’aula amb les visites i els viatges tècnics.

Fins ara s’han organitzat 15 sessions dedicades a l’emprenedoria, en les què han participat 340 persones, d’una mitja d’edat de 34 anys.

Els ponents són professionals o especialistes de cada matèria amb qui els emprenedors poden dialogar i debatre la seva problemàtica a l’explotació.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes