El Consorci Leader Urgell-Pla d’Urgell juntament el Gat del Rosal organitzen el segon Cicle de Tallers de tardor Aliments, persones i territori, amb l’objectiu de transmetre els lligams ferms que existeixen entre els productes alimentaris, les persones que els fan possible (pagesos i artesans) i el territori on són produïts. Uns lligams dels quals no sempre som conscients, per això es volen crear espais de trobada on conèixer i reflexionar sobre els nostres aliments i aprendre a elaborar els productes de forma artesanal a partir del saber dels artesans del nostre territori.
En la primera edició d’aquest cicle es van programar tallers i xerrades als que van assistir més d’un centenar de persones que van veure en directe l’elaboració de formatge i pa artesà, van poder aprendre les característiques gastronòmiques de les herbes silvestres i conèixer quines són les receptes més indicades per l’hivern.
En aquesta ocasió s’han programat 4 tallers per descobrir els secrets de l’elaboració de vinagres, conserves, bombons, cervesa i menús amb productes de proximitat.
DIMECRES, 23 D’OCTUBRE
19:00 h. Taller: Vinagres, conserves i semiconserves.
A càrrec de Montse Llort de Cal Senzill (Bellpuig) i Judith Badia de Badia Vinagres (Mollerussa).
DIMECRES, 6 DE NOVEMBRE
18:00 h. Taller: Xocolata, com fer bombons artesanals.
A càrrec de Xavier Rodríguez de Xocolates Aynouse l’Artesà (Agramunt).
DIMECRES, 20 DE NOVEMBRE
18:00 h. Taller: Com fer una cervesa artesana amb essència.
A càrrec de Cerveseria Matoll (Belianes) i Cerveseria La Vella Caravana (Menàrguens).
DIMECRES, 4 DE DESEMBRE
18:00 h. Taller: Com elaborar un menú amb productes de qualitat i proximitat.
A càrrec de Rosa Terés del Restaurant Cal Menut (Belianes).
En la primera edició d’aquest cicle es van programar tallers i xerrades als que van assistir més d’un centenar de persones que van veure en directe l’elaboració de formatge i pa artesà, van poder aprendre les característiques gastronòmiques de les herbes silvestres i conèixer quines són les receptes més indicades per l’hivern.
En aquesta ocasió s’han programat 4 tallers per descobrir els secrets de l’elaboració de vinagres, conserves, bombons, cervesa i menús amb productes de proximitat.
DIMECRES, 23 D’OCTUBRE
19:00 h. Taller: Vinagres, conserves i semiconserves.
A càrrec de Montse Llort de Cal Senzill (Bellpuig) i Judith Badia de Badia Vinagres (Mollerussa).
DIMECRES, 6 DE NOVEMBRE
18:00 h. Taller: Xocolata, com fer bombons artesanals.
A càrrec de Xavier Rodríguez de Xocolates Aynouse l’Artesà (Agramunt).
DIMECRES, 20 DE NOVEMBRE
18:00 h. Taller: Com fer una cervesa artesana amb essència.
A càrrec de Cerveseria Matoll (Belianes) i Cerveseria La Vella Caravana (Menàrguens).
DIMECRES, 4 DE DESEMBRE
18:00 h. Taller: Com elaborar un menú amb productes de qualitat i proximitat.
A càrrec de Rosa Terés del Restaurant Cal Menut (Belianes).