El fotoperiodista targarí Albert González ha estat distingit per ser l'autor d'una de les millors fotografies de l’any 2012 de la prestigiosa agència de notícies Reuters. Aquest reconeixement ha arribat per una imatge de Saleh Mohammed Hamid, un jove de 18 anys de Gocker, a Darfur Oest, que és atès a l'hospital d'El Geneina, després d'haver contagiat la febre groga, una epidèmia sense precedents a la regió.
Albert González Farran treballa al Darfur (Sudan) desde novembre de 2009, com a fotògraf del departament de Comunicació i Informació Pública de UNAMID, la missió de pau de Nacions Unides més gran del món.
Després dels seus estudis universitaris, Albert va arrencar el 1999 la seva carrera com a fotoperiodista en diversos diaris locals de Lleida (bàsicament, Segre i La Mañana). De 2006 a 2007, va fotografiar per al diari Irish News de Belfast (Irlanda del Nord) i després per a l’agència Photocall Ireland de Dublin.
Després de treballar dos anys més a Lleida i de realitzar un projecte curt sobre la postguerra a Bòsnia, Albert es va traslladar al Perú on va ser comissionat pel diari local Los Andes de Puno, a més de col•laborar des d’allí per a mitjans espanyols (Tiempo, Año Cero, Gara i Berria).
Albert va finalitzar el 2005 un curs de postgrau en Comunicació per al Desenvolupament a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i el 2010 va atendre el curs de fotografia de guerra Covering Conflict Workshop, organitzat per War Photo Limited en Dubrovnik (Croàcia).

Foto: Saleh Mohammed Hamid, un jove de 18 anys de Gocker, a Darfur Oest, que és atès a l'hospital d'El Geneina, després d'haver contagiat la febre groga, una epidèmia sense precedents a la regió. Millor foto de l'any 2012 de l'Agència Reuters (Albert González).

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració