AIPN-PSC, ERC i ICV-EUiA manifesten obertament voluntat de donar continuïtat al projecte municipal del tripartit
Tàrrega (ACN).- El futur del museu de la mecanització agrícola i el viver d'empreses projectat a l'antiga fàbrica de Cal Trepat, i la gestió de les finances municipals en temps de crisi han estat els principals eixos que s'han posat damunt la taula en el primer debat de candidats que ha tingut lloc a Tàrrega organitzat pel Fòrum d'Opinió Femenina. Una altra de les qüestions que s'han tractat ha esta el futurs pactes electorals després del 22 de maig i les forces que actualment estan al govern, AIPN-PSC, ERC i ICV-EUiA, han apostat obertament per donar continuïtat a l'actual tripartit d'esquerres que està en vigor des de fa vuit anys.

El debat ha comptat amb la participació de totes les forces polítiques que concorren a les eleccions del proper 22 de maig a excepció del Partit per Catalunya (PxCAT). D'aquesta manera, hi eren presents el cap de llista de l'Agrupació d'Independents i Progressistes Nacionalistes (AIPN) - PSC, Joan Amézaga, el d'ERC, Jordi Ramon, el de ICV-EUiA, Miquel Gascón, la de CiU, Rosa Maria Perelló, el de Sumem per Tàrrega (SI i Rcat), Jaume Ponsarnau, el del PP, Joan Pujalt i el de la Plataforma per Catalunya, Josep Maria Estadella.

Respecte a Cal Trepat, Amézaga ha defensat que ha estat un ''anhel'' de l'Ajuntament des de fa molts anys i que els 5,6 milions d'euros que s'han invertit per crear el museu i el viver d'empreses provenen majoritàriament de fons de la Unió Europea (UE). En aquest sentit, ha remarcat que calia prendre una decisió sobre el futur d'aquesta infraestructura i ha dit que el debat estava en si es deixava perdre o si se li donava continuïtat. En aquest sentit, Jordi Ramon ha recordat que en els darrers anys s'havia posat de manifest que l'edifici estava molt malmès i que ja havien caigut tres teulades, per la qual cosa calia una intervenció ràpida. Així mateix, ha defensat la inversió perquè calia garantir el patrimoni cultural de Tàrrega.

Per la seva part, Rosa Maria Perelló ha dit que ara no és el moment d'invertir aquests diners en Cal Trepat, tot i que ha assegurat està d'acord amb el projecte del viver d'empreses com a mesura per sortir de la crisi. Perelló ha negat que tots els diners provinguessin de la UE i ha assegurat que també se n'han gastat dels fons FEIL de l'Estat que potser es podrien haver destinat a millorar algun altre equipament de la ciutat. Així mateix, ha lamentat que la viabilitat del museu que s'hi vol fer encara no estigui demostrada.

Pel que fa a la gestió de les finances municipals en temps de crisis, tots els partits s'han mostrat a favor d'aplicar mesures d'austeritat i han estat d'acord en què la crisi marcarà bona part de la propera legislatura. Això no obstant, els actuals partits al govern han defensat que des del 2009 s'estan portant a terme retallades significatives en la despesa de l'Ajuntament. La candidata de CiU però, ha plantejat un canvi de ''xip'' i ha dit que cal reestructurar al complet les finances municipals per donar viabilitat a l'Ajuntament.

Per la seva part, el candidat del PP ha lamentat que Tàrrega tingui ja 1.463 aturats i s'ha mostrat a favor de no apujar els impostos rebaixant una part del pressupost municipal i retallant despeses innecessàries. El candidat de PxC ha fet ús del lema de la campanya del partit en contra de la immigració i ha defensat que cal prioritzar ''els de casa'', i sobretot aquelles famílies que no arriben a final de mes. A més, ha dit que cal aparcar tots els projectes de grans obres faraòniques tot i que si que ha apostat per la construcció d'un hospital a Tàrrega.

Una altra de les qüestions que ha centrat aquest primer debat de campanya ha estat la dels pactes postelectorals. D'aquesta manera, el PP ha descartat qualsevol pacte amb les esquerres, PxC no s'ha volgut mullar, Summem per Tàrrega ha apostat per la unitat de totes les forces, CiU per arribar a acords amb els qui coincideixin amb el seu programa i les forces de l'actual tripartit per donar continuïtat al seu projecte d'esquerres.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes