Aquest dissabte s'han constituit les quatre cambres territorials agràries de Catalunya, presidides per Unió de Pagesos
Lleida (ACN).- El nou president de la Cambra Agrària de Lleida, Josep Cabré (Unió de Pagesos), ha reclamat al Govern el pagament dels ajuts pendents des del 2009 per intentar salvar la situació d'alguns pagesos, que en alguns casos és crítica a causa de la crisi. Cabré ha estat nomenat en el càrrec aquest dissabte, en què s'han constituït les quatre Cambres Agràries Territorials de Catalunya, després de les eleccions del 20 de febrer. Unió de Pagesos assumeix la presidència d'aquest organ representatiu del camp a totes les demarcacions. A més de Josep Cabré a Lleida, s'han nomenat Joan Caball a Girona, Maria Rovira a Barcelona, Salomó Torres a Tarragona.

En les eleccions agràries, els empresaris agraris van donar la màxima representació a Unió de Pagesos, que va emportar-se 59 dels 100 membres de les cambres agràries territorials. A Girona té 16 dels 25 membres, a Barcelona i Tarragona, 15, i a Lleida, 13. La segona força representativa segueix sent Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), seguida d'Asaja i Urapac.

La constitució de la Cambra Territorial de Lleida ha estat presidida per la nova directora territorial del Departamet d'Agricultura, Cristina Bosch, i l'exdirector territorial i president de la Junta Electoral de la demarcació, Joan Gòdia. El nou president de la Cambra, Josep Cabré, ha aprofitat per demanar el suport i el diàleg al Govern en un moment molt crític per a la pagesia.

Segons el líder sindical agrari, 'la dura situació del camp pot seguir provocant la pèrdua de pagesos' si el Govern no paga les subvencions de plans de millora, reconversió varietal o ajuts agroambientals concedides els anys 2009 i 2010 i que encara no s'han lliurat. A això, els pagesos li han de sumar, segons Cabré, 'la retallada del crèdit per part dels bancs, fet que deixa sense liquiditat moltes explotacions'. 'Tot plegat pot fer saltar pels aires algun pagès, i això no ens ho podem permetre', ha dit Cabré.

El nou president de la Cambra Agrària de Lleida ha assegurat que actuarà 'al peu del canó' davant les adversitats dels pagesos, ara que, segons ell, 'més que mai fa falta la tasca dels sindicats'. UP, JARC, Asaja i Urapac dialogaran a partir d'ara amb el Govern a les diferents taules de negociació amb l'administració, on seran presents segons la seva representativitat a la Cambra.

Les Cambres Agràries són l'instrument per regular la participació de les organitzacions professionals agràries en els organismes públics a efectes de consulta i negociació. Els sindicats més representatius accedeixen als llocs de representació que li correspon al sector agrari en els òrgans consultius de les administracions local, nacional, estatal i de la Unió Europea.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració