El president de la Generalitat de Catalunya Artur Mas presidirà el proper 9 de març a Tàrrega la Festa de l’Arbre, acte central del Centenari de l’Associació d’Amics de l’Arbre, gestora del Parc de Sant Eloi. Així ho ha confirmat als micròfons de Ràdio Tàrrega el president de l’entitat Jaume Aligué.
Els actes previstos dins la Festa de l'Arbre inclouen una plantada d'arbres a continuació del Bosc de La Caixa i la inauguració de la Font dels Escolars. Aligué ha explicat que prèviament, coincidint amb la data exacta del centenari de l’entitat, el 23 de febrer, es farà un acte institucional amb una ofrena floral al Monument del Mestre Amigó, al mateix parc. D’aquesta manera es donarà per encetat un any de celebracions amb diversos actes dins el centenari, entre els que destacarà la inauguració de la plaça de Sant Jordi i la presentació de la història gràfica del Parc de Sant Eloi. Recordem que un dels fets destacats previs a la celebració del Centenari dels Amics de l’Arbre ha estat el passat mes de gener la culminació de la construcció d’un nou mirador al Parc de Sant Eloi, el gran pulmó verd del nucli urbà. Es tracta de l’anomenada Balconada Romàntica, situada a la part sud-oest del turó i bastida reaprofitant els antics pilars de pedra que envoltaven la plaça del Carme. Aquestes peces es retiraren del seu anterior emplaçament l’any 1964 i ara, preservades mig segle després, ornamenten un dels racons del parc. La construcció de l’estructura, de 50 metres de longitud, ha estat promoguda per l’Associació d’Amics de l’Arbre, entitat que gestiona l’esmentat espai públic municipal. La Balconada Romàntica consta de 14 segments units per una barana de forja realitzada per l’artista local Josep Castellana i s’ha anat materialitzant en el decurs dels darrers cinc anys a mesura que s’aconseguia el mecenatge de particulars, empreses i institucions. Destaquen les aportacions efectuades per diverses famílies targarines que, apadrinant un tram, han volgut testimoniar la seva estima vers el Parc de Sant Eloi. Altres segments han estat sufragats per entitats d’estalvi, associacions i ens públics com la Diputació de Lleida o l’Ajuntament de Tàrrega. Cadascun dels trams de forja està decorat amb un medalló que simbolitza una de les espècies vegetals presents al parc, com el pi, l’alzina, el xiprer o el lledoner.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes