27 productors, dels quals 7 de l’Urgell i 1 del Pla d’Urgell són presents de d’ahir diumenge i fins demà dimarts al Fòrum Gastronòmic de Girona dins l’espai GUSTUM, impulsat pel Consorci Urgell-Pla d’Urgell i el Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya. El seu director Joan Torrent explicava en que consisteix el Gustum i destacava que el Consorci Urgell-Pla d’Urgell és el que més representació aporta. La presentació de l’espai GUSTUM al Fòrum Gastronòmic de Girona va comptar ahir Diumenge, amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep M. Pelegrí que juntament amb els presidents del Consells Comarcals de l’Urgell i Pla d’Urgell, Rosa M. Mora i Francesc Fabregat, van visitar els 250 m2 de l’espai i van poder intercanviar impressions amb els 27 productors que en aquesta ocasió hi han participat. El conseller destacava la consolidació d’aquests darrers anys del producte local en el mercat, i afegia que ara cal fer el pas endavant cap a la seva internacionalització. Cal recordar que el projecte Gustum com a tal finalitza l’any vinent, però el conseller Pelegrí va assegurar que continuarà sent una aposta forta de la conselleria que presideix, més enllà del 2014. La presidenta del Consell Comarcal de l’ Urgell Rosa Mª Mora mostrava la seva satisfacció per les bones sensacions que li han fet arribar els diferents productors presents aquests dies a Girona dins el programa Gustum. Durant la jornada d’ahir diumenge va tenir lloc el Maridatge Gustum a partir de productes de Terres de Lleida. L’acte va estar conduit per Jordi Planes (Seu d’Urgell) i va consistir en un maridatge a partir d’elaboracions realitzades a partir de productes de l’estand Gustum acompanyat de vi i cava. Cada productor va poder intervenir, en el transcurs de l’acte, explicant les característiques del seu producte. Durant la tarda es va realitzar una sessió de cuina a tres bandes “Del paisatge al plat”, amb els aliments dels productors i elaboradors participants en la mostra.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
