Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe
Un grup de diferents directius i comercials d'empreses escandinaves (Finlàndia, Dinamarca i Suècia) han visitat aquest matí l'obrador del Rosal i l'Associació Alba amb l'objectiu d'establir relacions comercials i poder vendre les galetes artesanals del Rosal als seus països.
La Cambra de Comerç de Lleida i el grup de productors gourmet “Catalonia Gourmet”, en col•laboració amb del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, han impulsat aquests dies una missió comercial inversa que consisteix en apropar els productes gourmet catalans a 6 empreses d'importació escandinaves interessades en aquest tipus de productes.
17 empreses catalanes del sector agroalimentari han participat en aquest intercanvi, entre elles 8 de lleidatanes com el Rosal.
Ahir a Lleida es van realitzar al voltant de 50 entrevistes personalitzades entre els responsables de les empreses catalanes i els possibles compradors escandinaus. El Rosal va presentar els seus productes oferint un petit tast i destacant el valor social i artesanal que hi ha al darrere d'aquesta marca. Els importadors escandinaus es van interessar pels seus productes i van demanar poder visitar les instal•lacions per conèixer de primera mà la feina que s'està fent.
Avui se'ls ha fet una visita per les instal•lacions de l'Associació Alba i se'ls ha explicat la feina dels diferents serveis. Han vist el treball que fan al Centre Ocupacional on es fabriquen diàriament els objectes d'Artis i finalment han visitat l'obrador de galetes del Rosal situat al restaurant del Gat del Rosal on després hi han dinat. Núria Cendoya, responsable de l'obrador els ha explicat el procés d'elaboració de les galetes i han tingut la possibilitat de conversar amb els treballadors i col•laboradors que hi havia en aquell moment, entre ells un voluntari europeu que precisament és danès.
Tots ells han destacat que els ha sorprès l'embergadura de l'Associació Alba i de la quantitat de projectes que es duen a terme. Pel que fa al Rosal, no s'esperaven que es fes servir un procés tant artesanal a l'hora d'elaborar les galetes i han destacat la qualitat del resultat final. Finalment han comentat que “ha de ser difícil ser competitius i alhora compaginar la part social i la part empresarial”, però creuen que en el cas del Rosal s'aconsegueix.
L'Associació Alba i el Rosal agraeixen la iniciativa, ja que permet als productors petits obrir mercat a l'estranger. Per la seva banda, la Cambra de Comerç de Lleida ha confirmat que d'aquesta trobada han sortit grans contactes i fins i tot les primeres comandes cap als països escandinaus.
Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes