El Departament d’Interior incrementa el nombre d’efectius dels Mossos d’Esquadra amb la incorporació de 594 agents que, a partir del pròxim 22 de juny, s’integraran a les diferents regions policials d’arreu de Catalunya i a les unitats centrals del cos. D’aquests però només 18 estan destinats a la Regió de Ponent, i només un a la comissaria de Tàrrega. Per aquest motiu des del sindicat dels Mossos USPAC han criticat la manca d’efectius. Denuncien que hi ha nits que algunes comarques com la de l’Urgell, la Segarra o les Garrigues estan cobertes amb una sola patrulla.
Des del sindicat asseguren que no entenen aquesta mesura ja que en els últims temps tenen la sensació que han augmentat els furts i robatoris.
En aquest sentit també denuncien la falta de material com ara guants antitall o armilles antibales.
D’altra banda des del sindicat dels mossos estan en contra del trasllat d’efectius de trànsit des de la caserna de Ponts a Tàrrega, degut a que s'han registrat accidents molt greus a les rodalíes de Ponts que amb el trasllat d'efectius a Tàrrega farà que el temps de reacció en cas de nous accidents sigui molt més gran.
S’ha de tenir en compte que aquests nous efectius policials passaran a formar part del reforç d’estiu per incorporar-se finalment als seus destins definitius. El reforç d’estiu s’allargarà fins el mes de setembre i es dirigeix sobretot a les principals zones turístiques catalanes, de manera que els municipis del litoral català i Barcelona són els que experimentaran un augment de dotacions policials més significatiu.
Amb la incorporació d’aquests agents el Cos de Mossos d’Esquadra passa a tenir 17.195 efectius policials a tot el territori.

ESCOLTA L'AUDIO DE LA NOTICIA:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes