Tàrrega (ACN).- Els pares dels alumnes dels nuclis agregats de Tàrrega demanaran aquesta setmana a l'Ajuntament que els financin almenys un 25% del cost del menjador escolar, tal com s'ha fet en altres municipis com a Agramunt. Així ho ha explicat el portaveu de les famílies, Ramon Miralles, que ha remarcat que la mesura s'ha adoptat perquè fins ara eren les AMPES qui pagaven la meitat del menjador però els recursos s'estan acabant. Miralles també ha dit que ''ho volíem evitar de totes totes'' perquè estan pendents que el Parlament posi data a la comissió on s'ha de debatre aquesta problemàtica que afecta uns 55 escolars a Tàrrega però més d'un centenar a l'Urgell.

Segons Miralles, la petició a l'Ajuntament de Tàrrega es farà arribar abans de dilluns per tal que sigui debatuda en comissió el més aviat possible. Volen que el consistori targarí afronti almenys el 25% del cost del menjador escolar, de forma ''provisional''. Cal recordar que el 50% l'assumeix la Diputació de Lleida, i el 25% restant podria ser assumit per les famílies afectades, segons Miralles, ''també de forma provisional''.

Els alumnes de nuclis agregats a Tàrrega són uns 55 i estan distribuïts entre els centres d'educació primària Àngel Guimerà, Jacint Verdaguer i Sant Josep, els instituts Manuel de Pedrolo i Alfons Costafreda.

Miralles ha explicat que la mesura es pren de manera provisional fins que el Parlament de Catalunya debati la modificació de la normativa que priva de transport i dinar gratuït als escolars que s'han de desplaçar a un altre nucli del mateix municipi perquè no tenen centre educatiu al seu poble. Miralles ha afegit que de moment no hi ha data perquè es produeixi aquest debat, ja que confiaven que es fes a finals d'any, però esperen que sigui aviat.

La polèmica del menjador escolar gratuït afecta a 106 escolars a l'Urgell. L'octubre passat aquesta es va agreujar quan després que els pares com a protesta no paguessin els menús, una de les empreses de càtering que subministrava als escolars de Sant Martí de Riucorb, Tornabous i Agramunt va deixar de portar el menjar. El Departament d'Ensenyament va haver de pagar durant uns quants dies un entrepà per dinar als alumnes afectats, majoritàriament de Sant Martí de Riucorb.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes