Lleida (ACN).- Tant l'alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé, com el de Cervera, Ramon Royes, han mostrat aquest divendres el seu rebuig a suprimir els seus jutjats i incorporar-los al de Lleida, tal com recull la proposta d'un informe del Consell General del Poder Judicial per reduir els partits judicials a l'Estat de 431 a 200. Per Roigé la proposta "no té lògica" perquè la justícia ha de ser com més propera millor i perquè a Balaguer, per exemple, s'estan fent obres de millora dels jutjats. Royes, per la seva banda, considera que aquesta decisió "no tindria sentit" perquè va en contra de l'equilibri territorial. No obstant, els dos alcaldes reconeixen que de moment no han rebut cap informe oficial al respecte.

El Consell General del Poder Judicial proposa en un informe agrupar jutjats a tot Espanya i reduir els partits judicials de 431 a un màxim de 200, fet que es traduiria a Lleida en la supressió dels partits de Balaguer i Cervera per ajuntar-los amb el de la capital del Segrià.

No obstant, el plantejament del Consell només és, de moment, una proposta que, per tindre validesa, s'ha de tramitar davant de les Corts i aprovar com a llei orgànica. Es tractaria de canviar la llei de demarcació i planta judicial, que estableix la delimitació i el nombre dels diferents partits judicials de tot Espanya.

En el cas de Lleida, afectaria els tres jutjats de Balaguer i els dos de Cervera, que s'incorporarien als dotze de Lleida sota una única seu. I aquesta seu, previsiblement, seria Lleida capital, a la ciutat judicial del Canyeret.

Els alcaldes de Balaguer i Cervera esperen tenir el suport de tot el territori per evitar la supressió d'aquests partits judicials. "Estem segurs que tant la Diputació com la Generalitat ens donen suport", han dit.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes