Lleida (ACN).- Els dos acusats d'agredir l'alcalde i un regidor de Puigverd d'Agramunt (Urgell) el 2007 durant la festa major, han reconegut els fets en el judici que ha tingut lloc aquest dimecres a l'Audiència de Lleida. La fiscalia demanava per a ells un any i mig i tres anys de presó respectivament però finalment totes les parts han arribat a un acord. Un dels acusats ha acceptat la pena de sis mesos de presó per un delicte de resistència a l'autoritat, una multa de 300 euros per una falta de lesions i una indemnització de 1.200 euros. L'altre acusat ha acceptat un any de presó (mig per un delicte de resistència i mig més per un delicte de lesions) i una indemnització de 6.800 euros.

Els acusats han reconegut aquest dimecres durant el judici l'agressió a l'alcalde i el regidor i la fiscalia, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord. A un d'ells, que va propinar puntades de peu a l'alcalde, ha acceptat sis mesos de presó, 300 euros de multa i una indemnització de 1.200 euros. L'altre, que va propinar cops de puny a la cara i puntades de peu a l'alcalde i va fracturar el canell al regidor, ha acceptat un any de presó i una indemnització de 6.800 euros. L'advocat de l'acusació particular, Carles López, explica que han arribat a un acord totes les parts per rebaixar les penes per evitar així que els acusats hagin d'ingressar a la presó.

 

Els fets van tenir lloc al voltant de les cinc de la matinada del diumenge 16 de setembre de 2007, quan ja s'havia finalitzat la discoteca mòbil amb motiu de la festa major que s'havia celebrat al municipi. L'alcalde, Joan Eroles, i el regidor Xavier Infante es van dirigir llavors a un grup de joves, que estaven fent aldarulls i escoltant música amb el volum molt elevat, perquè s'aturessin ja que era la matinada. Aleshores, els dos joves van increpar l'alcalde i el regidor amb insults com ara "desgraciats, corruptes, fills de puta, que no sabeu fer res a l'ajuntament i vau posar la planta de compostatge o alcalde de merda" i tot seguit els van agredir.

Primer els dos acusats van propinar diverses puntades de peu a l'alcalde i un d'ells també un cop de puny a la cara; després, quan el regidor va intervenir per aturar-los, un dels agressors el va colpejar al braç i li va causar un traumatisme al canell esquerre que va trigar a curar-se 97 dies.

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració