Presenten com principal novetat d'aquesta campanya l'elaboració de mones sense gluten per atendre la demanda de les persones celíaques
Lleida (ACN).- El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu mantenir aquest any la venda de mones de Pasqua a la demarcació i assolir les 160.000 unitats venudes la campanya passada. Per quart any consecutiu, els forners lleidatans mantenen els preus, que oscil·len entre els 22 i els 30 euros el quilo. La principal novetat és la iniciativa pionera que han endegat enguany per atendre la demanda de les persones celíaques. El Gremi ha destinat l'obrador de la seva escola de formació a l'elaboració específica de pans de pessic sense gluten, fets a base de farina d'arròs, i que després vendran els diferents forns i pastisseries de la demarcació. El Gremi confia vendre'n unes 200 unitats.
Els forners lleidatans confien mantenir aquest any la venda de mones de Pasqua i assolir les 160.000 unitats que van vendre durant la campanya passada ja que "malgrat la crisi la gent manté la tradició tot i que opta per formats de mona més petits", explica el president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs.
Des de l'inici de la crisi i per quart any consecutiu, els forners lleidatans han decidit mantenir els preus de les mones, que van dels 22 als 30 euros el quilo. Segons les estimacions dels forners, a la demarcació de Lleida les mones més venudes seran les de nata i trufa, que suposaran entre un 60 i 65% del total, seguides per les fruita i, finalment, les de mantega, el consum de les quals és "gairebé residual" a les comarques lleidatanes, afirma Llaràs.
Mones aptes per a celíacs
La principal novetat d'aquest any dels forners lleidatans és l'elaboració de mones aptes per a persones celíaques. Per això, aquests dies han destinat de forma específica -per tal que no hi pugui haver cap mena de contaminació per gluten- l'obrador de l'escola de formació del Gremi a la preparació de pans de pessic sense gluten, fets a base de farina d'arròs. D'aquesta manera, els forners lleidatans han unit esforços i han centralitat en aquest obrador tota la producció dels pans de pessic sense gluten, que després seran subministrats directament als forners perquè puguin atendre els seus clients.
El Gremi preveu vendre'n unes 200 unitats tot i que la xifra pot variar en funció de la demanda que rebin els forners aquests darrers dies. Segons Llaràs, el preu de les mones per a celíacs és similar al de la resta, només entre un 6 i un 10% més elevat, ja que remarca que en molts casos les persones celíaques han de pagar habitualment preus d'entre un 400 i un 600% més elevats per adquirir productes de panificació aptes per al seu consum a la gran distribució.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Lleida (ACN).- El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu mantenir aquest any la venda de mones de Pasqua a la demarcació i assolir les 160.000 unitats venudes la campanya passada. Per quart any consecutiu, els forners lleidatans mantenen els preus, que oscil·len entre els 22 i els 30 euros el quilo. La principal novetat és la iniciativa pionera que han endegat enguany per atendre la demanda de les persones celíaques. El Gremi ha destinat l'obrador de la seva escola de formació a l'elaboració específica de pans de pessic sense gluten, fets a base de farina d'arròs, i que després vendran els diferents forns i pastisseries de la demarcació. El Gremi confia vendre'n unes 200 unitats.
Els forners lleidatans confien mantenir aquest any la venda de mones de Pasqua i assolir les 160.000 unitats que van vendre durant la campanya passada ja que "malgrat la crisi la gent manté la tradició tot i que opta per formats de mona més petits", explica el president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs.
Des de l'inici de la crisi i per quart any consecutiu, els forners lleidatans han decidit mantenir els preus de les mones, que van dels 22 als 30 euros el quilo. Segons les estimacions dels forners, a la demarcació de Lleida les mones més venudes seran les de nata i trufa, que suposaran entre un 60 i 65% del total, seguides per les fruita i, finalment, les de mantega, el consum de les quals és "gairebé residual" a les comarques lleidatanes, afirma Llaràs.
Mones aptes per a celíacs
La principal novetat d'aquest any dels forners lleidatans és l'elaboració de mones aptes per a persones celíaques. Per això, aquests dies han destinat de forma específica -per tal que no hi pugui haver cap mena de contaminació per gluten- l'obrador de l'escola de formació del Gremi a la preparació de pans de pessic sense gluten, fets a base de farina d'arròs. D'aquesta manera, els forners lleidatans han unit esforços i han centralitat en aquest obrador tota la producció dels pans de pessic sense gluten, que després seran subministrats directament als forners perquè puguin atendre els seus clients.
El Gremi preveu vendre'n unes 200 unitats tot i que la xifra pot variar en funció de la demanda que rebin els forners aquests darrers dies. Segons Llaràs, el preu de les mones per a celíacs és similar al de la resta, només entre un 6 i un 10% més elevat, ja que remarca que en molts casos les persones celíaques han de pagar habitualment preus d'entre un 400 i un 600% més elevats per adquirir productes de panificació aptes per al seu consum a la gran distribució.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES: