Els consumidors segueixen la tradició però en compren menys quantitat per ajustar-la al nombre de persones que són a taula
Lleida (ACN).- El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu vendre unes 250.000 coques aquest Sant Joan a la demarcació, les mateixes unitats que l'any passat. Unes 100.000 coques seran de recapte, mentre que la resta seran coques dolces amb fruita, crema o pinyons. Els forners asseguren que els consumidors són fidels a la tradició de menjar coca la nit de Sant Joan però recorden que, cada cop més, en compren la quantitat justa per a les persones que són a taula. Una de les principals novetats d'enguany és la nova coca de cogombre, impulsada per donar suport als agricultors. Els forners recomanen als consumidors que comprin la coca als establiments habituals per garantir que hagi estat elaborada el mateix dia.

Des de dilluns la majoria de forners de les comarques de Lleida han començat a elaborar les coques que els lleidatans consumiran la pròxima nit de Sant Joan. Aquest any, les previsions del sector són optimistes i confien que es mantindrà la xifra de 250.000 unitats venudes l'any passat. I és que aquesta és una tradició arrelada i consolidada tot i que cada cop més les famílies compren coques més ajustades al nombre de persones que són a casa.

El president del Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Manel Llaràs, ha explicat que del conjunt de coques que preveuen vendre, unes 100.000 seran de recapte i 150.000 seran dolces. "Als lleidatans els agrada sopar la coca de recapte i després, de postres, menjar la coca dolça, ja sigui de pinyons, fruita o crema", recorda Llaràs. A més, els forners recorden que en l'elaboració de la coca de recapte utilitzen "les hortalisses del territori i l'oli de les Garrigues".

Mantenen els preus i recomanen comprar les coques als forns de pa

Llaràs ha afegit que aquest any mantindran els preus habituals perquè consideren que la diada està molt consolidada. "Una ració de coca de recapte pot costar uns quatre euros i la dolça uns tres euros per ració, per la qual cosa, sopar per set o vuit euros és molt econòmic i saludable", reflexiona Llaràs. Els forners recomanen també comprar les coques als forns de pa i als establiments habituals perquè així es pot garantir "que estaran fetes i elaborades aquell mateix dia".

D'altra banda, una de les novetats d'aquest any és que els consumidors lleidatans podran provar la nova coca de cogombre, un producte que els forners han impulsat conjuntament amb el sindicat d'agricultors Jarc, per tal de donar suport al sector després de la crisi del bacteri E.coli.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes