La vicepresidenta considera que hi ha consistoris que 's'ha estirat més el braç que la màniga'
Anglesola (ACN).- La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha advertit aquest diumenge que alguns municipis catalans podrien tenir problemes per mantenir els grans equipaments construïts els darrers anys perquè 'sovint hem estirat més el braç que la màniga'. Ortega ha recordat que el Govern abordarà la llei de governs locals perquè els ajuntaments 'estan assumint cada cop més competències amb menys recursos' i cal veure 'qui pot exercir amb més eficiència les competències i els serveis que necessita la gent'. La vicepresidenta ha insistit que el Govern buscarà mesures que garanteixin la bona marxa i l'eficiència dels ens locals i que l'aprimament de l'administració també s'ha de fer des dels ajuntaments.

Ortega ha advertit que els darrers anys a Catalunya s'ha seguit una política de construir grans equipaments i que 's'ha estirat més el braç que la màniga', per la qual cosa creu que ara molts pobles i ciutats podrien tenir problemes per mantenir aquestes noves infraestructures, en un context en què 'l'administració més propera està assumint cada cop més competències sense tenir prou recursos'.

La vicepresidenta del Govern ha dit que el Parlament abordarà la llei dels governs locals que marcarà 'qui pot exercir amb més eficiències les competències i serveis que necessita la gent'. Tot i que Ortega no ha concretat quan es podria impulsar aquesta llei, sí que ha apuntat que mentrestant el Govern buscarà mesures 'per garantir la bona marxa i eficiència dels ajuntaments'.

Ortega ha insistit que el principi d'austeritat que ha de permetre aprimar l'administració també s'ha d'aplicar als ajuntaments, la qual cosa implica també, segons ha dit, prioritzar aquells projectes socials i que afectin la vida de les persones, 'per damunt de les infraestructures'. La vicepresidenta ha criticat novament el govern espanyol perquè és 'incapaç d'abordar ara el finançament local i ho relega a finals d'any'. En aquest sentit, ha afegit que 'els preocupen més les eleccions que el món local'.

Ortega inaugura la nova plaça de Catalunya d'Anglesola

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha visitat aquest diumenge Anglesola (Urgell) on ha inaugurat la plaça de Catalunya de la localitat, en un acte que ha comptat amb l'assistència de desenes de veïns. Prèviament, la vicepresidenta ha visitat l'ajuntament, on ha signat al Llibre d'Honor i la llar de jubilats, on el consistori preveu començar a construir aquest any un servei de residència amb 48 llits.

L'alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Mora, ha exposat a la vicepresidenta del Govern la importància d'aquest projecte, que s'hauria de finançar mitjançant el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i li ha traslladat la voluntat d'ampliar l'escola d'Anglesola en 1.000 metres quadrats. Segons Mora, el consistori ja té enllestit el projecte d'ampliació, ja que en quatre anys s'ha passat de 68 alumnes a 130. L'alcaldessa també s'ha referit al centre logístic o 'port sec' que està previst que s'ubiqui al municipi.


Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració