El grup dERC-MES a lAjuntament de Tàrrega ha demanat a l’equip de govern que presenti un pla per millorar la inserció laboral de les persones desocupades. Així va proposar-ho el regidor Joan Palou a la Comissió de Promoció Econòmica celebrada recentment. Pel regidor republicà, cal que lAjuntament aposti per una formació adequada al territori i que faci de la Solana un centre de referència tant per a la formació com per a la inserció laboral, un canvi que no se soluciona canviant el Centre de Formació de regidoria com s'ha anunciat recentment”, ha dit Palou.

El grup municipal lamenta que lAjuntament vagi a remolc diniciatives impulsades per altres administracions enlloc de prendre la iniciativa i liderar una estratègia que permeti reduir el nombre de persones a latur i que faci de Tàrrega un pol doportunitats de formació i Inserció. Palou creu que existeixen les condicions necessàries i que només falta voluntat política ja que el municipi disposa de la infraestructura i de personal tècnic molt qualificat. 

Palou va transmetre al regidor de Promoció Econòmica, Carles Pascual, la preocupació del grup dERC-MES pel fet que lAjuntament no disposi duna borsa de treball, que no tingui contacte amb empreses per a la inserció laboral. A més, també va lamentar que shan quedat al calaix estudis previs que marcaven les pautes a seguir així com també que “s’hauria de fer més pels treballadors i les treballadores dIndox. Per als republicans, el consistori no està aprofitant els programes del Servei dOcupació de Catalunya (SOC) ja que es limiten a fer contractacions per a la brigada i a programes de formació-treball per a soldadors i fusteria.

Davant del que consideren “inacció municipal per reduir la taxa datur a la ciutat”, ERC-MES ha demanat al regidor de Promoció Econòmica que elabori un pla dacció i que convoqui una taula de treball de les regidories afectades i del personal tècnic que en depèn per coordinar esforços i fixar una estratègia.

Per la seva banda el regidor de Promoció Econòmica de Tàrrega Carles Pascual, ha explicat que són diverses les mesures que està començant a aplicar l’equip de govern per incentivar la inserció laboral dels desocupats targarins. El regidor afirma que “col·laborem assíduament amb el SOC i estem pendents dels resultats d’un estudi efectuat per l’UDL que mostrarà les necessitats i mancances i quines perspectives hi ha de possible creació de llocs de treball a la ciutat”.

Pascual també ha afegit que l’Ajuntament disposa d’un tècnic a Promoció Econòmica que una de les seves tasques consisteix en “saber quines necessitats tenen les empreses de Tàrrega en quan a perfil laboral, per poder orientar els futurs plans de formació a les necessitats reals del mercat”.

El titular de Promoció Econòmica ha dit que “l’administració municipal ha d’intentar ajudar a generar llocs de treball i que després els organismes corresponents vagin treballant. Nosaltres podem fer de mitjancers, però mai hem d’intentar solapar-nos amb el SOC, per evitar duplicitats. Els ajuntaments no tenim la missió de convertir-nos en oficines de col·locació”, ha dit.

Carles Pascual veu “oportunisme” darrera les crítiques d’ERC-MES, argumentant que “ja se’ls va explicar en l’esmentada comissió de Promoció Econòmica les mesures que començàvem a aplicar per incentivar l’ocupabilitat a la ciutat”.

L’edil també ha afegit que en la comissió es va oferir als grups de l’oposició a fer aportacions “que ajudin a créixer i millorar la promoció econòmica de la ciutat i que evidentment seran ben rebudes”.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració