La secció local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Tàrrega ha fet un seguit de propostes per millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants i vehicles al seu pas pel carrer Sant Pelegrí. Concretament, els republicans han proposat un seguit de mesures que farien més segura la zona del pas de la via del tren. Alhora, les propostes pretenen que el traçat del carrer Sant Pelegrí sigui més segur i unificat, de tal manera que el barri del Cor de Maria no quedi separat per la via del ferrocarril. ERC considera que mentre la C-14 no sigui desviada i transcorri pel carrer Sant Pelegrí de Tàrrega, amb les molèsties i inseguretat que genera, cal adoptar un seguit de mesures per fer més còmoda i segura aquesta vía en el tram que creua la via del tren.

Algunes de les accions proposades per ERC Tàrrega són la construcció de voreres elevades a les cruïlles del carrer Sant Pelegrí amb els carrers Santes Espines, de la Segrra i Segle XX, de la mateixa manera que ja s’ha fet  amb les cruïlles dels carrers de Sant Josep, l’Aurora i de Ramon Carnicer. Aquesta simple i econòmica mesura, diuen, permetria, a parer dels republicans, que els vianants creuessin aquests carrers amb comoditat i seguretat, evitant, en molts casos, l’ús del vehicle privat. Una altra de les propostes passa per millorar el pas de vianants a través de la via del tren. 

Des d'ERC consideren que actualment és un pas estret, mal pavimentat i en qual s’hi acumula aigua quan plou. També consideren que cal traslladar la parada del bus urbà que hi ha al costat mateix de la via del tren a una nova ubicació més segura. Amb aquesta mesura es vol que els vehicles que es queden aturats darrera el bus quan aquest para, ho facin justament damunt les vies del tren, amb la inseguretat que això genera.

Pintar el terra de la cruïlla del carrer Sant Pelegrí amb el carrer Sant Josep, amb la senyalització de prohibit parar-hi, és una altra de les propostes que fan per aquest tram del carrer. Aquesta mesura afectaria els vehicles que queden aturats quan les barreres de la via estan abaixades, i permetria que els vehicles que vénen del carrer Segle XX, puguin circular lliurement carrer de Sant Josep amunt.

Traslladar l’estacionament de càrrega i descàrrega de davant el Centre d’Entitats, bé al pàrquing de terra del davant, bé al carrer Segle XX és una altra de les problemàtiques que caldria resoldre. Aquest estacionament fa massa estret el pas de vianants per aquest tram de carrer. Per últim, una altra de les mesures proposades per ERC pasa per instal·lar papereres i millorar la il·luminació de tota aquesta zona. 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració