L'historiador Jordi Creus i l'activista cultural Jesús Vilamajó han iniciat un projecte anomenat "La Tàrrega canalla" per documentar els anys mes espledorosos de la nit targarina compresos entre el 1969 i el 1999. Els impulsors sostenen que "la identitat i el caràcter targarí s’ha anat forjant a través d’una sèrie de factors socials, econòmics i culturals que han fet possible l’evolució de la ciutat en el seu transitar històric fins a l’actualitat. Per la seva posició geogràfica i l’empenta econòmica i el creixement que experimentà en els primers anys de segle XX, Tàrrega sempre ha estat considerada un important pol d’atracció per a les poblacions veïnes essent un lloc de relacions i transaccions comercials comarcal i provincial. No obstant això, no només ha estat lloc de referència per la creixent vitalitat econòmica que ha experimentat, sinó que també ho ha estat durant molts anys per la seva oferta lúdica d'oci i al lleure".
Per aquest motiu amb aquest projecte Creus i Vilamajó volen recuperar, des d'un punt de vista social i històric, aquells anys més nostàlgics per la societat targarina contemporània, els anys de major esplendor de la vida nocturna targarina, i deixar-ne testimoni a través d'un llibre i d'una exposició de caràcter multimèdia que inclouria: entrevistes en vídeo a personatges de la vida nocturna targarina, objectes, cartells, objectes diversos o fotografies.
Cal destacar també la secció que la Tàrrega canalla tindrà en el magazine matinal de Ràdio Tàrrega, De Boca en Boca, on periòdicament els impulsors del projecte destacaran algun moment i la seva música d'aquells anys.
El marc històric se situa entre els anys 1969 a 1999, l’edat d’or de la vida nocturna targarina per la quantitat de locals sorgits destinats a l’oci nocturn. Tasques i bars emblemàtics com la Taverna d’en Bola, La Bruixa, La Gramola, el Tarraha, el Via 6, l’Skarabat, el Makoki o el Carreró. També discoteques com el Tercer Món, Candy's Garden, Papillón o l'Elipse. Als 90 s’oficialitzava el «carrer dels pubs» al carrer de Capellans, on aparegueren sota la reeixida estela del Carreró altres pubs com el Nan Roig o el Nou Via, així mateix, tingueren un intens recorregut algunes sales de concerts com El Carrusel o La Central. De tot aquest llistat, en l’actualitat només el Carreró està en funcionament. Durant els 90, la nit targarina va consolidar-se i sorgiren propostes aixoplugades sota la seva estela que tingueren un gran ressò popular.
En aquells anys, també sorgiren propostes conjuntes d’organització d’actes festius que tingueren molt d’èxit, com fou La Nit Folla, amb la Jove Cambra, que oferí destacats concerts de grups i músics de poprock de nivell internacional.
Foren els anys de la Movida targarina. Joves de tota la província feien cap cada cap de setmana als locals i discoteques de la ciutat, i així fou durant molts anys. En aquells anys, Tàrrega veié els primers mods, punks, heavys o skins i tota mena de tribus urbanes que feien vida a la nit.