La Fira del Torró d'Agramunt va tancar la seva 24a edició ahir diumenge amb xifres de visitants que, segons l'alcalde, Bernat Solé, "superen les de totes les edicions". L'organització del certamen ha assegurat que s'han desbordat els àrees d'aparcament previstes i que "hi ha hagut visitants a totes hores". Hi ha ajudat el temps, que finalment ha estat favorable tot i les previsions de pluja, i també el fet que la Fira s'hagués celebrat durant tres dies i no dos, com és habitual, aprofitant en aquest cas el cap de setmana llarg de la festa del Pilar. La directora del certamen Fàtima Puig, també corroborava l’èxit de l’edició d’enguany i recordava que aquest, es mesura no en el còmput d’afluència de públic, sinó en la valoració que en fan els expositors participants del volum de vendes, i aquestes a falta de les enquestes de moment han estat força positives. Durant tres dies s'han ofert demostracions gastronòmiques, d'oficis tradicionals i d'un ventall ampli de serveis i productes. L'edició 24 de la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d'Agramunt es va inaugurar divendres amb l'objectiu de promocionar un any més un dels principals atractius de la població, la gastronomia que cada any, a les proximitats de Nadal, viu el seu punt àlgid: la fabricació dels tradicionals torrons. Les empreses torroneres d'Agramunt han exposat els seus productes amb l'objectiu de consolidar les vendes del producte estrella del poble.
La Fira del Torró i de la xocolata a la pedra d'Agramunt s'ha convertit en un punt de referència dins del calendari de fires de les Terres de Lleida per la gran quantitat d'expositors, més de dos centenars comptant les paradetes del carrer. Entre les activitats que s'hi han fet en destaquen les demostracions de cuina en directe, els tastos guiats, conferències i activitats per als més petits, com l'aula del gust infantil, a més de l'àmplia exposició de productes agroalimentaris. La fira vol consolidar el torró i la xocolata i convertir-se en un punt de trobada del món del dolç. A més, vol ser un espai d'intercanvi de coneixements gastronòmics i de promoció del territori.
En total, aquest any s'han creat cinc espais diferenciats: el Pavelló dolç, dedicat als torronaires; l'Aula del gust, que compta amb demostracions de cuina i tastos gastronòmics; el Pavelló agroalimentari, on s'hi troben productes alimentaris de proximitat, un Pavelló multisectorial; l'Espai infantil i la Carpa de la cuita, on s'organitzen demostracions en directe de la cuita del torró d'Agramunt.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
La Fira del Torró i de la xocolata a la pedra d'Agramunt s'ha convertit en un punt de referència dins del calendari de fires de les Terres de Lleida per la gran quantitat d'expositors, més de dos centenars comptant les paradetes del carrer. Entre les activitats que s'hi han fet en destaquen les demostracions de cuina en directe, els tastos guiats, conferències i activitats per als més petits, com l'aula del gust infantil, a més de l'àmplia exposició de productes agroalimentaris. La fira vol consolidar el torró i la xocolata i convertir-se en un punt de trobada del món del dolç. A més, vol ser un espai d'intercanvi de coneixements gastronòmics i de promoció del territori.
En total, aquest any s'han creat cinc espais diferenciats: el Pavelló dolç, dedicat als torronaires; l'Aula del gust, que compta amb demostracions de cuina i tastos gastronòmics; el Pavelló agroalimentari, on s'hi troben productes alimentaris de proximitat, un Pavelló multisectorial; l'Espai infantil i la Carpa de la cuita, on s'organitzen demostracions en directe de la cuita del torró d'Agramunt.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
