Segons ha pogut saber Ràdio Tàrrega, la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de Catalunya, responsable dels òrgans de Gestió i efectius dels diferents parcs de Bombers del territori, ha decidit traslladar un camió-cuba destinat al Parc de Bombers de Tàrrega des del setembre passat, al parc de bombers de Cervera, al•legant motius purament de desplegament de l’operatiu de mobilitat de vehicles.
Segons fonts consultades per Ràdio Tàrrega, de la direcció general de prevenció, que han declinat fer declaracions públiques al respecte, han explicat a l’Informatiu que l’esmentat operatiu de mobilitat de vehicles estudia les necessitats de cada població, avalua els riscos de cada regió d’emergència dels bombers i en base a tot això determina la mobilitat de vehicles dins el pla d’actuació en xarxa que s’aplica a tot Catalunya.
La nostra emissora també ha pogut saber que el camió-cuba en qüestió està inclòs dins el Pla Directori de la Generalitat i assignat a Tàrrega, motiu pel qual només pot ser traslladat de parc per uns motius que estarien per sobre del simple operatiu de mobilitat. A més, es dona el cas que aquest vehicle ja va ser traslladat anteriorment a la capital de La Segarra i es va poder recuperar desprès d’intenses negociacions fetes per l’anterior equip de govern de l’ajuntament de Tàrrega i la direcció del parc de bombers de la capital de l’Urgell.
L’ajuntament de Tàrrega en veu del regidor de Governació Carles Pascual, ha valorat negativament aquesta notícia, ja que pel teixit industrial de que disposa la capital de l’Urgell, així com el volum de població i edificis existents fa que aquest camió-cuba sigui imprescindible en cas d’emergència.
Carles Pascual ha afirmat que en la propera comissió de Govern de l’ajuntament de Tàrrega es tractarà el tema, i sortirà una petició per evitar que el camió marxi de Tàrrega cap a la capital de La Segarra. Per Pascual s’hauria de estudiar amb més deteniment quines necessitats té cada parc de bombers, i ajustar-les a la realitat.
Actualment el Parc de Bombers de Tàrrega disposa de 26 efectius humans, un camió auto-escala, 2 BRP o autobombes rurals per actuar en focs agrícoles, un camió petit per emergències en ciutat i accidents de trànsit, un 4x4 i una furgoneta per magatzem.
Durant uns quants anys seguits ha estat el 2on parc de la demarcació de Lleida en quan a nombre de Serveis d’emergència al cap de l’any, per darrera de la capital del Segrià. D’aquí que hi hagi la necessitat de disposar d’un camió-cuba permanent a la capital de l’Urgell, que ara com dèiem es trasllada a Cervera.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes