Aquesta iniciativa s’emmarca en les accions de la Fira per a la promoció internacional i els intercanvis europeus

FiraTàrrega ha estat una de les convidades a seguir les primeres accions del projecte europeu Cascas (www.cascas.org) que ha tingut lloc a la ciutat d’Estocolm.

Aquest projecte és una iniciativa liderada per 4 organitzacions referents de les arts escèniques d’Europa que té l’objectiu de proporcionar als professionals de les arts de carrer i del circ l’oportunitat d’explorar diferents contextos culturals, establir contactes i promoure l’intercanvi d’idees i experiències.
Subtopia, una de les 4 entitats organitzadores del Cascas, va convidar FiraTàrrega a acompanyar-la en aquesta trobada a Suècia, que es van fer entre el 14 i el 19 de febrer, i al qual van participar 10 representants de festivals, institucions i companyies de 7 estats europeus diferents. Mike Ribalta, cap de professionals de FiraTàrrega, va participar en les xerrades i visites com a membre de la delegació.
Durant tres dies es van conèixer diferents equipaments culturals i teatres, com ara Hangaren, l’Orionteatern, el Södra Teatern o l’excepcional centre de creació de les arts del circ i el cinema, Subtopia. Es va visitar la Universitat de Dansa i Circ i es van establir contactes amb representants de l’Arts Council i les companyies i organitzacions líders de l’impuls del circ suec (Manegen, CirKus Cirkor o el Circus High School). També es van compartir coneixements amb els festivals impulsors de les arts de carrer com el Stockholm Culture Festival o el jove festival d’arts de carrer d’Estocolm.
Els darrers dos dies la delegació va participar a Subcase, el showcase de les arts escèniques de Suècia, una prometedora iniciativa que ha celebrat la segona edició.
L’objectiu de la participació de FiraTàrrega en aquest projecte europeu va ser conèixer de prop l’estat de les arts escèniques a Suècia i començar contactes de cara a una futura presència dels països nòrdics a la Fira. Les expectatives d’aquest viatge s’han acomplert plenament i ja s’han fet els primers contactes. Aquesta acció es complementarà el proper mes de maig a la trobada que Circostrada (xarxa europea d’intercanvis professionals de les arts de carrer) organitza a Helsinki amb els representants culturals escandinaus.
Aquesta activitat és el resultat de la campanya d’internacionalització de FiraTàrrega, l’objectiu principal de la qual és promoure el coneixement de les diferents realitats de les arts escèniques europees i internacionals i establir relacions que es concretin en conferències, trobades i vitrines organitzades a Tàrrega durant els 4 dies intensos de Fira, el segon cap de setmana de Setembre, per afavorir el contacte entre els professionals d’aquí i els d’arreu d’Europa.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes