Ràdio Tàrrega en directe
Ràdio Tàrrega en directe

 Carles Puigdemont, President de la Generalitat de Catalunya, ha inaugurat aquest dissabte la Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra d’Agramunt, tot lloant el caràcter tradicional de la cita referent del sector dolç, així com la seva capacitat de reinventar-se any rere any. Acompanyat per Meritxell Serret, consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i Bernat Solé, alcalde d’Agramunt, Puigdemont ha destacat el paper clau de Catalunya en el lideratge de la “revolució gastronòmica mundial” que se sustenta en els professionals de la cuina, però també en els productes de la terra com ara el torró. Durant la seva estada a Agramunt, Puigdemont ha visitat la sala de plens de l’Ajuntament de la localitat i ha signat al seu llibre d’honor. Seguidament, en la seva passejada per la Fira, s’ha atrevit a participar a la tradicional Cuita del torró d’Agramunt. El president ha aprofitat l’avinentesa per tastar un bon grapat de novetats dolces com les que cada any presenten els torronaires artesans de la vila.

La Fira, que enguany concentra les seves activitats en un cap de setmana, segueix gaudint d’una gran popularitat a tot Catalunya i així s’ha reflectit en el gran nombre de públic provinent de tot el territori que s’ha volgut sumar a les activitats que la cita més dolça del país proposa cada any per aquestes dates. Juntament amb les parades de torró i el Pavelló Agroalimentari, l’Aula del Gust ha concentrat la majoria de visites, amb llargues cues que han acabat omplint les places disponibles per a les sessions de cuina a càrrec de reconeguts professionals del sector. En David Gil, cap de Pastisseria dels restaurants del grup elBarri d’Albert Adrià, també present aquest dissabte a Agramunt, ha donat a conèixer les novetats més innovadores de Torrons Vicens, com per exemple la que combina curri i maduixa; i la de vinagre amb gerds. Eric Ortuño, professor de la prestigiosa escola Hofmann de Barcelona, ha tancat la jornada amb una demostració magistral de ‘Postres i torrons d’alta pastisseria’ on ha homenatjat la seva mentora Mey Hofmann, mestra de brillants xefs de tot el món.

Els dos torrons de 8 metres de longitud i 500 quilos de pes que presideixen la sala principal de la Fira han estat també un dels reclams de l’edició d’enguany. El president Puigdemont ha fet un primer tall d’honor i aquest diumenge es donaran a degustar al públic assistent de la segona jornada del certamen. Apart d’aquest tast popular, la Fira proclamarà aquest 9 d’octubre el XVI Torronaire d’Honor, Leopoldo Figuera.

Facebook Twitter LinkedIn WhatsApp
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i raons tècniques, per a millorar la teva experiència de navegació, per a emmagatzemar les teves preferències i, opcionalment, per a mostrar-te publicitat relacionada amb les teves preferències mitjançant l'anàlisi dels teus hàbits de navegació. Hem inclòs algunes opcions de configuració que et permeten dir-nos exactament les cookies que prefereixes i les que no. Prem ACCEPTAR per a consentir totes les cookies. Prem CONFIGURACIÓ per a decidir les opcions que prefereixes. Per a obtenir més informació sobre les nostres cookies accedeix a la nostra Política de cookies aquí: Més informació
Acceptar Rebutjar Gestionar Galetes