Com ja avançàvem ahir dilluns, Catalunya ha començat la verema en diverses zones geogràfiques del seu territori. Les condicions meteorològiques de la campanya vitícola podrien comportar una verema de molt bona qualitat, donada l’evolució al llarg de tota la producció del raïm, en què han existit pluges abundoses durant el període de creixement vegetatiu de la planta i condicions adequades de maduració del raïm, tot i que la sequera dels mesos de juliol i agost està provocant un avançament de la verema i fa preveure una menor producció, que segons el sindicat agrari Unió de Pagesos oscil•larà entre el 20% i el 30% respecte la verema del 2011, depenent de les varietats i en els indrets de més sequera més alta. Els Cellers Castell del Remei, van començar ahir dilluns la verema, una mica abans del que seria habitual sobretot per la calor d'aquest estiu que ha propiciat que s'avancés uns dies el cicle de la vinya. Els responsables de la bodega, ubicada dins una de les subzones de la DOP Costers del Segre, preveuen per enguany una producció propera al milió de quilos de raïm, inferior a la d'altres anys sobretot per la manca de pluges de l'hivern. Gràcies a aquests rendiments més baixos i a una climatologia favorable, el celler confia que la qualitat del raïm sigui enguany "excepcional". Sebastià Sellart, director general de Castell del Remei confirma l’ excel•lent qualitat de l’anyada 2012, però també la reducció de la producció degut a la climatologia. Actualment, Castell del Remei gestiona unes 140 hectàrees de vinya, 70 de les quals són pròpies. La resta són d'agricultors de la zona, als quals els tècnics del celler ofereixen assessorament i supervisió durant tot l'any. El celler produeix shyrah, sauvignon blanc, merlot, ulldellebre i garnatxa, entre les varietats de raïm negre, i macabeu, cabernet sauvignon i chardonnay, de blanc. La verema a Castell del Remei s'allargarà entre un mes i un mes i mig. Hem parlat també amb Flavià Serret, un dels responsables del Celler Cercavins de Verdú que també ha confirmat les xifres de reducció d’entre el 20 i el 30% de producció en relació a l’any passat. Una reducció que cal matissar segons la varietat del raïm i la zona de producció.
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS PROTAGONISTES:
ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS PROTAGONISTES:
