El Consorci Leader Urgell – Pla d’Urgell, el Consell Comarcal de l’Urgell i el Gat del Rosal, mitjançant el projecte Gustum organitzen aquesta tardor el Cicle de tallers i xerrades Aliments, Persones i Territori.
L’objectiu és transmetre els lligams ferms que existeixen entre la producció alimentària, les persones que els fan possibles (pagesos i artesans) i el territori on són produïts. Uns lligams ferms dels quals no sempre som conscients; per això es vol crear un espai de trobada on conèixer i reflexionar sobre els nostres aliments i aprendre a elaborar els productes de forma artesanal a partir del saber dels artesans del nostre territori.
Aquest cicle es realitzarà al Gat del Rosal. Els tallers tindran una durada de 2h 30min i tindran un cost de 10€. Les xerrades seran totes gratuïtes.
El primer taller serà el dimecres, 3 d’octubre a les 18,00 hores i consistirà amb una passejada per l’obrador de les Galetes El Rosal on es descobriran els secrets del procés d'elaboració de les galetes i s’ensenyarà a fer els "arrugats", una de les galetes més famoses del Rosal. A les 19, 00 començarà el Taller de Melmelades i confitures de tardor. La Maria Soler de l’empresa de confitures Al pot petit hi ha... ens ensenyarà a fer : Chutney de Figues i verdures .
El Chutney és una melmelada d’origen indi, de gust agredolç, amb moltes espècies i és ideal per acompanyar les carns, peix, arrossos, formatges, etc. El taller tindrà una primera part teòrica on s'explicaran les bases de l'elaboració i després es convidarà a tothom a posar-ho en pràctica. S'espera que al final tothom es pugui emportar un petit pot de melmelada confeccionat per ell mateix i un bon aprenentatge per poder aplicar-ho després a casa.
Podreu trobar tota la informació dels tallers i xerrades al web de www.aalba.cat i
www.gustum.org
L’objectiu és transmetre els lligams ferms que existeixen entre la producció alimentària, les persones que els fan possibles (pagesos i artesans) i el territori on són produïts. Uns lligams ferms dels quals no sempre som conscients; per això es vol crear un espai de trobada on conèixer i reflexionar sobre els nostres aliments i aprendre a elaborar els productes de forma artesanal a partir del saber dels artesans del nostre territori.
Aquest cicle es realitzarà al Gat del Rosal. Els tallers tindran una durada de 2h 30min i tindran un cost de 10€. Les xerrades seran totes gratuïtes.
El primer taller serà el dimecres, 3 d’octubre a les 18,00 hores i consistirà amb una passejada per l’obrador de les Galetes El Rosal on es descobriran els secrets del procés d'elaboració de les galetes i s’ensenyarà a fer els "arrugats", una de les galetes més famoses del Rosal. A les 19, 00 començarà el Taller de Melmelades i confitures de tardor. La Maria Soler de l’empresa de confitures Al pot petit hi ha... ens ensenyarà a fer : Chutney de Figues i verdures .
El Chutney és una melmelada d’origen indi, de gust agredolç, amb moltes espècies i és ideal per acompanyar les carns, peix, arrossos, formatges, etc. El taller tindrà una primera part teòrica on s'explicaran les bases de l'elaboració i després es convidarà a tothom a posar-ho en pràctica. S'espera que al final tothom es pugui emportar un petit pot de melmelada confeccionat per ell mateix i un bon aprenentatge per poder aplicar-ho després a casa.
Podreu trobar tota la informació dels tallers i xerrades al web de www.aalba.cat i
www.gustum.org
