El dissabte 29 d’octubre Associació Hàbitats organitza una jornada de plantació popular d’espècies autòctones de bosc de ribera a diverses poblacions de la conca de l’Ebre: Lleida, Tàrrega, Ratera-Plans de Sió i Tortosa.
La jornada començarà a les 11 del matí. La principal tasca dels voluntaris i voluntàries consistirà en la plantació d’helòfits autòctons, plantes de ribera resistents a riuades i canvis de cabal que han estat desplaçades a molts llocs per d’altres al•lòctones, com la canya americana o el raïm de moro. El Planta’t! és una jornada participativa, oberta a tota la població, amb un marcat caràcter de conscienciació ambiental. Els boscos de ribera tenen una important funció com a receptacle de comunitats vegetals i animals i esdevenen un corredor biològic que donen continuïtat espacial al paisatge. Una gestió adequada d’aquests boscos afavoreix la biodiversitat i redueix el risc d’incendis i inundacions. La jornada popular Planta’t! està organitzada per Associació Hàbitats i compta amb la col•laboració dels ajuntament de Lleida, Tàrrega, Ratera-Plans de Sió i Tortosa, del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i gaudeix del finançament del programa Voluntariado en Rios del Ministerio de Medio Ambiente, Rural i Marino.
Punts de trobada:
• Lleida: Centre d'interpretació del Parc de la Mitjana
• Tàrrega: Plaça de les Nacions Sense Estat
• Ratera- Plans de Sió: nucli urbà
• Tortosa: platja de la Xiquina
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes