El president de la Generalitat, Artur Mas, va donar les gràcies als mestres artesans que hi ha arreu del país perquè, tal i com va destacar, “no només ajuden a mantenir vius els oficis, amb un caràcter molt innovador, sinó que a més contribueixen a la reactivació econòmica del país”.
El cap de l’Executiu va llençar aquest missatge durant l’acte de lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà 2014, que va tenir lloc ahir al vespre al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat, i on també hi va assistir el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.
“A més de tècnica, innovació i ofici, també parlem de persones que esteu contribuint a què les coses vagin millor al país, des del punt de vista de la creació de riquesa”, va afirmar el president, destacant, a més, que aquest paper no només es fa des de la capital de Catalunya, sinó “des de molts pobles, viles i ciutats d’arreu del país”.
Després d’entregar els reconeixements, Artur Mas va voler remarcar “l’exemple positiu de cara al país” que representen persones com els mestres artesans, i que entronca, va dir, amb “un dels pilars d'allò que ha estat tradicionalment Catalunya: un país de persones d’ofici i de tècnica”.
“Una trajectòria com la vostra no es pot improvisar, és fruit de molta constància, voluntat, esforç, tècnica, i també de molta estima i compromís per allò que feu”, va destacar Mas, que va afegir que les professions que arriben a dalt de tot “representen un referent i inspiració per a moltes altres persones”.
El lliurament dels Diplomes de Mestre Artesà va encetar el calendari d’actes de la Setmana d’Artesania de Catalunya, una iniciativa del Govern per impulsar el coneixement del sector i afavorir la comercialització dels productes artesanals.
Entre els reconeguts, cal destacar al picapedrer d'Agramunt, Jordi Martí Castellà, pel desenvolupament de la geometria descriptiva o estereotomia i la utilització de la talla per plans geomètrics aplicada a peces escultòriques; al joier de Lleida, Hortensi Solsona, per la seva tasca divulgativa de la joieria catalana i la investigació de nous materials per a l’elaboració de peces de joieria, participant en nous conceptes formatius; i a la brodadora Nèlida Gomà, de Ponts, per la seva extensa tasca de difusió del seu ofici i de transmissió del coneixement en les comarques de Lleida.