Aquest dijous 27 de març la seu del Consell Comarcal de la Segarra ha acollit la presentació de “La Dama de les Flors”, Fira de la Flor de Florejacs. L’esdeveniment, inspirat en el món de la flor i els productes artesans de proximitat, en la seva novena edició, tindrà lloc el dissabte 5 d’abril.

En la presentació ha intervingut Adrià Marquilles, president del Consell, que ha destacat la importància de promoure aquest tipus d’activitats d’arrel popular per a reforçar el teixit social, cultural i associatiu i la cohesió entre els petits pobles de la Segarra. Per la seva banda, Jaume Moya, director de la Fira, ha destacat com a novetats principals la presentació d’Hug, el drac del Llor, que s’incorpora a la cercavila amb la geganta i els capgrossos de Florejacs, i la posada en marxa del nou projecte del Castell de Florejacs, que als seus serveis turístics hi afegirà un programa d’activitats de formació i creixement personal. A més, la cultura popular tindrà fort protagonisme, amb la participació dels gegants de la colla dels Carranquers de Cervera, els castelleres de la colla dels Margeners de Guissona i el ball de bastons de Sedó. També inicien la seva participació a la Fira l’artista Mercè Serra, que ha dissenyat el cartell i desenvoluparà dos tallers al voltant del sabó i els ungüents naturals, i la companyia Kiku Mistu, que clourà la jornada amb una performance poètica dins l’església del poble. A banda de tot això, d’altres emprenedors del món botànic i natural com Iris Vilosell, Bernaus Herbes o les Teranyines del Corral faran una exposició dels seus projectes. La Fira es completa amb més d’una trentena de parades del mercat artesà i productes gastronòmics de proximitat i diverses activitats participatives de modelatge, decoració floral i cistelleria per a tot el públic, que tindran lloc al llarg de la vila medieval de Florejacs, especialment guarnida amb instal·lacions florals.

L’acte principal se celebrarà al migdia, quan l’organització lliuri la Flor de Florejacs a la periodista Mònica Terribas, en agraïment de la seva tasca de projecció de la Segarra al món, seguit d’un dinar popular per a tots els assistents.

La Fira és una producció conjunta de l’associació cultural La Colla de Florejacs i l’Ajuntament de Torrefeta i Florejacs i compta amb el suport de la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i diversos emprenedors i empresaris locals que contribueixen a fer-la possible.

 

Més informació: http://florejacs.cat/laDamadelesFlors.php

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració