La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de l’Urgell ha ocupat 5 pisos d’un bloc situat a l’avinguda Ondara, 36 de Tàrrega propietat de la Sareb, l’anomenat “banc dolent”. Als habitatges s’hi ha instal·lat 5 famílies sense recursos.

Tot i que les famílies ja hi dormen des de la nit de dissabte, aquest matí de diumenge un centenar de persones s’han concentrat davant l’edifici per donar-los suport.

Una de les persones que ha ocupat el pis és el Vicente que ha explicat que a partir del mes d'abril deixarà de cobrar la PIRMI, l'únic ingrés que té en aquests moments i que a més paga una pensió a una filla menor.

El portaveu de la Plataforma de l’Urgell, Ivan Sauch ha explicat que “les administracions publiques no tenen els recursos adients per les persones que no poden accedir a una vivenda digna. Donada l’emergència habitacional hem decidit ocupar un bloc propietat de la Sareb. Lo que volem és un lloguer social adequat als seus ingressos, no volem viure gratis ni ocupar, lo que volem és una vivenda digna.” Sauch ha afegit que “s’ha d’apretar al govern central i exigir que els pisos buits siguin destinats a lloguer social.”

En aquest sentit la Regidora d'Acció Social, Noèlia Soto ha explicat que el passat 12 de febrer ja va tenir una reunió amb membres de la PAH per poder intercanviar informació i que justament avui tenen una altra reunió. Soto també ha explicat que tenen constància que aquesta setmana l'Agència d'Habitatge de la Generalitat entregarà un pis a una família de sis membres amb emergència habitacional. 

Comú de Tàrrega i la CUP donen suport a les 5 famílies

La PAH Urgell-Segarra ha rebut el suport del regidor de Comú de Tàrrega Joan Fornsubirà que s'ha compromés a portar "aquest tema a àmbits municipals en el sentit d'aconseguir un suport de tota la corporació i així poder assegurar el reallotjament definitiu de les famílies necesitades".

Per la seva part la CUP ha demanat que s’impulsi "de manera immediata una Taula Municipal d’Habitatge que permeti una relació  estable i directa entre la PAH Urgell-Segarra i l’Ajuntament, a través de la Regidoria d’Acció Social, i totes aquelles entitats relacionades amb la protecció social que es considerin oportunes (Creu Roja, CAP, Consell Comarcal, Sorea, etc)".

El bloc rebatejat com a Pavlo Lazarenko

El bloc de pisos també ha estat batejat amb el nom de Pavlo Lazarenko, un antic activista de la PAH de l’Urgell-Segarra que va tornar al seu país, Ucraïna, quan va començar la guerra i va morir.

Als balcons de l’edifici hi han penjat tres pancartes contra els desnonaments i en suport a la iniciativa Correscales. Justament aquest matí membres d’aquest col·lectiu han passat per Tàrrega per donar-los suport. Els integrants de Correscales protesten contra la precarietat laboral de les empreses subcontractades per Movistar.

En aquest moment entre hipoteques i lloguers la PAH Urgell-Segarra està atenent al voltant de les 140 famílies.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes