El Castell de Concabella va acollir la primera Jornada de Networking entre productors agroalimentaris, establiments de restauració i comerços de les comarques de la Segarra, el Solsonès i l’Urgell. Tot i que també foren convocades les comarques de l’Anoia, la Conca de Barberà i la Noguera.
Des de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal es va voler tirar endavant aquesta tipologia de Jornada amb la finalitat de generar un espai de treball pensat per establir relacions i sinergies comercials entre les empreses i empresaris que elaboren productes agroalimentaris locals i establiments de restauració i també, comerços que venen productes agroalimentaris de proximitat i qualitat.
La presentació de la Jornada va anar a càrrec del Conseller comarcal de promoció econòmica al Consell, Miquel Julià, que va destacar que l’objectiu de la sessió per part del Consell Comarcal era la de facilitar l’establiment de noves relacions comercials de confiança i sinergies entre els sectors econòmics de la producció agroalimentària de qualitat, la restauració i el comerç de venda directa.
La dinàmica de la Jornada va a càrrec de les mateixes tècniques del Consell. En una primera part, els diferents agents a la Jornada feien entre ells entrevistes curtes de cinc minuts per establir un primer contacte, i en una segona part, cada productor disposava d’un espai per mostrar els seus productes i a on els diferents restauradors anaven passant per tal de conèixer els productes, però a més, els productors conèixer els restauradors com a possible i futur aparador dels seus productes.
Finalment, es va fer una valoració per part dels assistents que van destacar com la Jornada els havia pogut establir nous canals de comercialització dels seus productes, i d’altra banda, els establiments de restauració havien pogut obtenir un valor afegit en la composició de les seves cartes al poder afegir productes i primeres matèries de qualitat i de proximitat. Així mateix, els comerços destaquen haver conegut aquells productes de qualitat que es fan a la vora, conèixer-ne de nous, i ampliar l’oferta.
Prop d’una trentena d’empreses van assistir a la Jornada de dues comarques veïnes, el Solsonès i l’Urgell. La resta totes elles de la Segarra. Empreses com Casa de Colònies Guàrdia Lada, La Moderna, Bernaus Herbes, Dàlit Natura, Fundació Casa Dalmases, Conserves Cal Pou ... RiuVerd del Solsonès o Eco Setrill de l’Urgell, entre moltes altres.
Per la realització de la Jornada el Consell Comarcal va comptar amb el suport de l’Ajuntament dels Plans de Sió, la Paeria de Cervera, el Consorci LEADER, com també, el SOC, el Departament d’Agricultura de la Generalitat i el Fons Europeu de Desenvolupament Rural.
Fotografies: Moment de la Jornada al Castell de Concabella (Els Plans de Sió).