La segona plaça més gran de Tàrrega durà finalment el nom de “plaça de les Bòbiles”, en referència als antics forns de teules que existien a la zona. Des de la seva delimitació a mitjans de la dècada pasada arran del creixement urbanístic de l’Eixample de Ponent, aquest indret era conegut popularment com “plaça d’Ondara” ja que és adjacent a l’avinguda d’Ondara. Per evitar la reiteració d’aquesta nomenclatura, l’Ajuntament i el Consell Municipal de Participació Ciutadana han acordat la denominació definitiva de “plaça de les Bòbiles”. És previst que la proposta rebi llum verda en la sessió del Ple d’avui dijous 14 de juny (21 h. . Casa Consistorial). La plaça de les Bòbiles ocupa una superfície de 5.000 m2 i és la segona més extensa de Tàrrega després de la plaça de l’Hort del Barceloní (7.400 m2).
Abans de l’expansió oest del nucli urbà, aquest sector albergava diverses fàbriques de teules i peces de construcció. El darrer testimoni d’aquesta activitat industrial fou la planta de la fàbrica Vitub, dedicada als prefabricats de formigó i enderrocada l’any 2004. Aquesta intervenció permeté llavors de prolongar el carrer adjacent de Betlem i culminar la delimitació de l’esmentada plaça. Els anys següents l’Ajuntament ha esplanat el terreny, l’ha netejat de residus i vegetació i hi ha instal.lat mobiliari urbà.
Resta pendent el projecte que determinarà la fesomia definitiva de la plaça, la qual és contigua a la Llar d’Infants El Niu i el CEIP Maria Mercè Marçal.

ESCOLTA L'AUDIO DE LA NOTICIA:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes