- En el marc del Programa de Suport a la Creació que impulsa FiraTàrrega, aquesta companyia catalana està creant la seva nova producció a la ciutat
- La Fira ha obert una convocatòria a actors i ballarins professionals i amateurs interessats a participar en aquest espectacle i gairebé hi ha hagut un centenar de sol•licituds

Assaig de La Veronal a l'Espai El Molí del Talldell

La companyia de dansa, La Veronal, estarà residint a Tàrrega fins al proper 19 de juny per crear a l’espai El Molí del Talladell el seu nou espectacle “Pájaros muertos”, en el marc dels Laboratoris de Creació de FiraTàrrega 2011.
“Pájaros muertos” és la segona incursió que fa La Veronal als espectacles de dansa de carrer després del seu anterior muntatge, “Finlàndia” que ja va ser present a la Fira de l’any passat.
L’espectacle, que compta amb el suport de FiraTàrrega, està ambientat en l’univers i en la trajectòria vital de Pablo Picasso, mitjançant la construcció d’un retaule d’imatges evocadores de la passió amb què el pintor va treballar tota la seva vida. El muntatge, que parteix del treball previ homònim estrenat al Museu Picasso de Barcelona el 2009, serà reconstruït atenent les característiques del seu emplaçament a Tàrrega, amb nous paràmetres dramatúrgics i coreogràfics i partint del pretext pictòric per entrar en un territori al•legòric de guerres, viatges i amors.
Aquesta producció requereix la participació d’actors i ballarins professionals i/o amateurs. La convocatòria que s’ha realitzat entre els interessats a participar en l’espectacle ha estat un èxit ja que s’hi ha presentat gairebé 100 persones d’arreu de l’Estat espanyol. D’aquestes, se n’han seleccionat 15 que són les que finalment estan participant en aquest taller creatiu de La Veronal i també actuaran en l’estrena de l’espectacle que tindrà lloc al setembre en el marc de FiraTàrrega 2011.
A més del procés creatiu d’aquesta producció, La Veronal realitzarà un assaig obert el proper 16 de juny a les 18 hores a la plaça dels Àlbers i, el mateix dia, a les 19,30 una xerrada participativa oberta a tothom sobre la seva experiència a Tàrrega.
La residència de La Veronal a Tàrrega s’emmarca en un dels tres Laboratoris de Creació que hi ha previstos fer a la ciutat abans que arribi la Fira. A més de La Veronal, el videocreador Nuyan Works i la companyia Planeta 15 també tindran l’oportunitat de crear les seves noves produccions a Tàrrega amb el suport de la Fira.
Els Laboratoris de Creació de FiraTàrrega
Els Laboratoris de Creació, emmarcats en el Programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, són una línia de suport que impulsa la Fira amb l’objectiu de contribuir a la producció d’espectacles de carrer i van destinats a joves creadors interessats en la producció d’un espectacle en un escenari urbà.
Els projectes guanyadors reben un ajut econòmic de 3.000 euros i realitzen a Tàrrega una residència creativa amb el suport logístic, operatiu, tècnic i promocional de tots els departaments organitzatius de la Fira. A més, les obres s’estrenen dins la Programació Oficial de FiraTàrrega 2011.
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes