El Ple de l'Ajuntament de Tàrrega va aprovar ahir al vespre amb els vots favorables de l’equip de govern i els vots en contra de la resta de grups a l’oposició el pressupost municipal per a l’exercici 2013, el qual ascendeix a 15.716.155 euros. El consolidat, que afegeix els organismes autònoms, puja fins a 17.390.000 euros, unes xifres semblants al pressupost anterior. L'alcaldessa Rosa Maria Perelló destacava durant la seva exposició que el nou pressupost continua "marcat per l’austeritat, la contenció i l'ànim de tocar de peus a terra segons el que imposa la realitat". Perelló explicava que "s'ha fet mans i mànigues per equilibrar serveis, qualitat, inversions i subvencions segons la disponibilitat, revertint a la ciutadania l'esforç de pagar els impostos". Perelló ha destacat que s'ha escurçat el termini de pagament a proveïdors i que l'exercici 2012 es tancarà sense dèficit.
A banda dels vots favorables de l’equip de govern format per CIU i la coalició Sumem Per Tàrrega, totes les formacions de l'oposició (AIPN-PSC, PP, ERC i PxC) van votar en contra.
El portaveu d’AIPN-PSC Joan Amézaga afirmava que aquests pressupostos no són els que necessita actualment la ciutat. Per Amézaga l’Ajuntament hauria de fer un esforç per evitar retallades en partides amb contingut social, posant com a exemple les Llars d’Infants i Acció Social i Ciutadania.
El grup d’ERC es manifestava en termes similars fent referència a que els pressupostos tenen poca sensibilitat en els àmbits social i educatiu. El portaveu Jordi Ramon si que compartia el capítol d’inversions destacant que els principals projectes que s’abordaran enguany corresponen a projectes i gestions fetes per l’anterior equip de Govern del qual en formava part.
D'altra banda, el PP presentava ahir al vespre al ple una proposta alternativa en que proposava una reducció en la despesa de 549.000 euros amb la retallada d’hores extres o festes populars entre d’altres conceptes. El mateix portaveu Joan Pujal confirmava la desestimació de l’equip de Govern d’aquestes propostes.
Per la seva banda Josep Maria Estadella de Plataforma per Catalunya justificava el seu vot en contra pel poc temps de que s’ha disposat per estudiar l’esborrany definitiu dels pressupostos, a part de no compartir alguns aspectes del mateix.
Jaume Ponsarnau, portaveu de la coalició Sumem Per Tàrrega a l’equip de govern destacava que es tracta del primer pressupost coherent que s’ha pogut fer i que és possibilista, tot i afirmar que hi ha certs aspectes de partides destinades a ajut social principalment en que els seu grup no hi acaba d’estar d’acord i que s’hauran de treballar conjuntament per poder-les dotar d’una major partida econòmica.
L’alcaldessa Rosa Mª Perelló reclamava al finalitzar el ple un exercici d’humilitat a l’oposició cara a reconèixer la seva part de responsabilitat en la situació actual de l’Ajuntament i titllava de falta de bona voluntat el no voler reconèixer l’esforç que està fent l’equip de govern que encapçala per sortir de la precària situació del Consistori.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració