El ple de l’ajuntament de Tàrrega celebrat a finals de la setmana passada va rebutjar una moció presentada pel Partit Popular on instava a tots els regidors del consistori a demanar que l’Estat desafectés la vintena de vivendes de les quals 8 estan ocupades, del carrer Guàrdia Civil de Tàrrega i que són propietat del Ministeri de Foment. La idea consistia en que el Ministeri desafectés aquestes vivendes per, posteriorment, demanar la seva cessió gratuïta a l’Ajuntament, per destinar-les a un ús d’interès social.
Aquesta moció, segons ha explicat el portaveu del PP de Tàrrega Joan Pujal, havia estat consensuada amb l’alcaldessa, i tenia el vist-i-plau del grup municipal de CiU i de la coalició Sumem Per Tàrrega, tenint així el suport suficient per tirar endavant . Durant el debat del ple, els grups d’ERC i AIPN-PSC van demanar la retirada de l’esmentada moció, demanant que fos presentada novament en un futur una vegada l’Ajuntament hagués visitat les vivendes en qüestió i disposés d’un informe tècnic que garantís el seu estat de conservació i assegurés que la seva adquisició no suposés una important despesa en reestructuració dels edificis. Els grups de l’esquerra també van demanar que l’Ajuntament conegués abans de demanar la desafectació de les vivendes en quines condicions contractuals quedarien amb els seus inquilins.
L’equip de Govern va reconsiderar la seva postura inicial, i després de demanar al portaveu del PP que retirés la moció va decidir abstenir-se en les votacions.
Joan Pujal, portaveu del Partit Popular va decidir no retirar la moció que va ser rebutjada finalment amb els vots en contra d’ERC i AIPN-PSC i les abstencions de CIU, Sumem Per Tàrrega i Plataforma Per Catalunya.
Malgrat tot, el regidor del PP Joan Pujal, ha assegurat que posarà en marxa altres mecanismes, potser més difícils, per aconseguir que aquestes vivendes puguin quedar a disposició de Tàrrega, de forma legal, i amb el menor cost possible.

ESCOLTA LA NOTÍCIA EN VEU DELS SEUS PROTAGONISTES:
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l'experiència de navegació, i oferir continguts i publicitat d'interès. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies. Més informació
Configuració galetes